Skocz do zawartości
Gubernator

Problem GF 2 Ti, Epox 8KHA+

Rekomendowane odpowiedzi

Mam problem, kupiłem se nowego Duronka i co chwile mi się komp wiesza :evil: . Jest to spowodowane magistralą 133Mhz ponieważ wcześniejszy procek (A900) miał magistrale 100 i było ok, gdy athlonaka puściłem na zaczynały się zwisy. Dzieje się tak tylko w grafice 3d. Pod windą wszystko jest ok, czym wyższa magistrala tym szybciej się wiecha. Podkręciłem Duronka na 2075 na magistrali 166 i gdy tylko gierka wchodzi w 3d zwis... jakieś dziwne paski się pokazują i pozostaje wciśnięcie resetu. Napewno nie jest to wina chłodzenia, poniewasz temperatura na procku nie przekracza 45 stopni. HELP!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

175 wytrzymywała ale w innej wersji. KT333 było w kilku wersjach i niektóre miały dzielnik 1.5 a inne nie, ty musisz mieć płytę bez tego dzielnika.

pozostaje ci kręcenie procka przez mnożnik lub zakup np. ECS na nForce2 (brak zmiany mnożnika ale magistralą pięknie podkręcisz na maxa) lub coś innego z obsługą FSB 166 czy 200 MHz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mnie wytrzymywalo fsb 200 :P

do rzeczy: jesli domyslnie dziala dobrze, to znaczy, ze wszystko jes ok, ale przy wyzszej magistrali juz nie dziala dobrze, sa biosy, ktore odpowiednio nadaja opoznienia przy wyzszym fsb i dlatego dziala, choc nie polecam tego na dluzsza mete, chyba, ze Ci dysk niemily ;P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...