Kamilis Opublikowano 5 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2003 Nie wiem co jest grane, chyba trafilem na zla serie tych durakow, w benchmarku kreca go powyzej 2ghz i to o 0,1V wiecej mu daja, a mi nie wstaje powyzej 1700, a juz daje mu juz 1,750V jak default to 1,5V. Mam go ustawionego na 8,5x200Mhz i daje rade, ale chcialbym wiecej...! Moja plyta glowna niby moze dawac jeszcze wieksze napiecie bo do 1,85V, ale na tym duraku w biosie nie moge juz wiecej dac, dlaczego? Czyzby ten durak by blokowal voltage do 1,75? a moze mam zmienic bios na najnowszy? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krostry Opublikowano 6 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2003 Oj.. tak jak z TBRED było sa rewizje A0 i B0, z Applebred jest to samo. Jesli nie wiesz jak rozpoznać patrz ostatnia literę steppingu A=A0 B=B0 To sa najzwyklejsze athlony z zablokowanym cache. Przewga B0 jest taka że dobre pójdą powyzej 2.3GHZ na 1.8v-1.85v (Rozpoznac możecie także po nowym ściezkowym laminacie, zielony, ale to nie jest regułą), smigają powyżej FSB400 A0 wykręcicie max na 1900mhz i robi sie ogromna grzałka, ma problemy z FSB 400, natomiast łatwiej odblokować w nim Cache (brazowy laminat) Jesli chodzi o działanie w porównaniu do Athlonów, testy syntetyczne i pasywne wogole nie dają róznic między AppleBred i TBRED, natomiast juz w dynamicznych odpowiednio Durex jest ok 7% wolniejszy od TBRED przy takich samych częstotliwościach. W 3DMARK, PCMARK, GRACH roznice rzedu 3% względem athlonów. Temperatury przy podkręcaniu blizniacze względem TBRED. Tanie to jak barszcz, a tak szybkie że obecnie jedyną alternatywa dla tego proca jest Barton, bo nie opłaca się kupować Athlonó (sam wywaliłem 1700 z kompa.. żadna róznica.. Durak 1400mhz (no tyle że mam fajne serie) leci na 1.504v przy 1750mhz (11x166..hm.. tak mi go MSI ustawia..), 1.6v 2000Mhz(fsb400), 1.84v 2300mhz(fsb400) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 6 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2003 byly T-bredy B na zielonym zaminacie ze sciezkami na wierzchu i z ukrytymi pod laminatem i w tych drugich latwiej jest kasze odblokowac. Moj proc jest na laminacie ze sciezkami i na 1.6V idzie na 12.5*166 stable to 12*200@19V a post przy 2500 bo fortron jest za zlaby Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...