ulver Opublikowano 5 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2003 witam odrazu mowie ze z linuxem mialem w zyciu niewiele wiecej wspolnego niz jedna instalka na innym kompie i konfiguracja i zabawy z shellami (irc.etc) otoz moj problem polega na tym ze chcialem sobie pod linem siec skonfigurowac , wszystko slicznie - znajduje mi sis900 , moge ja skonfigurowac , wpisuje dnsy, ip , brame.. niby wstaje jest gut, z tym ze sieci jak nie bylo tak niema - te same parametry mam w tej chwili wpisane pod win98 i smiga , po wspisaniu Ifconfig pokazuje mi ze eth0 wstalo i w sumie jak patrzylem to powinno to to dzialac -- jedyne co da rade zrobic to ping local.host`a - czy ma ktos linuxa i uzywa tej karty ? dodam ze jest ona zintegrowana na plycie ECS k7s5a (wiem wiem "rewelka" ;pp ) pozdrawiam i czekam na odp ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 5 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2003 Wklej to co wypluwa ifconfig n/t eth. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ulver Opublikowano 5 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2003 wkleje wieczorkiem teraz musze sie w koncu przespac ;] ... dzieki za zainteresowanie wątkiem . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ulver Opublikowano 5 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2003 okej , sory za klopot - rozwiazanie nie bylo az tak oczywiste.. lecz- jak sadze kernel ktory teraz mam nie obslugiwal i/o acpi i karta w ifconfig miala irq 22 ... wyl acpi i jest na 10 irq i smiga ;] mozna zamknac temat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...