Skocz do zawartości
zajkos

problem z radeonem 8500LE Hercules

Rekomendowane odpowiedzi

Mój brat skłąda kompa po kawałku, kupił ostatnio Herculesa 8500LE ale nei miał go na czym sprawdzić, bo nie ma sensu wkłądać go do super starego sprzętu który posiadamy. Dlatego zaniósł go do kumpla, który ma Durona 800 i GF2mx400 + zasilacz 200W (!). No i jest problem, bo po włożeniu karty do tego kompa wszystko działa do momentu keidy zaczyna się łądować winda (XP), w momencie jak lata ten pasek na dole, to po pewnym czasie sie zatrzymuje i nic.

Kumpel odinstalował stery GF, ale zrobił to najprostszą metodą czyli mogły zostac jakieś śmeici w rejestrze (słyszałem że gf bardzo śmieci).

I teraz pytanie - co mogło spowodować to, że winda nie chce się załadować:

1.Pozostałości po GF?

2.Bardzo słaby zasilacz?

3.Karta jest delikatnei mówiąc do bani?

Mój brat się zmartwił że może kupił syf, a sprawdzić będzie mógł na swoim sprzęcie najwześniej za tydzień, zanieść do kogoś innego też za bardzo nei ma jak, ale moze ktoś z Was na odległość pomoże znaleźć przyczynę.

Z góry dzięki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale czy w takim razie komputer nei powinien w ogóle wstać?

Widocznie energii wystarcza na pracę procesora w trybie rzeczywistym i tryb tekstowy. Po prejściu w tryb chroniony i graficzny energii już nie wystarcza, więc nie ma się co martwić :) należy wymienić zasilacz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja jak miałem starą zasiłke to były problemy z podkręcaniem, ale komp chodzi jakimś cuudem (zasilacz 3 lata miał, i nie więcej niż 230W).POtem kupiłem najtańszy zasilacz 300W-owy i do tej pory chodzi ok, chć za bardzo nie podkręce proca bo seria wałowa.Myśłicie że jakby zasilacz był lepszy to ym wycisnął jeszcze pare mhz????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...