mikaelus Opublikowano 4 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2003 Dziś wreszcie wrzuciłem sobie radiatorki na pamiątki mojego Szafirka. W nadziei na 300MHz na memach odpaliłem PStripe'a, ustawiłem rzeczone 300 na pamięciach, włączyłem 3DMarka i... artefakty... :| Zjechałem niżej i jeszcze niżej i dopiero na 292,5 przeszedł mi całego, ale z artami (wynik w podpisie) i to wszystko. Full stable jest na 288, ale pewnie po dłuższych testach też miałby problemy. Myślałem, że źle zamontowałem radiatorki, ale wszystkie się grzeją, więc są OK. Ile pociągneliście na tym Radku na pamięciach i w Marku? :? Moje memki to Samsungi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
..::SNAP::.. Opublikowano 4 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2003 a co to za radiatorki ?? a czego?? czym je przykleiles?? szczegoly ! ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 4 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2003 Dziś wreszcie wrzuciłem sobie radiatorki na pamiątki mojego Szafirka... a jakis V-modzik zrobiony :P :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
El Gato Opublikowano 4 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2003 Ja stabilnie mam 275 mem i ani grama wiecej. Wynik w marku to 11347. radiatory na pamieci zrobione z takich od celeronówpocietych na pół, pasta zwykła silikonowa i spięte wszystko na spręzynach zrobionych z kółek do kluczy. Pamięci to samsungi 4ns Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 4 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2003 zapodaj na nie duzy wentyl (tzn na cala karte jakis 120x120) i bedziesz mial spokoj i powinno byc jakies 10MHz wiecej:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 5 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2003 Radiatorki aluminiowe, cięte ze starego radiatora do K62, klejone w dwóch rogach kropelką, pod nie pasta Titana, vmoda brak :). W sumie to dzięki nim zyskałem jakieś 7MHz stabilnie, więc nie jestem specjalnie zadowolony :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
un_ix Opublikowano 5 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2003 :arrow: ja na swojego nowego Radeona 9100 bede zamawial dopiero co radiatorki. robilem radiatroki wlasnej prdukcji, ale po 2 sztukach stracilem chenci (no i brak czasu). co myslicie o czyms takim? http://img.allegro.pl/photos/oryginal/16/1665/166512/16651204 mam zamiar puscic na te radiatorki jeszcze jakiegos Papst'a 80x80 i zobaczymy jak z wynikami. jak juz do czegos dojde, dam znac w tym temacie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 5 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2003 Dziś wreszcie wrzuciłem sobie radiatorki na pamiątki mojego Szafirka. W nadziei na 300MHz na memach odpaliłem PStripe'a, ustawiłem rzeczone 300 na pamięciach, włączyłem 3DMarka i... artefakty... :| Zjechałem niżej i jeszcze niżej i dopiero na 292,5 przeszedł mi całego, ale z artami (wynik w podpisie) i to wszystko. Full stable jest na 288, ale pewnie po dłuższych testach też miałby problemy. Myślałem, że źle zamontowałem radiatorki, ale wszystkie się grzeją, więc są OK. Ile pociągneliście na tym Radku na pamięciach i w Marku? :? Moje memki to Samsungi. masz ladny wynik na tym saphirku ... mam takiego samego i odrazu mowie ze te radiatorkli goowno ci dacza ... zobaczysz u mnie z i bez jeden pan :P a chlodzenie na gpu zmieniales ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 5 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2003 Na GPU na razie dałem po prostu większy wiatrak - rdzeń leci na 310. Na razie nie chcę go ruszac, bo jakbym coś spaprał to nie mam kasy na nową kartę. Rzeczywiście, radiatorki <span style="color:red;">[ciach!]</span>o dały :/. Szkoda, no trudno... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaan Opublikowano 5 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2003 Moj radek jak w podpisie na max ok 10600 3dmarkow , na karcie mam wentyl jakis wentyl 60x60 i dziala :D update: zapomnialem ze pamieci to samsung 4ns Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
El Gato Opublikowano 5 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2003 A ma ktoś namiar na jakis konkretny Vmod do tego szafira. Bo to co znalazłem to do herca było i zabardzo się nie nadaje? Pozdro Ps. Umiem korzystać z szukaj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amoniak Opublikowano 16 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2003 mikaelus co do taktowania pamięci bez V mode`a to fakt racja mi sypało artami przy 295 przy 290 było OK (też szajsungi) Po V mode na MEM dał tyle że przy 300 MHz nie widzę aby jakieś artefakty latały po podkręceniu 11674 :D :twisted: Procesor chodzi 1464@2300 MHz a grafa 250/460@310/600 :twisted: obazki grafy #1 #2 #3 3DMark2001 BTW jak odszukam link jak zrobić V-mode to zapodam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amoniak Opublikowano 17 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2003 URL do V mode Saphirek ma identyczne PCB ja zrobiłem narazie V mem mode V core będę robił w następnym etapie :) BTW mody róbcie zanim przykleicie radiatory, bloki wodne ect naprawdę wygodniej ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 17 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2003 no no fajnie to wyglada moze by sie zastanowil nad tym modem a moze tos zrobil i sie pochwali Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gnz Opublikowano 18 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2003 u mnie podkrecony jak w podpisie na seryjnym chlodzeniu i bez radiatorkow :D 3D Mark 2k1 SE - 10400 - link w podpisie myslalem o radiatorkach ale widze ze nie dadza one zbyt wiele ... szkoda chyba zachodu :? aha - u mnie 3.5ns Etrontech :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fireblade Opublikowano 19 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2003 elo mam potworka jak w podpisie:) mam zamiar zamontowac radiatorki miedziane na memach ale nie wiem czy gra jest warta swieczki. pozatym chcialbym sie dowiedziec jak duzo daje podkrecanie GPU a jak duzo daje podkrecanie Memory.?? Czy w kartach graficznych ma znaczenie czy GPU jest sychronicznie z Memami?? Rdzen moge jeszcze nawet do 280 bez dodatkowego badz zmiany chlodzenia. Dalej sie boje. Pamieci mogem gora do 544 bo potem mam atry ale co dziwne tylko w 3D marku 2k1SE wiec sam nie wiem:) Kosci Hynix 4ns jakby sie ktos pytal to szyna pamieci jest 128 bitowa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 19 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2003 :arrow: ja na swojego nowego Radeona 9100 bede zamawial dopiero co radiatorki. robilem radiatroki wlasnej prdukcji, ale po 2 sztukach stracilem chenci (no i brak czasu). co myslicie o czyms takim? http://img.allegro.pl/photos/oryginal/16/1665/166512/16651204 mam zamiar puscic na te radiatorki jeszcze jakiegos Papst'a 80x80 i zobaczymy jak z wynikami. jak juz do czegos dojde, dam znac w tym temacie. te radiatorki mozna gdzies kupic procz allegro ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gnz Opublikowano 19 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2003 elo mam potworka jak w podpisie:) eee tam potworka ;) karat nie jest za specjalna ... mam zamiar zamontowac radiatorki miedziane na memach ale nie wiem czy gra jest warta swieczki. wlasnie o tym jest ten topic - poczytaj pierwsze watki a sie dowiesz ... pozatym chcialbym sie dowiedziec jak duzo daje podkrecanie GPU a jak duzo daje podkrecanie Memory.?? jasnowidz nieczynny ... krec to i to - karty bez v-moda raczej nie spalisz Czy w kartach graficznych ma znaczenie czy GPU jest sychronicznie z Memami?? :lol: Rdzen moge jeszcze nawet do 280 bez dodatkowego badz zmiany chlodzenia. Dalej sie boje. krec az do zwisow w testach - 280 to niec specjalnego - spojrz na moj wynik bez dodatkowego chlodzenia Pamieci mogem masz arty to koniec mozliwosci twoich pamiatek - 3dmark ma wlasnie to pokazac i pokazuje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sinus Opublikowano 19 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2003 u mnie radiatorki daly az 2 MHz!! :lol: Ale teraz sie przydadzą... Vmod w drodze! :twisted: Na razie max to 11400 3Dmarkoof! 8) Ale nie spocznie puki nie ujze 12k na moim flatronie!! :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...