qbass Opublikowano 4 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2003 Heyo!! Ten topic pisze w imieniu kolegi. A wiec sprawa wyglada tak. Internet ma dzieki SDI, podzielone na 7 osob przez router , potem swith (nie wiem jak to sie pisze) ale max jednoczesnie z 4 osoby. No i po wpisaniu IP, bramy , Servera DNS internet nie dziala,W sieci nie moge nikogo zobaczyc. nie moze odebrac zadnego pakietu.... Ale jesli wesmie sie na Atomatyczne wybieranie IP i DNS to internet dziala. System Windows XP Professional + SP 1 I tu mam pytanie: Jaka jest przyczyna tego ze po wpisaniu numera IP, DNS i bramy internet przestaje dzialac? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 4 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2003 Bo router sam je przydziela za pomocą dhcp ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbass Opublikowano 4 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2003 Bo router sam je przydziela za pomocą dhcp ;] OK. Ale dlaczego wczesniej bylo dobrze? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rout Opublikowano 4 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2003 hm , ja tez mam pytanko. kiedy dostalem sieciowke i podlaczenie do lana , wsio bylo ok [mianowicie otoczenie sieciowe , bylo troche luda]. a teraz po n-tym formacie i zmianie os'a nie mam nikogo w otoczeniu. ps. przy 1szym razie to koles od sieci mi robil wsio bo ja bylem wtedy w tym jeszcze green. ale mam wsio , dns , brama , ip. co zrobic zebym znowu kogos mial w otoczeniu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbass Opublikowano 4 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2003 hm , ja tez mam pytanko. kiedy dostalem sieciowke i podlaczenie do lana , wsio bylo ok [mianowicie otoczenie sieciowe , bylo troche luda]. a teraz po n-tym formacie i zmianie os'a nie mam nikogo w otoczeniu. ps. przy 1szym razie to koles od sieci mi robil wsio bo ja bylem wtedy w tym jeszcze green. ale mam wsio , dns , brama , ip. co zrobic zebym znowu kogos mial w otoczeniu? Jakiego masz WIndowsa ? W WinXP Prof. Mialem cos podobnego. Ktos mi wywalil cos takiego jak MIcrosoft Windows Network i nie moglem znales zadnego kompa . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 4 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2003 Ustawić grupę roboczą? qbass: wcześniej czyli kiedy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kat_666 Opublikowano 4 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2003 No wlasnie...Czy zostaly pozniej jakies zmiany na serwerku wprowadzone? dhcp macie odpalone na pewno ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbass Opublikowano 4 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2003 Ustawić grupę roboczą? qbass: wcześniej czyli kiedy? kiedy....dzisiaj sie tak zrobilo ze po wprowadzeniu numerkow nie dziala net. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 4 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2003 A wcześniej przy wprowadzaniu działał? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbass Opublikowano 5 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2003 A wcześniej przy wprowadzaniu działał? TAK działał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 5 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2003 To jakiej ingerencji dokonaliście, że przestało? ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbass Opublikowano 5 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2003 To jakiej ingerencji dokonaliście, że przestało? ;] A skad mam wiedziec....... ;] Moze maly formacik pomoze....? heh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 5 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2003 To raczej jest wina routera. Dopuszcza on tylko pewne komputery do internetu. Popatrzcie na jego konfigurację. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbass Opublikowano 5 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2003 Heh..a czym mam ja to sprawdzic moze jakis programik? A i przez to ze wszystko jest automatycznie to sciaganie strasznie muli. Srednio to 3-6Kb/s, a bylo 6-12Kb/s Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 5 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2003 Ech... powinien być przecież jakiś soft do obsługi tego dostarczony wraz z routerem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbass Opublikowano 5 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2003 No wes wrzuc jakis progs do tego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rout Opublikowano 5 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2003 tia , teraz mam xp pro, wczesniej mialem 98se , gdy mialem ludzi w otoczeniu. teraz kicha. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 5 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2003 A skąd ja niby miałbym mieć? Przeczytaj instrukcję od routera. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ramzes Opublikowano 5 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2003 tia , teraz mam xp pro, wczesniej mialem 98se , gdy mialem ludzi w otoczeniu. teraz kicha. Musisz doładnie posprawdzać wszystkie ustawienia, ja jak zacząłem po formatach sam sobie ustawiać to prawie zawsze coś sie pierdzielilo.Ale jak weszlo w krew to jest dobrze i wszystko dziala. zobacz czy grupa robocza sie zgadza, adresy wszystkie czy prawidlowo, czy sieciowka dobrze zainstalowana. aha i nie napisałeś czy problem tylko z otoczeniem, czy macie internet w sieci i jeśłi tak to działa czy nie?? Bo może po prostu kabel zwalił sie albo zaciskarka jakas badziewna była i na końcówce nie łączy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rout Opublikowano 5 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2003 hm.. problem mam tylko z otoczeniem , neta rowniez mamy. i net dziala ale jak krew z nosa , bo jest strasznie duzo osob , przynajmniej 200:/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ramzes Opublikowano 5 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2003 prubuj z adresami ip kombinować, wiem że u mnie przez to też kiedyś nie było widać otoczenia. Albo zły nr masz albo w ustawieniach protokołu nie tak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...