Skocz do zawartości
fetorman

Neo+ -> acces point ->3 komputery czym to połaczyć ?

Rekomendowane odpowiedzi

A wiec tak.

Jaki wybrac AP (firma, model) zeby mial wejscie z neo+ (telefoniczne) i przynajmniej jedno ( a najlepiej dwa) wyjscia do siecowki (rj-45 bodajze).Bedzie ono podlaczone do mojego kompa, reszte kompow przez antene zewnetrzna z AP. Chodzi mi oto zeby AP spelnial role routera (dla odleglych kompow) i switcha (dla mnie) w jednym.

Prosze o propozycje

Aha Ac najlepiej zewnetrzny

ad1.Wiem ze nie wolno dzielic neo+ ;)

ad2.Wiem ze jest wiele stron o tematyce sieci, wlasnie je przegladam ale za duzo tego wszystkiego :)

ad3.Wiem ze moge liczyc na wyrozumialosc userow :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem czy tak za jednym zamachem podzieliszwszystko. Polecam Ci router z wbudowanym AP D-Link DI-604+.

Choc mozesz kupic modem Microcom do aDSL-a za okolo 420 zl i potem AP, ktore wepniesz do modemu.

Aha! Jaki modem neostrady masz czy bedziesz bral. Masz jakis wybor?

Do AP kup antene zewnetrzna. :) Dookolna kosztuje okolo 200 zl.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzieki rozejrze sie za tym routerem co mi podales.Co do modemu dsl'a i AP to nie wiem czy dobrze mnie zroumiales.Chodzilo mi oto ze umnie jest AP i ja tez z niego chce korzystac poprzez wejscie siecowki w tym AP ( nie rozumie dlaczego nie mialbym podzielic? ).A sam AP podlczony do Neo+.Co do wyboru modemu to tylko to co tepsa oferuje Sagem i jakies inne goowieneczko.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi