Skocz do zawartości
QBS

P4 2,4 czy Barton 2,5?? I jaka plyta??

Rekomendowane odpowiedzi

poziom niektórych forumowiczów typu ge...han i sebasw jest na tyle niski, że szkoda się wdawać z nimi w dyskusję. na logiczne argumenty odpowiadają jakimiś cukierkami itp. no cóż, jak się nie umie poprzeć swoich zasłyszanych od kolegów historyjek to co mają zrobić ?? piszą bzdety.

jak ktoś ma kasę i woli intela to niech kupuje, wszystko jest dla ludzi. ale od razy wywyższanie się "bo intel to jakość" to w piaskownicy można a nie na poważnym (chyba) forum.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hihihih :)))

Ty chyba faktycznie masz jakas fobie na punkcie Intela :))))

a moze w dziecinstwie ktos rzucil w Ciebie pentakiem i od tego czasu sie go boisz ? :))))

hihi.

Pozatym nie wiem, gdzie ja pisze o dobrych, czy zlych stronach ? :) ja sie tylko smieje z CIebie :)) nie wlaczam sie w dyskusje techniczna , bo ona w tym przypadku zupelnie nie ma sensu :)

Strzez sie pentakow ! ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hiihi, chyba faktycznie z tymi userami amd jest cos nie tak :)

piekla sie i wsciekaja, gdy ktos im powie, ze amd to kicha :) jak by im ktos cukierka uradl co najmniej :)))

ta kwestia wymagalaby ankiety jakiejs, sondy :)

pytanie:  

Co robisz/czujesz podczas uzywania amdka:

-zawisc do userow intela

-nienawisc do j/w

-wyrzucam z mysli slowo Intel i zapominam jak brzmi ( a feee)

-robie siku na mysl o intelu

-gdy tylko zobacze,ze ktos pisze o dobrych stronacb intela to mi galki wychodza i musze koniecznie poskarzyc sie mamie ;)

ludzie, dajcie spokoj :)

Panowie własciciele intela. Macie niezły procesor o sporych możliwościach. Jednak zachowujecie się i wypowiadacie jak by ten procek wyprzedzał technologicznie całą resztę co najmniej o 50 lat, jeśli nie więcej.

Wam też by się przydała ankieta.:

Co robisz/czujesz podczas uzywania Intela:

- moje ego wzrasta 5 krotnie,

- czuję sie dowartościowany, bo stać mnie na wywalenie kupy kasy na kompa,

- powtarzam kilka razy dziennie - amd jest za tanie więc nie może byc dobre,

- na samą myśl, że mam intela, dostaję podświadomego wzwodu,

- gdy ktoś napisze, że intel wcale nie jest taki doskonały, a jego możliwości nie odpowiadają cenie, robię się czerwony z oburzenia i natychmiast udowadniam, ze to "dzieło bogów' więc trzeba za nie płacić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

heheh :)) jest coraz ciekawiej :)))

zauwazcie, z tylko amd-kowcy podchodza do sprawy tak emocjonalnie :)

co Wam to przypomina ? :))

pozdrawiam wszystkich userow amd i pentaka :)))

zapewniam, ze nie jestem przeciwnikiem zadnego proca :)

komp ma dzialac, pomagac i cieszyc, nie mam zamiaru plakac nad tym , ktory proc lepszy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

heheh :)) jest coraz ciekawiej :)))

zauwazcie, z tylko amd-kowcy podchodza do sprawy tak emocjonalnie :)

co Wam to przypomina ? :))

pozdrawiam wszystkich userow amd i pentaka :)))

zapewniam, ze nie jestem przeciwnikiem zadnego proca :)

komp ma dzialac, pomagac i cieszyc, nie mam zamiaru plakac nad tym , ktory proc lepszy :)

Nie mogę się z tym do końca zgodzić. Jakiś czas temu była podobna dyskusja. Doszło do sporu o wydajnośc dwóch procesorów (nieważne jakich), chłopak zajadle twierdził że Intelowski procek jest lepszy od AMD. Nie popierał przy tym swojej racji żadnymi argumentami, tylko twierdził że tak jest i kropka. W pewnym momencie się zagalopował i stwierdział żeby sobie je porównać w kodowaniu video. Znalazłem więc testy porównawcze właśnie tych procesorów i spytałem się go, czy che poznać ich wyniki (a wskazywały one jednoznacznie że nie ma racji). Niestety nie był łaskaw mi dpowiedzieć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zauwazcie, z tylko amd-kowcy podchodza do sprawy tak emocjonalnie  

co Wam to przypomina ? )

Rozumiem, ze ma to być kolejny argument przemawiający za intelem :lol:

Sam na początku miałem 486, później Pentium i Celerona 466. Jednak kiedy okazało się, że amd w końcu zrobiło porządny procesor, a w dodatku przy znacznie nizszej cenie bezproblemowo dorównuje intelowi, to nie mam zamiaru bez potrzeby wydawać kasy na intela. Byłbym w stanie kupić sobie PIV, ale nawet z szacunku dla pieniędzy nie kupię procesora, którego przewaga wcale nie jest taka duża, jak to niektórzy starają się za wszelką cenę udowodnić (a wielu przypadkach po prostu intel nie ma przewagi) nad amd. Tym bardziej, że ta "wyższość" intela przejawia się głównie w zastosowaniach nie wykorzystywanych w domu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ty mnasz chyba naprawde jakis problem z psychika :))))

Powiedz mi, gdzie ja pisze, ze pentak jest lepszy, albo amd ? :)))

Ty chyba nawet nie czytasz postow tylko od razu piszesz, nie amd rulez ! :))

jeju :) czleczku, czytaj co sie tu pisze :)

mnie wali , ktory jest szybszy :)

smieje sie tylko z Waszej zawisci i nerwow :))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moja wypowiedż dotyczyła ogólnego podejścia do sprawy przez właścicieli intela.

Zacytowałem Ciebie bo nie mam zamiaru przekopywać całego forum. Nigdzie nie napisałem, że akutat Ty uznajesz PIV za lepszy od Amd. Może więc sam zacznij dokładnie czytać co inni piszą, zamiast od razu wymyślać złośliwe hasełka, ale prawdopodobnie nic innego nie potrafisz wymyślic.

Skoro więc właściciele amd są zawistnymi, neurotykami,

to właściciele intela są: nadętymi bufonami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zapewniam, ze w sprach technicznych mam od Ciebie zdecydowanie wieksza wiedze i umiejetnosci :)))

moze o innych, ale cytowales mnie.

czy to ze mam teraz pentaka swiadczy w ogole o czyms ? :) nie wydaje mi sie i jestes strasznie ograniczony tak sadzac :)) hihihi.

dales nam niezly ubaw, to tez jest wazne :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zapewniam, ze w sprach technicznych mam od Ciebie zdecydowanie wieksza wiedze i umiejetnosci :)))

moze o innych, ale cytowales mnie.

czy to ze mam teraz pentaka swiadczy w ogole o czyms ? :) nie wydaje mi sie i jestes strasznie ograniczony tak sadzac :)) hihihi.

dales nam niezly ubaw, to tez jest wazne :)

Na 99% nigdy się nie spotkaliśmy więc Twoja wiedza o moich umiejętnościach jest raczej problematyczna i takie zapewnienia niewiele dla mnie znaczą, a potwierdzaja tylko twoją arogancję. Na razie Twoje posty składają się głównie z krótkich zdań zakończonych uśmieszkami i jakimiś "hihihi". Póki co obraz jaki po sobie pozastawiasz zdecydowanie niekorzystnie określa stan Twojej równowagi psychofizycznej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ludzie !!!

dajcie juz spokoj , to sie staje nudne....

bartek1--> nie uogolniaj wszystkich posiadaczy p4 . kupilem intela dla 2ch rzeczy.. dla HT i dlatego , ze sie do niego przyzwyczailem.

nie uwazam , by jakas firma byla lepsza od drugiej . to jest kwestia gustu jakiego proca sobie qpisz .

jeden woli intela bo cos tam , drugi woli amd bo costamcostam. i swiat sie dalej kreci , a pseudodyskusje o wyzszosci jednego nad drugim czy tesh slowa "i znowu amd wgniotl intela'' i vice versa nie maja sensu , to brzmi poprostu jak przechwalki gowniarzy typu " a moja lopatka jest wieksza!". albo txty "ty gowno wiesz , ja wiem wiecej od ciebie" tez sa porabane , a to dlatego ze nie znasz drugiego czlowieka i nie wiesz co on wie , a poza tym jak mowi przyslowie zawsze znajdzie sie ktos lepszy.

wrzuccie na looz bo niedlugo z forum tweaka zostanie gowno za przeproszeniem, do czego nieuchronnie zmierza.

peace people

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wkurza mnie tez taki oto txt " wez amd , intel jest do [gluteus maximus]" i odwrotnie, a szczegolnie jesli mowi to osoba ktora miala moze 1-2 proce lub wiecej i to tego samego typu/firmy.nie bede wyszczegolnial tych osob , one wiedza ze chodzi o nich. fakt , intel jest ponad 2xdrozszy od amd , ale jesli juz ktos chce qpic intela , to niech kupuje , jego wola.

nie przekonujcie nikogo na sile , kazdy ma SWOJ WLASNY rozum.

"nadgorliwosc jest gorsza od faszyzmu..."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kto jest NAM ? ok 15 osob :)))) smiejemy sie jak dzicy :)))

0takie klotnie sa bezsensu, a w wiekszosci amd userzy je pobudzaja, ciekawe dlaczego.... :)

Az sie nie moglem powstrzymac... coz to tak te zeby po kazdym zdaniu suszysz? Za duzo gazu rozweselajacego dentystka zaaplikowala? :roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kto jest NAM ? ok 15 osob :)))) smiejemy sie jak dzicy :)))

0takie klotnie sa bezsensu, a w wiekszosci amd userzy je pobudzaja, ciekawe dlaczego.... :)

Zeby takim barankom grac na nerwach...(bez glupkowatego usmieszku na koncu).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No cóż ja osobiście mogę polecić to co już sprawdziłem mam MSI KT6-Delta LSR i AthlonaXP 2500+ /Barton/ nie chce mi się bawić w jakiś ambitny overlocking ale od tak sobie sprawdziłem czy pójdzie mi choć ciut więcej i bez żadnych specjalnych operacji zmieniłem mnożnik z 11 na 11.5 i otrzymałem 2600+ bez żadnego negatywnego wpływu na stabilność systemu nawet temperaturka ta sama co przy 2500+ więc chyba niezły jest ten procek skoro bez niczego ma możliwość zmiany mnożnika /niby to nie jest nic takiego, ale za to mam procka 2600+ w cenie 2500+ bez grzebania w samym procu/ a płytka pomimo iż w modzie są teraz układy na NF2 myślę że też godna polecenia zresztą sam zobacz w artykułach o KT600 :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kto powiedzial ze chlopcow ? :)))

pewnie o tym marzysz, co ? :)

jestescie strasznie zadziorni, ehh.... moje usmieszki sa po to, by pokazac, ze zartuje, ze rozmowa jest luzna, mialem nadzieje, ze sami do tego dojdziecie, ale nie, Wy koniecznie chcecie sie odgryzc, ojojojo.

Co Wam to daje ? lepsze samopoczucie ? :)

mam tylko nadzieje, ze stres, ktory u Was wywolalismy nie odbija sie na Waszych rodzinach...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ojej już dobrze, dobrze nie obruszaj się tak:) nie mam nic przeciwko mniejszoscią seksualnym. Wręcz przeciwnie mówcie o tym głośno chłopaki. Nie dajcie się. Tylko tak możecie walczyć o swoje prawa. :):)

Nigdzie nie pisałeś, ze jest z wami jakaś panienka :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widzę że to forum coraz bardziej schodzi na psy,- Myślałem że temat rozmowy dotyczy wyboru konkretnego proca, a tu się okazuje, że jak zwykle chłopcy i to zapewne małoletni :) starają się rozkręcić jakiś kolejny skandal albo prowadzą pie_rdo_łowate rozmowy o niczym,- więc mam dla was rozwiązanie, wejdźcie se na priva lub wymieńcie się mailami i ślijcie sobie te wasze brednie do bólu,- ewentualnie możecie się spotkać gdzieś po środku drogi lub na jakimś skrzyżowaniu i dajcie sobie po RAZIE :twisted: Ale nie zawalajcie pustymi i głupimi gadkami forum bo ktoś rzucił jakiś temat a w odpowiedzi dostaje TEST NA IQ niektórych uczestników,- WIĘC DAJCIE NA LUZ I ODPOWIADAJCIE KONKRETNIE NA KONKRETNY TEMAT !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...