Skocz do zawartości
jakac

szybsza Barracuda

Rekomendowane odpowiedzi

może przyczyna nie leży w dysku. ja swoją mam ponad 1,5 roku i jakoś wszystko spoko :D

Wszystko pozatym sprawdzone. Trzy plyty (Asus 2xKT-266, KT133A). Ponadto, i u sprzedawcy na gieldzie, i w sklepie na innych MB tez juz "ani dychu" zadna nie dala. Niestety, seria Barracuda IV jest bardzo kiepska. Ponoc problem jest w firmware (ver. 3.10), niestety, nie jest on flashowalny (w Sieci mozna znalezc rev.3.19 - ponoc od Seagate`a..).

Mozesz jakies numerki z dysku spisac i podac? Ja mam 3 BIV , wszystkie 3.10 i narazie dzialaja (ponad 1/2 roku intensywnej, czasem bardzo pracy).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten SMART nawet z DiscWizard2002 nie działa Jest komunikat NO SMART drives detected może to przez to że mam do highpointa podpięte :(

jak ja podpiołem pod Promise - a to SpeedFan <span style="color:red;">[ciach!]</span>o mi zczytał a nie temperature, także chyba znalazłeś rozwiązanie twojego problemu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten SMART nawet z DiscWizard2002 nie działa Jest komunikat NO SMART drives detected może to przez to że mam do highpointa podpięte :(

jak ja podpiołem pod Promise - a to SpeedFan <span style="color:red;">[ciach!]</span>o mi zczytał a nie temperature, także chyba znalazłeś rozwiązanie twojego problemu

sprawdziłbym, ale jak ten raid ma mi się rozwalić to chyba lepiej zostanę bez SMARTA :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie też....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...