Skocz do zawartości
Vault

Palit Radeon 8500 ???

Rekomendowane odpowiedzi

Kupilem dzisaj radka 8500, tylkoproblem w tym ze...

1. Nie wiem czy to jest 8500 czy LE (Standardowe zegary to 250/500 a kreci sie bezproblemowo na 290/560

2. Ma jakies dziwne pamieci ETRONTECH (Na koncu pisze 35 wiec sa to chyba 3,5 ns ???)

3 Bylem na stronie palita i nie ma tam takiej karty

4. Wiem ze palit bo w Powerstripie i w Rivatuner mui tak pisza

5. Kata ma fioletowy laminat i wiatrak z nalepka Ati

6. Typ konwertera dac to 350 mhz czy to nie jest innaczej ramdac ktory powinien byc 400 mhz ???

7. Czy oplacalo sie wyda 350 PLN-y na ta karte ??? Kupilem ja na allegro i musze wystawic opine sprzedajcemu ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wtopił, wtopił bo za 350zł można kupić nowego w sklepie. A 560 na pamieciach to tez zadna rewelacja. Ja na swoim Hercu R8500LE na pamieciach Hynix 4ns miałem na stałe 275Mhz(nawiasem mówiąc właśnie go sprzedaję na Allegro narazie cena jest 255zł) i pamieci wcale sie nie grzaly.

Kowiczek zmien biosa to tobie tez pojdzie ten Herc na conajmniej 275Mhz

A pozytywa to swoja droga: karta działa, sprzedajacy sie wywiazał z umowy więc nie widzę powodu na wystawienie negatywa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ee bez takich Manial to mial byc power color , mial miec pamieci 3,4 (a ma 3,5ns Nie wiem czy wystawie pozyty, jeszcze poszperam na necie...) No i normalne radki maja ramdac 400 a ten ma 350, !!!

Na tych zegarach 290/560 wyciaga 9800 pts na catalystach 3.7 yyy dzie som omegi z tweak.pl ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Vault daj pozytywa bo poza ceną reszta jest ok. Pamięci 3,4ns nie ma chyba wogóle w sprzedaży. Na R8500 różnych producentów były stosowane : 3.3ns , 3.5ns , 3.6ns , 4ns , 5ns. Koleś się po prostu machnął. RAMDAC masz raczej na pewno 400Mhz nawet pomimo że jest w instrukcji napisane inaczej. Poczytaj sobie moim zdaniem świetny artykuł Wojna Klonów na Twojepc.pl.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no Vault jesli jest tak jak piszesz, to tez zastanawialbym sie nad tym pozytywem... zainstaluj aida32, tam powinien pokazac jaki ramdac ma karta!

druga sprawa to te pamieci, 3,4 a 3,5 niby niewielka roznica, a jednak, czyzby celowe wrowadzanie w blad :?

no i power color napewno to nie jest, wystarczy przeczytac w/w recenzje "atak klonow"

chyba najlepszym rozwiazaniem bedzie po prostu zwrocic ta karte :roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...