Skocz do zawartości
zuli007

dziwne zachowanie A1800

Rekomendowane odpowiedzi

Chciałem zrobić mod na moim A1800+, udało mi się osiągnąć model 2100 czyli 13*133. Windoza startuje wszystko chodzi ok do momentu silnego obciążenia procka. Przy obciążeniu po jakimś czasie komp sie resetuje a dysk twardy wyłącza. Próbowałem kręcić magistralą jest dokładnie to samo, na 140*11,5 komp chodzi ale po uruchomieniu aplikacji obciążającej proca reset i HDD... Monitorowałem zachowanie prądu, gdy proc nie jest obciążony 12V to około 12,4-,6 a jak komp zaczyna pracować napięcie 12V podskakuje do ok 13,4. Moze to wina zasilacza ? Mam noname 350W...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OK dzięki, w sobotę chyba kupie Chiefteca bo po tym co przeczytałem na tym forum Codegen 400W chłodzony cieczą - (cpc) chyba nie jest dobrym wyjściem :-) Wogóle to chciałem zmienić zasilacz tylko ze względu na to że wyje :-) Mam nadzieje ze chiefteki są ciche...OK dzięki, w sobotę chyba kupie Chiefteca bo po tym co przeczytałem na tym forum Codegen 400W chłodzony cieczą - (cpc) chyba nie jest dobrym wyjściem :-) Wogóle to chciałem zmienić zasilacz tylko ze względu na to że wyje :-) Mam nadzieje ze chiefteki są ciche...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aha jeszcze jedno, w zeszłym tygodniu padł mi HDD - Barracuda 20 Gb- Elektronika, jak sądzicie to przez ten zasilacz ?Bo sam nie wiem co o tym sądzić, przy restarcie dysk się nie podniósł- Komp łaził na standardowych ustawieniach; bez overclock...Aha jeszcze jedno, w zeszłym tygodniu padł mi HDD - Barracuda 20 Gb- Elektronika, jak sądzicie to przez ten zasilacz ?Bo sam nie wiem co o tym sądzić, przy restarcie dysk się nie podniósł- Komp łaził na standardowych ustawieniach; bez overclock...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie no ludzie, pomóżcie bo ja już niemam siły do tego. Podłączyłem do kompa zasilacz z drugiej maszyny. Zasilacz marki Enlight, odczyty V z płyty te same co na moim noname (megabajt). I w dodatku ten proc mnie zadziwia nie chce isc na 1733 Mhz. Resety i power down dla HDD. Może to przez moją płytę... Stare K7VZA. Mógłbym prosić o rade bardziej doświadczonych userów?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mimo krążącej złej opinii o tej płycie jestem z niej bardzo zadowolony, po zmianie biosu na najnowszy płyta jest stabilna, a i podkręcanie na niej nie jest tragiczne FSB na dobrych pamiętakch idzie powyżej 150. A ile powyżej to nie wiem bo nie sprawdzałem ze względu na pamięć.Mam noname ina nich się nic nie da podkręcić a te 150 to na kingstonach kiedyś....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...