TanneR Opublikowano 9 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2002 Myślę, że bez większego problemu uda mi się zmontować chłodzenie wodą. Jest to niestety dość partyzancki sposób ale spróbuje. No więc gram tu sobie w Gta3 (tak z 2 godziny a temperatura w pokoju to 26 stopni) i zaczyna się wieszać mój Duron (Vcore 1,83V 55C) No i wtedy przyszedł mi do głowy pomysł wleje do akwarium wodę (zimna kranówa) i wwsadzę do niej kawałek z jakieś 2cm radiatora od proca . Znaczy się płyta będzie częściowo leżała nad akwarium. 8) A cha żeby mi się woda nie skraplała na płycie całą płytę z radiatorem zawinę podwójnie workiem od śmieci :D What do you think ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosher Opublikowano 9 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2002 Kazdy pomysl jest dobry pod warunkiem ze jest skuteczny. Ja zrobilem duzo wiecej zeby wpisac sie na liste rekordow pewnego benchmarka... ale to stara historia. :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 9 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2002 a karty rozszerzen??? moze i zle zrozoomialem, ale jest to raczej niewykonalne i malo estetyczne :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom.O Opublikowano 9 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2002 Myślę, że bez większego problemu uda mi się zmontować chłodzenie wodą. Jest to niestety dość partyzancki sposób ale spróbuje. No więc gram tu sobie w Gta3 (tak z 2 godziny a temperatura w pokoju to 26 stopni) i zaczyna się wieszać mój Duron (Vcore 1,83V 55C) No i wtedy przyszedł mi do głowy pomysł wleje do akwarium wodę (zimna kranówa) i wwsadzę do niej kawałek z jakieś 2cm radiatora od proca . Znaczy się płyta będzie częściowo leżała nad akwarium. 8) A cha żeby mi się woda nie skraplała na płycie całą płytę z radiatorem zawinę podwójnie workiem od śmieci :D What do you think ??? A masz radioator dłuższy niż karta grafiki, muzyczna itd. ???? Bo inaczej to nie wyobrażam sobie tego. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubert Opublikowano 9 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2002 ja uwazam ze bedzie to troche badziwnie wygladalo i moze sie cos wylac jak zle zabezpiczysz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TanneR Opublikowano 9 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2002 Myślę, że bez większego problemu uda mi się zmontować chłodzenie wodą. Jest to niestety dość partyzancki sposób ale spróbuje. No więc gram tu sobie w Gta3 (tak z 2 godziny a temperatura w pokoju to 26 stopni) i zaczyna się wieszać mój Duron (Vcore 1,83V 55C) No i wtedy przyszedł mi do głowy pomysł wleje do akwarium wodę (zimna kranówa) i wwsadzę do niej kawałek z jakieś 2cm radiatora od proca . Znaczy się płyta będzie częściowo leżała nad akwarium. 8) A cha żeby mi się woda nie skraplała na płycie całą płytę z radiatorem zawinę podwójnie workiem od śmieci :D What do you think ??? A masz radioator dłuższy niż karta grafiki, muzyczna itd. ???? Bo inaczej to nie wyobrażam sobie tego. Źle mnie zrozumieliście cała płyta nie będzie nad akwarium tylko "góra" z procesorem reszta z kartami rozszerzeń będzie poza akwarium :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 9 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2002 akwarium będize małe wiec jak niezagotujesz w nim wody :lol: :lol: to uszkozdisz sobie proca. sorry wle wydaje mis ie to zaduzą prowizorą ;) taka ilość wody moze być zamała raczej odradzam taki pomysł jusz za 100 złoty mozna miec blok wodny z porządnym mocowaniem, rurki i pompka od akwarium to mniejszy wydatek, a za wymeinnik ciepła moez ci posłuzyc wiekrze akwarium, które moze stać np pod obudową na kompa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesio Opublikowano 9 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2002 Może się nie znam, ale 2 cm w wodzie to troszkę za mało, a poza tym latem, gdy woda troszkę się podgrzeje, na pewno będzie się skraplać - popatrz co dzieje się z szybą położoną na akwarium. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 9 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2002 Wydaje mi sie, ze radiator nawet nasiaknie powierzchniowo i wtedy jak juz wilgoc dojdzie do proca to wiadomo co bedzie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodziek Opublikowano 9 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2002 to sie chyba zle skonczy :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BeRNaL Opublikowano 9 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2002 Myślę, że bez większego problemu uda mi się zmontować chłodzenie wodą. Jest to niestety dość partyzancki sposób ale spróbuje. No więc gram tu sobie w Gta3 (tak z 2 godziny a temperatura w pokoju to 26 stopni) i zaczyna się wieszać mój Duron (Vcore 1,83V 55C) No i wtedy przyszedł mi do głowy pomysł wleje do akwarium wodę (zimna kranówa) i wwsadzę do niej kawałek z jakieś 2cm radiatora od proca . Znaczy się płyta będzie częściowo leżała nad akwarium. 8) A cha żeby mi się woda nie skraplała na płycie całą płytę z radiatorem zawinę podwójnie workiem od śmieci :D What do you think ??? A masz radioator dłuższy niż karta grafiki, muzyczna itd. ???? Bo inaczej to nie wyobrażam sobie tego. trzeba bedzie z tego akwarium zrobic pochyle jezioro jak dla policjantow :P a tak powaznie to uwazam ze to nie jest najlepszy pomysl, poza tym szkoda ryzykowac . ale kombinuj dalej moze wpadniesz na cos bardziej estetycznego i praktycznego :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crashtest Opublikowano 10 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2002 Włóż do tego akwarium rybki! Albo gotój w nim wodę na cherbatę zaoszczędzisz na prądzie! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 10 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2002 Idiotyczny pomysl z tym akwarium... Crashtest herbata pisze sie przez "ch" od kiedy kur..? Jakies nowosci wprowadzili? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TanneR Opublikowano 10 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2002 Wydaje mi sie, ze radiator nawet nasiaknie powierzchniowo i wtedy jak juz wilgoc dojdzie do proca to wiadomo co bedzie :) Facet k**** przecież napisałem ża radiator co prawda będzie 2 cm w wodzie ale będzie zakryty workiem aluminiowym :evil: :evil: :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
red46 Opublikowano 10 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2002 Moim skromnym zdaniem to zmniejsz Vcore, MHz, i zostan przy zwyklzm chlodzeniu. U mnie pomoglo z 1000 1,85V i 58 st C zeszlem na 950, 1,65V i 43st C. W wydajnosci prawie nie ma roznicy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Khorne Opublikowano 10 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2002 IMHO to jest kiepski pomysł.. za duże ryzyko zalania (oblania, wylania itp). Np. weź pod uwagę, że w każdym akwarium woda paruje, co przy przeoczeniu doprowadzi nieuchronnie do przepalenia procka, chyba że bedziesz codziennie sprawdzał poziom wody? ROTFL :lol: :lol: :lol: :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shakur_45 Opublikowano 10 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2002 ja tam jakos nie widze tego pomsylu :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 10 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2002 no przecie pisal cos o jakims worq :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxim Opublikowano 10 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2002 Wydaje mi sie, ze radiator nawet nasiaknie powierzchniowo i wtedy jak juz wilgoc dojdzie do proca to wiadomo co bedzie :) Może ci sie jeszcze wydaje że nasiąknie jak gąbka? :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quill Opublikowano 10 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2002 To ja juz wole od kogos kupic sprzet do WC... Drozej ale bezpieczniej... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crashtest Opublikowano 10 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2002 QWA [censored !] szybko pisałem i się pomyliłem. JA QWA jestem modemowcem i kashdy impuls licze. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Holman Opublikowano 11 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2002 dawno nie slyszalem o wiekszym debilizmie, jak ci sie woda poleje na plyte to bedziesz mogl juz ja zostawic w tym worku na smieci i wyniesc na smietnik :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...