Skocz do zawartości
Gordek

Zasilacz FSP300-60BT i pytanie laika.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Własnie nabyłem na allegro zasilacz FSP300-60BT i dopiero teraz zauważyłem, że ma on z tyłu tylko jedno gniazdo od zasilania. Dlatego zastanawiam się, gdzie podpiąć monitor (zasilanie). Jestem laikiem w tych sprawach, więc jeśli czegoś nie wiem, to prosze mnie oświecić, bo z mojego punktu widzenia powinno na zasilaczu być jeszcze jedno gniazdo, gdzie mógłbym wpiąć kabel zasilający do monitora. Tutaj zamiast tego gniazda jest przycisk (on/off). Z góry Dziękuję za odpowiedź.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wielkie dzięki. Akurat mam taki dodatkowy kabel i sobie połącze. Po prostu nie spotkałem się wczesniej z takim podłaczaniem zasiłki do monitora.

Dj. Gargamel --> Kupowałem zasilacz własnie u tego gostka, ale na poprzedniej aukcji. Skończyła się ona w zeszłą środę, w czwartek zadzwoniłem do gostka, a w piatek wysłal mi zasiłkę priorytetem i dzisiaj doszła.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do napięć to niestety nie powiem zbyt dużo, bo z tego co mi się wydaje na mojej płycie nie ma odpowiednich czujników, gdyż we wszystkich programach diagnostycznych zmienia mi się tylko napięcie +5V (na tym zasilaczu jest 4,92 V)

oraz napięcie baterii +5V (na tym zasilaczu 5,02 V). Co do samego zasilacza, to jest on bardzo głośny. Już ktoś pisał o tym na forum. Niestety to co oni robili w celu wyciszenia go nie wchodzi u mnie w grę, gdyż jestem za dużym laikiem do takich rzeczy.

Tu masz ten temat:

http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=452...3&highlight=fsp

Mój komp to:

Jetway 867AS VIA KT266 | AMD Athlon 1600 XP+ 1,4 GHz | Radeon 9100 Hercules 3D Prophet 64 MB 128 Bit DVI | Kingston 256 RAM DDR 266 MHz | Creative Labs Sound Blaster PCI 64 | Seagate Barracuda IV 7200 obr/s 40 GB | LG Studioworks 15" |FSP300-60BT 300W |

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no i ja mam

moje pierwsze wrazenie bydle, cegla mozna tym zabic :)

masa kabli wreszcie koniec z przejsciowkami i rozgalezniaczami

co do napiec to niestety nie mam miernika a zczytytywanie z mbma to chyba mija sie z sensem

jestem zadowolny z zakupu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...