Skocz do zawartości
zibi322

kto mi zflashuje bios na gf3?

Rekomendowane odpowiedzi

nigdy tego nie robilem, a pozatym boje sie i chcialbym zwalic na kogos odpowiedzialnosc w przypadku "nieudanego" flashowania :D . chcialem tylko podniesc czestotliwosc pamieci w biosie z 450 na 520. jesli masz gotowy przepis i programy do tego to prosze podeslij na aksamit@go2.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja już to robiłem ale na GejForce 2MX - procedura chyba bedzie idento

musisz mieć dwa programy - pierwszy to nvfalsh, drugi to Nvidia Bios Editior - Obydwa ściągałem z www.nvidia.pl , ale teraz cuś downaoad tam nie działają :(, Bios editorem wyciągnij bios z karty graficznej i zmodyfikuj go jak tam chcesz poustawiaj itp, ja zminiłem tylko signon message na 0,5 sek - to sie w klatakch ustawia chyba 35 abo 45 to 0,5 sek., Po całej operacji zapisz bios do pliku - skopiuj na dyskietke, na te sama dyskietka wpakuj nvflasha. Dyskietka musi być systemowa. po uruchomieniu kompa napisz mu nvflash /? tam powinnn być jak wgrać bios.

PS. jak byś chciał zrobić to co ja to nie ustawiaj na 0klatek/0 sekund bo ci sie bedzie wyswietlał nie przez 0 tylko przez jakieś pół godziny - ja tak miałem :([/i]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam obydwa programy tylko ten nvidia bios editor jakos dziwnie dziala, sa tam dwie kolumny z nie wiem jaka iloscia wierszy a w kazdym inne czestotliwosci :evil: jesli chodzi o pamiec to po lewej stronie u samej gory moge tylko regulowac, reszy sie nie da :evil: jakby bylo jasno: pozycja core i memory to bym tam zmienil zapisal do pliku i sflashowal , ale tam jest od ch.... wyboru no i co mam przestawic ,zeby nie popsuc biosu karty :?: po<span style="color:red;">[ciach!]</span>e to wszystko

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

poczytaj help - u mnie było tak że szystkie częstotliwości od góry do dołu były identyczne i hyba whelpie wyczytałem że trza je wszytskie zminić, to sie na pewno trafi ta dobra - poczytaj helpa bo ja to dosy cdawno temu robiłem i nie kojaże dokłanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sprawdzalem na drugim kompie i gf2mx i tez sa rozne czest tyle ze te czest. pamieci wszystkie da sie regulowac a w gf 3 tylko jedna pozycja sie da regulowac i to ta w kolumnie dla pamieci SDR !!!!!!! - nie sam nie bede ryzykowal, pierdziele i tak linux szybszy o 26% na niepodkreconej grafie niz windows na podkreconej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...