zuli007 Opublikowano 5 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2003 Chciałem zrobić mod na moim A1800+, udało mi się osiągnąć model 2100 czyli 13*133. Windoza startuje wszystko chodzi ok do momentu silnego obciążenia procka. Przy obciążeniu po jakimś czasie komp sie resetuje a dysk twardy wyłącza. Próbowałem kręcić magistralą jest dokładnie to samo, na 140*11,5 komp chodzi ale po uruchomieniu aplikacji obciążającej proca reset i HDD... Monitorowałem zachowanie prądu, gdy proc nie jest obciążony 12V to około 12,4-,6 a jak komp zaczyna pracować napięcie 12V podskakuje do ok 13,4. Moze to wina zasilacza ? Mam noname 350W... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 5 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2003 na 99% zasilacz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 6 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2003 Zmiana zasilacza uratuje ci resztę kompa, serio. Bo jak nie to czeka cię większy wydatek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zuli007 Opublikowano 6 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2003 OK dzięki, w sobotę chyba kupie Chiefteca bo po tym co przeczytałem na tym forum Codegen 400W chłodzony cieczą - (cpc) chyba nie jest dobrym wyjściem :-) Wogóle to chciałem zmienić zasilacz tylko ze względu na to że wyje :-) Mam nadzieje ze chiefteki są ciche...OK dzięki, w sobotę chyba kupie Chiefteca bo po tym co przeczytałem na tym forum Codegen 400W chłodzony cieczą - (cpc) chyba nie jest dobrym wyjściem :-) Wogóle to chciałem zmienić zasilacz tylko ze względu na to że wyje :-) Mam nadzieje ze chiefteki są ciche... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zuli007 Opublikowano 6 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2003 Aha jeszcze jedno, w zeszłym tygodniu padł mi HDD - Barracuda 20 Gb- Elektronika, jak sądzicie to przez ten zasilacz ?Bo sam nie wiem co o tym sądzić, przy restarcie dysk się nie podniósł- Komp łaził na standardowych ustawieniach; bez overclock...Aha jeszcze jedno, w zeszłym tygodniu padł mi HDD - Barracuda 20 Gb- Elektronika, jak sądzicie to przez ten zasilacz ?Bo sam nie wiem co o tym sądzić, przy restarcie dysk się nie podniósł- Komp łaził na standardowych ustawieniach; bez overclock... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zuli007 Opublikowano 6 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2003 Nie no ludzie, pomóżcie bo ja już niemam siły do tego. Podłączyłem do kompa zasilacz z drugiej maszyny. Zasilacz marki Enlight, odczyty V z płyty te same co na moim noname (megabajt). I w dodatku ten proc mnie zadziwia nie chce isc na 1733 Mhz. Resety i power down dla HDD. Może to przez moją płytę... Stare K7VZA. Mógłbym prosić o rade bardziej doświadczonych userów? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 7 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2003 Podkręcać na k7vza, to jakby wstawiac w malucha turbinę od subaru imprezy... prędzej, czy później coś pier.......lnie z dużym hukiem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zuli007 Opublikowano 7 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2003 Mimo krążącej złej opinii o tej płycie jestem z niej bardzo zadowolony, po zmianie biosu na najnowszy płyta jest stabilna, a i podkręcanie na niej nie jest tragiczne FSB na dobrych pamiętakch idzie powyżej 150. A ile powyżej to nie wiem bo nie sprawdzałem ze względu na pamięć.Mam noname ina nich się nic nie da podkręcić a te 150 to na kingstonach kiedyś.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 7 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2003 sprobuj na innej zasilce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zuli007 Opublikowano 7 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2003 mam upolowanego huntkeya 430W zobaczymy co to zmieni :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zuli007 Opublikowano 12 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2003 zmieniłem płyte gł. na asusa i zasilke na Hunkeya narazie mam na procku 1910 Mhz :) ale jestem w toku pracy :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...