Skocz do zawartości
ZIELONY MEGAMEN

GF4 TI 4200 + MOONSTER COOLING :)

Rekomendowane odpowiedzi

ja kdla mnie lipa bo sdamo kręcenie GPU daje niższe wyniki niż kręcenie pamięci. lepiej było dać coś normalnych rozmiarów i dowalić chłodzenie pamięci.

a wygląd ..... mam lepsze tylko się nie świeci, ale chłodzi nie gorzej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kurde a kto ma powyzej 333 na gpu na ti4200???? i na mem >630?????

333 powiadasz :) pamieci moze nie wykrece ale karta dziala mi na 330 tyle ze po jakims czasie sie wiesza (grzeje sie mocno) z powodu strasznie badziewnego radiatorka (wlasciwie to jest blaszka bez zeberek)

jak zrobie dobre chlodzenie to mysle ze nie bedzie to problem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Musiałem dac cosik na procesor bo mi nie wydalało chłodzenie standardowe jak podciągłem ją do 270, i to jest dziwne :( to wszystko zalezy od karty jakiego jest producenta :( i od szczęscia :) którego ja niemam> Moja karta nie pujdzie powyrzej 280 by była stabilna :( Cóż tródno sie mówi ale sam fakt ze jej nie jest ciepło mnie zadowala :), a jeszcze jak ją uszkodziłem to sie ciesze że chodzi :)

......pozdrawiam.....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a...mozecie zapodac swoje karty :) zobacze co w trawie piszczy ;p

Oto moja karta z prowizorycznie zrobionym chlodzeniem - tuz przed zalozeniem bloku wodniego na rdzen... Aktualnie jestem w trakcie robienia WC rev 4.0 i na karcei tez sie troszke pozmienia...

Z blokiem wodnym na rdzieniu i takimi radiatorkami jak na zdjeciach spoko smiga (bez artefaktow i zwisow) na 320/580. Max dziala na 335/600 ale wtedy juz sa czasem krzaki i sie czasem wysypuje (jakis Vmod by z pewnoscia pomogl, bo pamiatki maja za malo napiecia :( )

Oto zdjecia:

spód

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeszcze niewiem , bo to mam od paru dni ;) zamontowane ....

COOLEREK jest od ATHLONA XP 3000  to myśle ze nie grzeje sie zbytnio, musze jesio nad nią popracować a zegary jak narazie to mam 

250@280

500@565

cpu cienko ale to wina producenta, ale i tak sie ciesze z tego co zrobiłem i przynajmniej karta nie prosi o zimne powietrze :D hiihhihi

założyłeś tam taki kawał żelastwa i tylko takie wyniki :?:

mój MSI Ti4200 z 4ns samsungami idzie ładnie z core250/mem444 na core306 Mhz, mem608 Mhz na standardowym chłodzeniu czyli smiesznym wiatrakiem praktycznie bez radiatora

http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=46360

Też mi się wydaje, iż osiągnięte wyniki są trochę cienke. Na moim Ti4200 Prolinka Pixel View wyciągnąłem 250/500 @ 305/620 bez artów w 3D Marku na standardowym chłodzeniu pamiątki nie mają radiatorków :) Myślę, iż niezły wynik, patrząc na to, iż brakuje mi jakies 1700 - 1800Marków [2001 se] do pierwszego miejsca w mojej kategorii sprzętowej :)

Chłodzonko roxxxx. Aż cud, że się jeszcze karta nie złamała :lol: 8) co to by było, gdybys założył Zalmanka 7000 Cu :twisted: :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja na swoim Gainwardzie ide max 320/620 na standardowym chlodzeniu i na tescie 3DMarka w jedym miejscu wystapil jeden artefakt, ale to po calym dniu chodzienia kompa. Temapa w budzie jest dosc wysoka :cry: Ale po nocy kiedy zapuszcze Marka to nie widac go w tym miejscu. Niedlugo wymienie sprzet i bude w ktorej zrobie wywiewy i wywale jedna sciane z biurka, wtedy bede srubowal jeszcze wiecej z karty :twisted: :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też mi się wydaje, iż osiągnięte wyniki są trochę cienke. Na moim Ti4200 Prolinka Pixel View wyciągnąłem 250/500 @ 305/620 bez artów w 3D Marku na standardowym chłodzeniu pamiątki nie mają radiatorków :) Myślę, iż niezły wynik, patrząc na to, iż brakuje mi jakies 1700 - 1800Marków [2001 se] do pierwszego miejsca w mojej kategorii sprzętowej :)

Chłodzonko roxxxx. Aż cud, że się jeszcze karta nie złamała :lol:  8) co to by było, gdybys założył Zalmanka 7000 Cu  :twisted:  :twisted:

..a mozesz powiedziec jaki masz rev. rdzenia? i jeszcze czy to nvg25 czy 28 i jak wygada chlodzenie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli ...el'presidente... bedzie miał chumorek to pokarze wam nastepne 3 zdjęcia mojej karty :) Mocowanie radiatora było proste ale czasochłonne :) napisze puźniej jak je zrobiłem :) 

..pozdrawiam..

Sorry ze tak dlugo, ale dopiero wstalem i odebralem poczte.

A wiec nastepne trzy zdjecia ZIELONEGO MEGAMENA

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chłodzonko roxxxx. Aż cud, że się jeszcze karta nie złamała :lol:  8) co to by było, gdybys założył Zalmanka 7000 Cu  :twisted:  :twisted:

..a mozesz powiedziec jaki masz rev. rdzenia? i jeszcze czy to nvg25 czy 28 i jak wygada chlodzenie?
TO jest dokładnie ta karta: http://www.a.pl/trade/productview/285/130/

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli ...el'presidente... bedzie miał chumorek to pokarze wam nastepne 3 zdjęcia mojej karty :) Mocowanie radiatora było proste ale czasochłonne :) napisze puźniej jak je zrobiłem :) 

..pozdrawiam..

Sorry ze tak dlugo, ale dopiero wstalem i odebralem poczte.

A wiec nastepne trzy zdjecia ZIELONEGO MEGAMENA

[...]

IMHO radiator moglby byc o polowe mniejszy, wiatrak krecic sie o polowe wolniej :arrow: byloby o wiele ciszej i OC pewnie by sie (o wiele) nie roznilo... IMHO przerost formy nad trescia :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

>>ZIELONY MEGAMEN

Mam dokładnie tą sama kartę, na tym samym chłodzeniu i rdzen poszedł na 315 (dalej nie próbowałem bo kreciłem na standardowych sterach i mi się suwak skończył :) ). Pamiątki trochę gorzej bo 580 dalej już artefakty (bo to 128 :( ).

Troszkę mało na rdzeniu Ci wyszło, chyba każdy Ti powinien bez pytania iść na 300.

PS. Chłodzenie Firomowe po przesmarowaniu i założeniu dodatkowego docisku na radiatory.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli chodzi o mocowanie to nie obyło sie bez:

2 śrubeczki + 4 nakrętki

poxipol

i wiertara :)

Najpierw wywierciłem otwory w radiatorze ale nie na wylot, nastepnie zrobiłem mieszanke poxipolu z wiurkami materialu (by sie lepiej trzymał) , naciołem sobie śróby wy powiązac lepiej radiator+śróby+poxipol..następnie po wyschnięciu sciągłem warstwe poxipolu co wystawała ponad śróby i zrobiłem następną mieszanke..po stwardnieniu nałozyłęm radiator na karte i skręciłem nakretkami dwiema i dwiema kontrującymi...i tyle :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To nie dokładnie ta karta bo ZIELONY MEGAMEN ma GF4200 128mb!!!!a ta w linku jest 64!!! 8)

Z dokładnością, chodziło mi o to, iż karta w linku to jest dokłądnie ta, którą ja mam [ 8) ], natomaist wracając do tych 128MB to się nie dziwie, że tylko tyle ZIELONY MEGAMEN wyciągnął na swoim Ti4200. Wersje 128MB przeważnie gorzej się kręciły od 64MB. Chociaz zdarzająsię wyjątki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dimek, ile daly te radiatorki w procesie podkrecania ?

Niestety w tej karcie niewiele :( :? Bez radiatorow pamieci (bez artefaktow) smigaly na 580, wyzej juz sie sypaly...

Po zalozeniu radiatorow (z alfa-zelem jako podkladka pod radiatory) bez artefaktow smigaja na 594, a wyzej dawno nie probowalem, ale z tego co pamietam to sypaly juz bledami w wyswietlanej grafice...

Teraz jestem w trakcie moddingu i jak skoncze z buda i WC, to od nowa zaloze radiatorki na grafe i zobacze co z tego bedzie. Ale pamieci na tej grafie sa chyba "niedovoltowane" bo kreca sie slabo :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://www.benchmark.pl/artykuly/recenzje/...d_ultra650.html

Tak wyglada moja :P W tej chwili niemam cyfrowki zby zrobic jej fotki :P Ale po co zmieniac chlodzenie jak idzie na 320/620 :twisted: :twisted: A jak zmienie sprzeta to bede zylowal na 330/630 :twisted: :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak wyglada moja :P W tej chwili niemam cyfrowki zby zrobic jej fotki :P Ale po co zmieniac chlodzenie jak idzie na 320/620  :twisted:  :twisted: A jak zmienie sprzeta to bede zylowal na 330/630  :twisted:  :twisted:

Nio to powodzenia życze, ale ZIELONY MEGAMEN pytał się nie ile kto wyciska na TI4200 ino jak ludzie modują chłodzenie na tych kartach!!!

Kwestie osiągów są poruszane w innych postach!!!!

Sam jestem czy dysponuje ktoś większym wihajstrem na grafice?? :roll:

..pozdrawiam..:P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...