elviss Opublikowano 4 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2003 witam moze nie jest to az taki staszny problem ale wole byc pewny co jest nie tak :( mam radeona 9500 przerobionego na 9700 i wszystko bylo by ok gdyby nie to ze we wszytkich programach informacyjnych tupu sandra pisze mi ze mam 128 bit magistrale :cry: a nie wiem czy to jest mozliwe skoro mam w 3dmarku 2003 -4060 pkt . nawet riva tuner pokazuje w glownych informacjach ze to jest 128 bit r300 (8*1) .co o tym myslicie ??mam zainstalowane catalysty 3.7 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junior Opublikowano 4 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2003 No i co że pisze . Pisać może różnie ale wynik masz odpowiednia jak na 9700.Pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryoga Opublikowano 4 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2003 Kozystajac z topicu przedstawie swoj problem, mam sapphire radeon 9500@9700 pieknie sie kreci i wogole,ale zauwazylem dziwna rzecz w 2D,otoz po ekranie przebeigaja mi ledwo widoczne paski w malych odstepach (cos jakby ekran jest prazkowany i te prazki leca w gore albo w dol, grubosci ok 1 cm),w gore albo w dol, sa przezroczyste ale jednak je widac, jakby obraz falowal chcoiaz krawedzie sa w porzadku, nie wiem czy to wina karty czy monitora, moze cos z napieciem ktos sie z tym spotkal? dzieki za pomoc (oby;)) pozdro[/b] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TwiN Opublikowano 4 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2003 Wynik raczej odpowiedni dla 9500 Pro :? Jakiego masz proca? Jesteś pewny ze twoj 9500 ma 256 bitową pamięć? ( uklad L ? ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 4 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2003 podaj reszte konfigu i sprawdz jak masz ulozone pamieci Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 4 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2003 Kozystajac z topicu przedstawie swoj problem, mam sapphire radeon 9500@9700 pieknie sie kreci i wogole,ale zauwazylem dziwna rzecz w 2D,otoz po ekranie przebeigaja mi ledwo widoczne paski w malych odstepach (cos jakby ekran jest prazkowany i te prazki leca w gore albo w dol, grubosci ok 1 cm),w gore albo w dol, sa przezroczyste ale jednak je widac, jakby obraz falowal chcoiaz krawedzie sa w porzadku, nie wiem czy to wina karty czy monitora, moze cos z napieciem ktos sie z tym spotkal? dzieki za pomoc (oby;)) pozdro[/b] Wyłącz fastwrite w BIOSie... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elviss Opublikowano 4 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2003 reszta kompa to - amd barton 2500+ - płytaa FIC AU13 na nforce2 - 256 266mgh kingston - segate baracuda - jade na win xp - chieftec 360W jezeli chodzi o uklad pamieci to nie widze tam zadnego L tylko sa one ulozone w jednej lini (4). i co dalej ?? :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TwiN Opublikowano 4 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2003 reszta kompa to - amd barton 2500+ - płytaa FIC AU13 na nforce2 - 256 266mgh kingston - segate baracuda - jade na win xp - chieftec 360W jezeli chodzi o uklad pamieci to nie widze tam zadnego L tylko sa one ulozone w jednej lini (4). i co dalej ?? :cry: Wszystko jasne, odblokowales potoki, ale poniewaz pamiec jest 128 bitowa to uzyskales w ten sposob karte o wydajnosci 9500Pro, wiec wynik w normie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elviss Opublikowano 4 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2003 no ale czemu mam wynik 4060 skoro 9500 pro maksymalnie i to jezcze na p4 osiaga 3500 !! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TwiN Opublikowano 4 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2003 Coś Ci sie pomyliło ;) Oblookaj choćby podpisy członków forum, wiekszosc ma ponad 4k. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elviss Opublikowano 4 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2003 no to ladna lipa czyli wychodzi na to ze moj radek nie moze miec 128 ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elviss Opublikowano 4 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2003 a czy to ze mam plyte na nforce 2 nie ma wplywu na to ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TwiN Opublikowano 4 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2003 no to ladna lipa czyli wychodzi na to ze moj radek nie moze miec 128 ???Chodzi wlasnie o to, ze Twoj Radeon ma pamiec 128 bitową, a nie 256 ktora ma dwa razy wieksza przepustowosc. a czy to ze mam plyte na nforce 2 nie ma wplywu na to ???Nie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elviss Opublikowano 4 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2003 sory tam byl blad mialo by 256 a nie 128 :/ a wiec mozna go jeszcze zrobic na 256 ?? czy juz nie da rady ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TwiN Opublikowano 4 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2003 sory tam byl blad mialo by 256 a nie 128 :/ a wiec mozna go jeszcze zrobic na 256 ?? czy juz nie da rady ??Nie ma takiej mozliwości. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phobosq Opublikowano 4 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2003 no wlasnie; co do rzedu wynikow to musiales cos przeoczyc bo goly radek 9500 bez pro i modow robi ~4000 3D2k3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elviss Opublikowano 4 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2003 jezeli chodzi o wyniki to ja mam troche inna wersje niz wy :/ http://www.tomshardware.com/graphic/200303...00-5200-15.html http://www.benchmark.pl/artykuly/recenzje/...03/wyniki-5.gif http://www.benchmark.pl/artykuly/recenzje/...03/wyniki-4.gif Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hajmon3 Opublikowano 5 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2003 no wlasnie; co do rzedu wynikow to musiales cos przeoczyc bo goly radek 9500 bez pro i modow robi ~4000 3D2k3 no co ty 9700 bez OC robi okolo 4000 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phobosq Opublikowano 5 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2003 moj jak byl goly choc modowalny robil 4200, wiec wydaje mi sie ze zwykly ze bedzie robil ~4000 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elviss Opublikowano 6 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2003 no wiec moj nie modowany na standardowych robi 3600 w 3dmraku 03 a na ustawieniach 315/310 robi 4060 wiec nie wydaje mi sie zeby byly to jakies zanizone wyniki bo nie jest on znowu tak wysoko krecony !! moze po podkreceniu go w granice 360/310 osiagne kolo 4500 !! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 6 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2003 R 9500 non pro 256bit nie przerabiany tylko kręcony na 420/700 robił u mnie 4300 pkt Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryoga Opublikowano 6 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2003 Kozystajac z topicu przedstawie swoj problem, mam sapphire radeon 9500@9700 pieknie sie kreci i wogole,ale zauwazylem dziwna rzecz w 2D,otoz po ekranie przebeigaja mi ledwo widoczne paski w malych odstepach (cos jakby ekran jest prazkowany i te prazki leca w gore albo w dol, grubosci ok 1 cm),w gore albo w dol, sa przezroczyste ale jednak je widac, jakby obraz falowal chcoiaz krawedzie sa w porzadku, nie wiem czy to wina karty czy monitora, moze cos z napieciem ktos sie z tym spotkal? dzieki za pomoc (oby;)) pozdro[/b] Wyłącz fastwrite w BIOSie... Wiesz na to juz wpadlem dawno, lacznei ze wsyztskimi mozliwymi kombiancjami ustawien agp w biosie;] napisal do mnie michasiek na PM ze ma taki sam problem i tez ma radka sapphire ze zlotym coolerem jak ja (limitowana edycja) jednak znalezlismy ratunek w moim przypadu czestotliwosc odswiezania z 100 na 85 pomaga u niego ze 120-140 tylk oze zal mi tych 15 hz:D jakby ktos jeszcze mial jakis pomysl to neich pisze:) pozdro:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...