Kamcio Opublikowano 4 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2003 Witam Po malych problemach z temperatura swojego prcoka, zalozylem ponownie wszytstko i temp. sa juz na ladnym poziomie, ALE podczas wlaczania kompa zamiast 'Athlon 1700' pokazuje 'Duron 1467mhz'. O co tutaj chodzi?? Podczas benchmarka sandra tez w opisie mojego procka bylo >duron< Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Younior Opublikowano 4 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2003 moze straciles polowke cache'u, spradz w wcpuid ile masz pamieci cache jak 128 to Ci "zaginela" polowa i oddaj procek na gwarancje, jak masz 256 to nie wiem co sie moglo stac ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 4 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2003 moze straciles polowke cache'u, spradz w wcpuid ile masz pamieci cache jak 128 to Ci "zaginela" polowa i oddaj procek na gwarancje, jak masz 256 to nie wiem co sie moglo stac ;] Nawet jakby zniknęła polowa cache to nie tłumaczy czemu wykrywa go jako duron bo duron ma go 64 KB. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Felson Opublikowano 4 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2003 zmień bios na starszy/nowszy - być może rozpoznaje go jako applebreda Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turtles5 Opublikowano 4 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2003 A w benchmarkach nie spadla wydajnosc (nie powinna)? Mi tez jak mialem XP 2000+ Palomino w 3dMarku pokazywalo, ze mam durnia :wink: . Olalem to i przeszedlem nad tym do porzadku dziennego Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 4 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2003 Mojego 1700+ też wykrywa na 2gim kompie jako Durona (niby tylko 64kb L2 cache) ale wydajność jest normalna tzn. taka jaka powinna być na Athlonach. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 4 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2003 zrob clear cmos , moze pomoze Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomachock Opublikowano 4 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2003 Witam Po malych problemach z temperatura swojego prcoka, zalozylem ponownie wszytstko i temp. sa juz na ladnym poziomie, ALE podczas wlaczania kompa zamiast 'Athlon 1700' pokazuje 'Duron 1467mhz'. O co tutaj chodzi?? Podczas benchmarka sandra tez w opisie mojego procka bylo >duron< Witaj miałęm idętyczny problem co ty, zagineła mi połowa cashu i procka sprzedałęm bo mu już nic nie mogło pomuc daj go tylko do serwisu morze coś mu poradzą :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamcio Opublikowano 4 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2003 W CPU-Z we wszytskich rubrykach dotyczacych cache mam 64kb :cry: Procka mam na gwarancji - to chyba bede musial sie przejsc do sklepu gdzie go kupilem... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamcio Opublikowano 4 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2003 A w benchmarkach nie spadla wydajnosc (nie powinna)? Mi tez jak mialem XP 2000+ Palomino w 3dMarku pokazywalo, ze mam durnia :wink: . Olalem to i przeszedlem nad tym do porzadku dziennego Majac starego palomino 1600@2000 mialem w 3dmark2001 > 6000k tego procka 1700@2400 w 3dmarku bylo 5700 :!: masakra Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 4 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2003 U mnie normalnie. 1700+@3000+ (12x200) w SiS2003 wychodziło tyle ile powinno (już nie pamiętam ile ale zrównało się z Athlonem 3000+) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamcio Opublikowano 4 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2003 Czyli z tym moim prockiem oprocz wymiany to juz nic sie nie da zrobic? Wczoraj jak uruchamialem kompa po zalozeniu go to raz bylo 'duron1467' a przy innym restrcie bylo "athlon1700', ale dzis to juz tylko 'duron 1467mhz' Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sirzenek Opublikowano 4 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2003 a probowales update biosu robic? moze pomoze... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamcio Opublikowano 4 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2003 No wlasnie, ze bios update'owalem 3 dni temu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sirzenek Opublikowano 4 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2003 no to chyba tylko serwis :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamcio Opublikowano 4 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2003 Co za pech. Wczoraj procka zalozylem chcac go krecic az do upadlego :) a tu takie rzeczy :x Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...