Skocz do zawartości
qbass

Co jest....?

Rekomendowane odpowiedzi

Heyo!!

Ten topic pisze w imieniu kolegi.

A wiec sprawa wyglada tak.

Internet ma dzieki SDI, podzielone na 7 osob przez router , potem swith (nie wiem jak to sie pisze) ale max jednoczesnie z 4 osoby. No i po wpisaniu IP, bramy , Servera DNS internet nie dziala,W sieci nie moge nikogo zobaczyc. nie moze odebrac zadnego pakietu.... Ale jesli wesmie sie na Atomatyczne wybieranie IP i DNS to internet dziala.

System Windows XP Professional + SP 1

I tu mam pytanie: Jaka jest przyczyna tego ze po wpisaniu numera IP, DNS i bramy internet przestaje dzialac?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hm , ja tez mam pytanko.

kiedy dostalem sieciowke i podlaczenie do lana , wsio bylo ok [mianowicie otoczenie sieciowe , bylo troche luda]. a teraz po n-tym formacie i zmianie os'a nie mam nikogo w otoczeniu.

ps. przy 1szym razie to koles od sieci mi robil wsio bo ja bylem wtedy w tym jeszcze green. ale mam wsio , dns , brama , ip.

co zrobic zebym znowu kogos mial w otoczeniu?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hm , ja tez mam pytanko.

kiedy dostalem sieciowke i podlaczenie do lana , wsio bylo ok [mianowicie otoczenie sieciowe , bylo troche luda]. a teraz po n-tym formacie i zmianie os'a nie mam nikogo w otoczeniu.

ps. przy 1szym razie to koles od sieci mi robil wsio bo ja bylem wtedy w tym jeszcze green. ale mam wsio , dns , brama , ip.

co zrobic zebym znowu kogos mial w otoczeniu?

Jakiego masz WIndowsa ?

W WinXP Prof. Mialem cos podobnego. Ktos mi wywalil cos takiego jak MIcrosoft Windows Network i nie moglem znales zadnego kompa .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tia , teraz mam xp pro, wczesniej mialem 98se , gdy mialem ludzi w otoczeniu. teraz kicha.

Musisz doładnie posprawdzać wszystkie ustawienia, ja jak zacząłem po formatach sam sobie ustawiać to prawie zawsze coś sie pierdzielilo.Ale jak weszlo w krew to jest dobrze i wszystko dziala.

zobacz czy grupa robocza sie zgadza, adresy wszystkie czy prawidlowo, czy sieciowka dobrze zainstalowana.

aha i nie napisałeś czy problem tylko z otoczeniem, czy macie internet w sieci i jeśłi tak to działa czy nie??

Bo może po prostu kabel zwalił sie albo zaciskarka jakas badziewna była i na końcówce nie łączy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi