Skocz do zawartości
elviss

problem z radeonem 9500@9700

Rekomendowane odpowiedzi

witam

moze nie jest to az taki staszny problem ale wole byc pewny co jest nie tak :( mam radeona 9500 przerobionego na 9700 i wszystko bylo by ok gdyby nie to ze we wszytkich programach informacyjnych tupu sandra pisze mi ze mam 128 bit magistrale :cry: a nie wiem czy to jest mozliwe skoro mam w 3dmarku 2003 -4060 pkt . nawet riva tuner pokazuje w glownych informacjach ze to jest 128 bit r300 (8*1) .co o tym myslicie ??mam zainstalowane catalysty 3.7

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kozystajac z topicu przedstawie swoj problem, mam sapphire radeon 9500@9700 pieknie sie kreci i wogole,ale zauwazylem dziwna rzecz w 2D,otoz po ekranie przebeigaja mi ledwo widoczne paski w malych odstepach (cos jakby ekran jest prazkowany i te prazki leca w gore albo w dol, grubosci ok 1 cm),w gore albo w dol, sa przezroczyste ale jednak je widac, jakby obraz falowal chcoiaz krawedzie sa w porzadku, nie wiem czy to wina karty czy monitora, moze cos z napieciem ktos sie z tym spotkal?

dzieki za pomoc (oby;))

pozdro[/b]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kozystajac z topicu przedstawie swoj problem, mam sapphire radeon 9500@9700 pieknie sie kreci i wogole,ale zauwazylem dziwna rzecz w 2D,otoz po ekranie przebeigaja mi ledwo widoczne paski w malych odstepach (cos jakby ekran jest prazkowany i te prazki leca w gore albo w dol, grubosci ok 1 cm),w gore albo w dol, sa przezroczyste ale jednak je widac, jakby obraz falowal chcoiaz krawedzie sa w porzadku,  nie wiem czy to wina karty czy monitora, moze cos z napieciem ktos sie z tym spotkal?

dzieki za pomoc (oby;))  

pozdro[/b]

Wyłącz fastwrite w BIOSie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

reszta kompa to

- amd barton 2500+

- płytaa FIC AU13 na nforce2

- 256 266mgh kingston

- segate baracuda

- jade na win xp

- chieftec 360W

jezeli chodzi o uklad pamieci to nie widze tam zadnego L tylko sa one ulozone w jednej lini (4). i co dalej ?? :cry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

reszta kompa to  

- amd barton 2500+

- płytaa FIC AU13 na nforce2

- 256 266mgh kingston

- segate baracuda

- jade na win xp

- chieftec 360W

jezeli chodzi o uklad pamieci to nie widze tam zadnego L tylko sa one ulozone w jednej lini (4). i co dalej ??  :cry:

Wszystko jasne, odblokowales potoki, ale poniewaz pamiec jest 128

bitowa to uzyskales w ten sposob karte o wydajnosci 9500Pro, wiec wynik

w normie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no wiec moj nie modowany na standardowych robi 3600 w 3dmraku 03 a na ustawieniach 315/310 robi 4060 wiec nie wydaje mi sie zeby byly to jakies zanizone wyniki bo nie jest on znowu tak wysoko krecony !! moze po podkreceniu go w granice 360/310 osiagne kolo 4500 !!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kozystajac z topicu przedstawie swoj problem, mam sapphire radeon 9500@9700 pieknie sie kreci i wogole,ale zauwazylem dziwna rzecz w 2D,otoz po ekranie przebeigaja mi ledwo widoczne paski w malych odstepach (cos jakby ekran jest prazkowany i te prazki leca w gore albo w dol, grubosci ok 1 cm),w gore albo w dol, sa przezroczyste ale jednak je widac, jakby obraz falowal chcoiaz krawedzie sa w porzadku,  nie wiem czy to wina karty czy monitora, moze cos z napieciem ktos sie z tym spotkal?

dzieki za pomoc (oby;)) 

pozdro[/b]

Wyłącz fastwrite w BIOSie...

Wiesz na to juz wpadlem dawno, lacznei ze wsyztskimi mozliwymi kombiancjami ustawien agp w biosie;] napisal do mnie michasiek na PM ze ma taki sam problem i tez ma radka sapphire ze zlotym coolerem jak ja (limitowana edycja) jednak znalezlismy ratunek w moim przypadu czestotliwosc odswiezania z 100 na 85 pomaga u niego ze 120-140 tylk oze zal mi tych 15 hz:D jakby ktos jeszcze mial jakis pomysl to neich pisze:)

pozdro:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...