Wierzba25 Opublikowano 4 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2003 Zacznijmy od tego że mój dziadek był w Szwecji i jak zwykle naprzywoził różnego złomu. Przywiózł mi starego notebook'a i do tego jakąś "skrzyneczkę" :D Niżej są zdjecia. Tam jest napisane (od lewej): RS232, LON (pewnie LINE tylko po szwedzku), DC Tutaj kable jakie wyłażą z tego I dwa zdjęcia "wnętrzności" Podejrzewam że to modem - chyba - ale nie wiem na pewno. A jeśli tak to jak się to podłącza do kompa itp ??? I druga sprawa - dał mi kamerke internetową - też chyba :D - tylko ma jakieś dziwne wejście. Co to za wejście i czy jest jakaś przejściówka na to?? Będę wdzięczny za każdą odpowiedź. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dj. Gargamel Opublikowano 4 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2003 wejcie od kamerki wyglada na moje oko jak myszkowo-klawiaturowe ja bym wlana przejsciwke usb i modlilbym sie zeby zadzialalo :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wierzba25 Opublikowano 4 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2003 jest podobne do PS2 tylko ze po pierwsze jest to wejście męskie a po drugie ma inaczej ustawione nóżki :-( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 4 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2003 to zlacze to moze byc svideo? albo jak u leadteka svideo ale wymagajace przelotki... z "uzadzenia" wychodza dwa kabelki czyzby jakas antena? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maybach Opublikowano 4 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2003 to piersze cudo to bedzie modem, do pc-ta podlacza sie ta wtyczka RS232, to jest wtyczka COM Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wierzba25 Opublikowano 4 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2003 ze to jest wtyczka com to wiem, ale co z tym drugim kablem? pod kabel telefoniczny? I na jakim napięciu to puścić? 12V? nie chciałbym tego na dzień dobry spalić :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wierzba25 Opublikowano 4 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2003 to zlacze to moze byc svideo? albo jak u leadteka svideo ale wymagajace przelotki... możliwe - tylko gdzie ja takie coś dostane? Wbić się do sklepu komputerowego z tym? Znając kompetencje pracowników takich sklepów nawet nie będą wiedzieli co to jest ;-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 4 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2003 taa kamera moz wymagac jakiegos badziewia pci albo czaego z tv in podlacz do telewizora jesli wtyczka pasuje i masz sv w tv Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tokoloshe Opublikowano 4 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2003 nie sadze zeby to byl modem, bardziej obstawialbym ze to jest urzadzenie ktore umozliwia polacznie kompow/urzadzen rs232, na bardo znaczne odleglosci dochodzace do paru kilometrow. konwerter to sie chyba nazywa, wykorzystuje chyba cos takiego jak petla pradowa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wierzba25 Opublikowano 4 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2003 no dobra poszukałem w necie i wiem jaki typ wtyczki jest w kamerce - midi-din 8pin (MDD8ST) - używane w macach. Mam też już schemat jak przerobić z tego wejscia na com'a 25 pin ale czy jest sens? czy windows znajdzie mi tą kamerke bo z netu to raczej sterów nie ściągne ( nie mam ani firmy ani modelu)... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krootki Opublikowano 4 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2003 Nie wiem czy uda ci się przerobić tą wtyczkę w kamerce. Ja kiedyś miałem takie stare kamerki i jak ktoś już wspomniał potrzebowały one karty na PCI jako kontrolera (?). Wtyczka była bardzo podobna, może nawet identyczna. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nimrod Opublikowano 4 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2003 Kumpel miał jakiś starawy tuner TV i taką właśnie kamerkę z identycznym wejściem. Kamerka działała tylko z tą kartą, więc pewnie potrzrbny jest jej jakiś kontroler Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 4 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2003 Kamerka na SVHS A tamto duze pierwsze to modem :D na mur beton ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nimrod Opublikowano 4 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2003 Zdecydowanie nie jest to svhs właśnie trzymam w ręku tuner z gniazdkiem svhs zrobiłbym fotkę ale akumulatory padły i się ładują :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wierzba25 Opublikowano 4 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2003 no wlasnie przerobilem i... nie działa :D No trudno - i tak mam to za darmo więc żadna strata. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marasek Opublikowano 4 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2003 Nie wiem czy uda ci się przerobić tą wtyczkę w kamerce. Ja kiedyś miałem takie stare kamerki i jak ktoś już wspomniał potrzebowały one karty na PCI jako kontrolera (?). Wtyczka była bardzo podobna, może nawet identyczna. zgadza się też kiedyś mieliśmy w firmie taki sprzęcior, cały komputer do monitoringu i oprócz dużej zewnętrznej kamery (napowietrznej) działającej na ISDNie była też mała dodatkowa, chciałem sobie "pożyczyć" do domku bo i tak nie była uzywana, ale niestety złącze niestandardowe (standard tej firmy) i potrzeby kontroler PCI który musiał być w tamtym kompie do obsługi reszty monitoringu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...