Ziele Opublikowano 4 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2003 Więc mam problem bo mam dziadowską płyte DFI na której nie moge wykorzystac w pełni mojego procka. Mam P4 2.4GHz i moge podkrecić go jedynie do 2.5GHz bo wiecej powoduje ze dźwiekówka (zintegrowana) przestaje działać i w windzie sypia sie błędy co do dźwięku. Niestety wraz z kręceniem cpu kreci sie cały komp ;( dźwiek, dyski, grafika, wszystko co na pci... Wiem ze ten procek mozna spokojnie puścic na 3GHz. Czy jest jakas mozliwość zablokowania częstotliwości na agp, pci i reszte? Ta DFI jest na i845E. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hoobi Opublikowano 5 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2003 rozumiem ze to wersja HT, wiec w sumie i tak trzeba sie cieszyc ze dziala na tej plycie bo jednak z wiekszoscia na 845 nei dziala HT :( a co do krecenia to jesli siada Ci dzwiek to nic z tym nie zrobisz, mialem tak dawno temu, ale na kolejnych plytach juz sie to eni zdarza....wiec albo wylacz dzwiek i krec fsb, dysk i reszta powinna wytrzymac 250MHz.....to jest chyba okolo PCI 41, moj komp tak dzialal rok i bylo ok.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
virtuomaniak Opublikowano 5 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2003 Mam identyczny problem, tylko poprzez FSB udalo mi sie podkrecic do 2.6Ghz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ramzes Opublikowano 5 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2003 ........reszta powinna wytrzymac 250MHz.....to jest chyba okolo PCI 41, moj komp tak dzialal rok i bylo ok....Ja by sie bał mieć na pci 41, taka bezpieczna granica to 37.Ale możesz póbować oczywiście na własne ryzyko. Niektóe dsyki są bardzo wrażliwe na to, ale niektóre i 41 przetrzymają. Ale na dłuższą mete to ta płyta nie zdaje eegzaminu, nic na niej nie podziałasz,oszczędzaj na coś porządniejszego. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziele Opublikowano 5 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2003 rozumiem ze to wersja HT, wiec w sumie i tak trzeba sie cieszyc ze dziala na tej plycie bo jednak z wiekszoscia na 845 nei dziala HT :( a co do krecenia to jesli siada Ci dzwiek to nic z tym nie zrobisz, mialem tak dawno temu, ale na kolejnych plytach juz sie to eni zdarza....wiec albo wylacz dzwiek i krec fsb, dysk i reszta powinna wytrzymac 250MHz.....to jest chyba okolo PCI 41, moj komp tak dzialal rok i bylo ok.... To nie jest wersja z HT :D od kiedy to 845E obsługuje HT ;);) Chyba ze cos przeoczyłem ;) No to nie pozostaje mi nic jak zbierac kaske na nowe mobo :/... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@KER Opublikowano 30 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2003 Mam taki sam problem !!!! Mi sie udało do 2583 z dźwiekiem ;/ Sprawdziłem 2700 chodzi stabilnie ale nie ma dźwieku czy jak kupie karte dzwiekową to pomoże ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...