nietykalny86 Opublikowano 5 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2003 Witam! Mam trochę słabe chłodzenie chipsetu (mostek północny) KT600. Kupiłem radiator ZALMAN ZM-NB47J. Założyłem go, ale jest problem. Po bokach radiator nie nachodzi na ok 3mm chipa. Środek (takie srebrny okrąg na chipie) jest pokryty radiatorem. Góra i dół też. Tylko te boki... Płyta ma chodzić podkręcona z FSB 266MHz na FSB 333MHz przez 24h (jako serwer). Czy nie spowoduje to jakiejchś niestabilności? NIe będzie to miało jakiegoś wpływu na żywot chipsetu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 5 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2003 :P a myslisz ze Zalman wyprodukowal bubla ktory ludziska kupuja i sa jeszcze zadowoleni jak Tobie nie pasuje to zapodaj jakis sam radiator (lub caly cooler) pod SocketA/Socket370 gdzies nawet chyba widzialem zalozony na NB radiator od Titana D5TB - jak znjade to wrzuce zdjecie :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 5 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2003 :P a myslisz ze Zalman wyprodukowal bubla ktory ludziska kupuja i sa jeszcze zadowoleni jak Tobie nie pasuje to zapodaj jakis sam radiator (lub caly cooler) pod SocketA/Socket370 gdzies nawet chyba widzialem zalozony na NB radiator od Titana D5TB - jak znjade to wrzuce zdjecie :P Wiesz jacy dziwni potrafia byc ludzie :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MicJes Opublikowano 5 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2003 Ja mam tego zloteko zalmana na chipsecie. Nie ma z nim problemow, a tez jest jakby mniejszy niz sam chipset. Ale to normalne, a temperatura w porownaniu do standardowego radiatora spadla o ok. 4C Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zajkos Opublikowano 6 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2003 ja w ogole nei mam żadnego chłodzenia na chipsecie i jakoś komp działa a chip sie prawie nie grzeje ma może z 30-35 stopni (ale nei podkcam, no i chipset to kt266a) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 6 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2003 Zawsze możesz zamonować radiator swiftecha ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
finalcell Opublikowano 6 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2003 to lepiej porążnąć taniego x-drema albo falkona niż radiator switecha koszty a seerio to możesz dać płytke miedzianą na dno ale po co Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 6 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2003 Ja zrobiłem tak: Radiator od CAK38 (czy jakoś tak) przycięty do odpowiednich rozmiarów- dyma na niego wentylek 50x50 na 5V (chyba 5V- jest podpięty do regulatora obrotów)- niesłyszalny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciejp Opublikowano 6 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2003 A mam takie pytanie inne: do jakiego servera potrzebujesz podkrecac na 333 FSB? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...