rcicho Opublikowano 5 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2003 Założyłem sobie Neostrade wraz z modemem Sagema i jest ok. Moja matka (mieszka 160 metrów odemnie) już jakis czas temu zamówiła usługę radiowego internetu ale firma która miała to załozyć stwierdzila, ze nie ma widoczności nadajnika i na razie nie można założyć. Wpdłem na pomysł, ze udostępnił bym mojej matce tą Neostradę którą mam u siebie. Jak to technicznie można zrobić i czy w ogóle jest możliwe? Pomiędzy moim domem a jej jest kilka innych budynkow ale gdyby wyniosło się jakis nadajnik na dach byłaby widoczność. Pociągnąć kabel nie jest możliwe. Czy ktoś może mi w tej sytuacji pomóc i doradzić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erio Opublikowano 9 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2003 Jeśli twoj komp moze chodzic 24/7 to włóż do niego karte sieociową radiową z wyjsciem na antene zewnętrzną, antena na dach a u mamy to samo ... zwróć uwagę żeby karty mialy stery do linuxsa ... ja sie z tym szczegółem na moim DWL 520+ przejechalem i teraz juz musze jechac na windowsach Jak nie chcesz miec caly czas wlaczonego kompa to kup router lub serverek na linuxsie postaw i na nim maskarade (moze byc freesco - lin z dyskietki na intel 386 ) Jak linux to potrzebne te stery o ktorych juz mowilem ze moja sieciówka ich nie ma... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rcicho Opublikowano 9 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2003 Aha - dzięki za odpowiedz! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...