Lancer(@twojepc.pl) Opublikowano 13 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2002 A tak przy okazji - cześć Lancer "to znowu ja"!!!! Witka :D Wiczorkiem postaram sie odpowiedziec na twojego majla :idea: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 14 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2002 1024/768 demo001 = 139fps pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 18 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2002 potrzebny mi jeszcze wynik gf2 i ati 7500 na durniu 1.33 ( goronco :( ) Hmm, u mnie w 1024 HQ 130fps w demo001 a four teraz nie mam, wiec nie wiem, ale AFAIR bylo troche wiecej (moze z 140-150) Moj wynik wydaje mi sie troche wysoki jak na moj sprzet, ale co tam, martwil bym sie gdyby byl za niski :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 18 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2002 Mam 102,6FPS, demo four w 1024/768 i wszystko na max + dźwięk. Takie pytanko, bo benchmarka powinno się robić bez dźwięku, ale ja nie wiem jak go wyłączyć (a może wiem,- czy wystarczy dać głośność na min?). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 18 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2002 Czesc Lancer nie musisz sie spieszyc. A tak przy okazji wiesz dlaczego stery do G3 nie chca mi chodzic - winda chodzi tylko przy 23.11 a inne jak 28.32, 29,42 i 30.30 nie , po pokazaniu sie pulpitu komp sie wiesza :( A jesli jestesmy przy FPS to ja mam 177 na demo001 , a na demo002 mam 180. ____________________________________________________________ Athlon Xp 1,8@1620 dzieki pamieciom tylko tyle , Epox 8k3a GeForce 3 ti 200 250@490 (bez dodatkowego chlodzenia) 256DDR firmy PQI - 2100, rezsta nie zbyt wazna :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 18 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2002 Mam 102,6FPS, demo four w 1024/768 i wszystko na max + dźwięk. Takie pytanko, bo benchmarka powinno się robić bez dźwięku, ale ja nie wiem jak go wyłączyć (a może wiem,- czy wystarczy dać głośność na min?). Jest kilka sposobow. s_volume 0 s_mixahead 0 s_mixprefetch 0 (nie pamietam dokladnie nazwy) Obojetnie ktora wpiszesz nie bedzie dzwieku :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 18 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2002 Takie pytanko, bo benchmarka powinno się robić bez dźwięku, ale ja nie wiem jak go wyłączyć (a może wiem,- czy wystarczy dać głośność na min?).Jak dasz glosnosc na min. to dzwiek i tak bedzie generowany, tyle ze nie bedzie go slychac (chyba, ze akurat w q3 jest inaczej), wiec polecam wlaczyc konsole i wpisac po kolei: s_initsound 0 snd_restart i dopiero wtedy timedemo Co ciekawe u mnie wyniki z dzwiekiem i bez niego praktycznie sie nie roznia (<1fps) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 18 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2002 Jest kilka sposobow. s_volume 0 s_mixahead 0 s_mixprefetch 0 (nie pamietam dokladnie nazwy) Obojetnie ktora wpiszesz nie bedzie dzwieku :) Nie bedzie go slychac, ale bedzie generowany!! s_initsound jest tu jedynie slusznym sposobem wylaczania dzwieku. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 18 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2002 Sory ze akurat teraz nie do tematu ale moze z was ktos wie czemu inne stery nie chodza niz 23.11. Mam winde Xp, sciagalem rozne stery i nic komp sie wiesza chwile po pokazaniu sie pulpitu. :cry: _____________________________________________________________ Athlon Xp 1,8@1620 dzieki pamieciom tylko tyle , Epox 8k3a ,GeForce 3 ti 200 250@490 (bez dodatkowego chlodzenia) 256DDR firmy PQI - 2100, rezsta nie zbyt wazna. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 18 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2002 Jest kilka sposobow. s_volume 0 s_mixahead 0 s_mixprefetch 0 (nie pamietam dokladnie nazwy) Obojetnie ktora wpiszesz nie bedzie dzwieku :) Nie bedzie go slychac, ale bedzie generowany!! s_initsound jest tu jedynie slusznym sposobem wylaczania dzwieku.Z s_volume sie zgodze ale z s_mixahead nie. Zapodaj sobie s_mixahead 0 a zobaczysz ile podskocza fps (napewno nie o 1fps :) ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 18 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2002 Z s_volume sie zgodze ale z s_mixahead nie. Zapodaj sobie s_mixahead 0 a zobaczysz ile podskocza fps (napewno nie o 1fps :) ) To ze ilosc fpsow przybywa nie znaczy, ze wylaczasz dzwiek! Zreszta jak zrobisz s_initsound 0 i snd_restart to pisze "Sound not initialized", a jak znowu s_initsound 1 i snd_restart to "Initializing DirectSound" czy jakos tak. s_mixahead jest do czegos innego, na pamiec tego wszystkiego nie znam, ale jak chcesz to moge sprawdzic co ta opcja zmienia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 18 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2002 Jest kilka sposobow. s_volume 0 s_mixahead 0 s_mixprefetch 0 (nie pamietam dokladnie nazwy) Obojetnie ktora wpiszesz nie bedzie dzwieku :) Nie bedzie go slychac, ale bedzie generowany!! s_initsound jest tu jedynie slusznym sposobem wylaczania dzwieku.Z s_volume sie zgodze ale z s_mixahead nie. Zapodaj sobie s_mixahead 0 a zobaczysz ile podskocza fps (napewno nie o 1fps :) ) Zaraz sprawdzę. Jak dałem s_initsound, to miałem dalej dźwięk, a jak dałem s_volume na 0, to miałem muzykę zamias dźwięku. A efekt żaden, bo tyle samo FPS. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 18 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2002 Zaraz sprawdzę. Jak dałem s_initsound, to miałem dalej dźwięk, a jak dałem s_volume na 0, to miałem muzykę zamias dźwięku. A efekt żaden, bo tyle samo FPS.Bo po s_initsound 0 musisz dac jeszcze snd_restart, jak tego nie zrobisz dzwiek zostaje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 18 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2002 Zaraz sprawdzę. Jak dałem s_initsound, to miałem dalej dźwięk, a jak dałem s_volume na 0, to miałem muzykę zamias dźwięku. A efekt żaden, bo tyle samo FPS.Bo po s_initsound 0 musisz dac jeszcze snd_restart, jak tego nie zrobisz dzwiek zostaje. Zaraz to sprawdzę. Z s_mixahead 0 miałem 106.9FPS, czyli prawie 5 klatek więcej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 18 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2002 Zaraz to sprawdzę. Z s_mixahead 0 miałem 106.9FPS, czyli prawie 5 klatek więcej.Ale jak juz mowilem, s_mixahead nie wylacza fizycznie dzwieku, tylko zmienia jakies tam jego opcje, ktore akurat przy wartosci zero powoduja, ze go nie slychac (to nie znaczy, ze go nie ma). Pozatym masz mimo wszystko bardzo slaby wynik. Jakby na to nie patrzec masz o 0.5GHz szybszy procek i minimalnie szybsza karte (lepiej podkrecona) a wynik gorszy :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 18 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2002 potrzebny mi jeszcze wynik gf2 i ati 7500 na durniu 1.33 ( goronco :( ) Hmm, u mnie w 1024 HQ 130fps w demo001 a four teraz nie mam, wiec nie wiem, ale AFAIR bylo troche wiecej (moze z 140-150) Moj wynik wydaje mi sie troche wysoki jak na moj sprzet, ale co tam, martwil bym sie gdyby byl za niski :) W Twoje wyniki poprostu nie wierze. Nie masz takich ustawien w jakich my robilismy testy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 18 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2002 u mnie na nie kreconym procku i grafie mam 150fps z dzwiekiem bez dziweku 185fps na kreconym procku i grafie powyzej 220 to spokojnie idzie czyli bije was wszytkich na glowe:D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 18 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2002 W Twoje wyniki poprostu nie wierze. Nie masz takich ustawien w jakich my robilismy testy. Hmm, jak dam Ci condump'a z ustwieniami wszystkich zmiennych to uwierzysz? Jak bede w domu to zrobie test jeszcze raz, ale jestem na 99% pewien, ze sie nie pomylilem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 18 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2002 u mnie na nie kreconym procku i grafie mam 150fps z dzwiekiem bez dziweku 185fps na kreconym procku i grafie powyzej 220 to spokojnie idzie czyli bije was wszytkich na glowe:D Czemu masz tak dużą różnicę pomiędzy z dźwiękiem i bez (u mnie to tylko 5 FPS) Ale jak juz mowilem, s_mixahead nie wylacza fizycznie dzwieku, tylko zmienia jakies tam jego opcje, ktore akurat przy wartosci zero powoduja, ze go nie slychac (to nie znaczy, ze go nie ma). Pozatym masz mimo wszystko bardzo slaby wynik. Jakby na to nie patrzec masz o 0.5GHz szybszy procek i minimalnie szybsza karte (lepiej podkrecona) a wynik gorszy :/ Nie czytałeś moich ustawień, ale i tak masz znacznie więcej odemnie. W HQ i 1024/768 z initsound mam 124 FPS. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 18 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2002 W Twoje wyniki poprostu nie wierze. Nie masz takich ustawien w jakich my robilismy testy. Hmm, jak dam Ci condump'a z ustwieniami wszystkich zmiennych to uwierzysz? Jak bede w domu to zrobie test jeszcze raz, ale jestem na 99% pewien, ze sie nie pomylilem. Jest jeszcze jeden powód (a w sasadzi kilka), że masz taki wynik. 1) masz DDRy, a ja SDRy 2) masz FSB 133MHz, a ja 125MHz 3) masz o/c grafę, a ja nie 4) mam na grafie standardowy cooler, przez co dość mocno się grzeje (jak poprzednio założyłem CrystalOrba, to wynik w 3DMarku2001 podskoczył o 200 ptk). Więc twój wynik jest raczej wiarygodny. Aha, nie pamiętam, czy pisałeś o demo four, czy demo001. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 18 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2002 2) masz FSB 133MHz, a ja 125MHz No dobra, ale przeciez o 8MHz wyzsze FSB nie rekompensuje dodatkowych 500MHz... 3) masz o/c grafę, a ja nieTo co, ale Twoja karta ma i tak wyzej ustawione zegary. Chyba, ze to 300/500 to cos innego znaczy? 4) mam na grafie standardowy cooler, przez co dość mocno się grzeje (jak poprzednio założyłem CrystalOrba, to wynik w 3DMarku2001 podskoczył o 200 ptk).Ja rowniez mam standardowy i tez nie powiem, zeby sie nie grzala karta... Więc twój wynik jest raczej wiarygodny. Aha, nie pamiętam, czy pisałeś o demo four, czy demo001. Pisalem o demo001, ale jak sie okazalo mialem paki ze zmniejszonym dymem itp. To pozostalosci po moim starym p190, na ktorym musialem to miec zeby pograc i o tym w ogole zapomnialem. Wywalilem to, wrocilem do standardowego configa, dalem wszycho na maxa w 1024 i wynik troche spadl :) Az do 124fps :) a z HQ dzwiekiem 116fps. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
staphi Opublikowano 19 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2002 Quake3 Arena Final Demo (mam tylko demko) demo001 - 66,6 :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 19 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2002 u mnie na nie kreconym procku i grafie mam 150fps z dzwiekiem bez dziweku 185fps na kreconym procku i grafie powyzej 220 to spokojnie idzie czyli bije was wszytkich na glowe:D Czemu masz tak dużą różnicę pomiędzy z dźwiękiem i bez (u mnie to tylko 5 FPS) Ale jak juz mowilem, s_mixahead nie wylacza fizycznie dzwieku, tylko zmienia jakies tam jego opcje, ktore akurat przy wartosci zero powoduja, ze go nie slychac (to nie znaczy, ze go nie ma). Pozatym masz mimo wszystko bardzo slaby wynik. Jakby na to nie patrzec masz o 0.5GHz szybszy procek i minimalnie szybsza karte (lepiej podkrecona) a wynik gorszy :/niewiem czemu :( Nie czytałeś moich ustawień, ale i tak masz znacznie więcej odemnie. W HQ i 1024/768 z initsound mam 124 FPS. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuri Opublikowano 19 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2002 u mnie na nie kreconym procku i grafie mam 150fps z dzwiekiem bez dziweku 185fps na kreconym procku i grafie powyzej 220 to spokojnie idzie czyli bije was wszytkich na glowe:D a ciekawe jak będzie u mnie bo ja z dzwiękiem mam ponad 160fps Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 19 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2002 2) masz FSB 133MHz, a ja 125MHz No dobra, ale przeciez o 8MHz wyzsze FSB nie rekompensuje dodatkowych 500MHz... 3) masz o/c grafę, a ja nieTo co, ale Twoja karta ma i tak wyzej ustawione zegary. Chyba, ze to 300/500 to cos innego znaczy? 4) mam na grafie standardowy cooler, przez co dość mocno się grzeje (jak poprzednio założyłem CrystalOrba, to wynik w 3DMarku2001 podskoczył o 200 ptk).Ja rowniez mam standardowy i tez nie powiem, zeby sie nie grzala karta... Więc twój wynik jest raczej wiarygodny. Aha, nie pamiętam, czy pisałeś o demo four, czy demo001. Pisalem o demo001, ale jak sie okazalo mialem paki ze zmniejszonym dymem itp. To pozostalosci po moim starym p190, na ktorym musialem to miec zeby pograc i o tym w ogole zapomnialem. Wywalilem to, wrocilem do standardowego configa, dalem wszycho na maxa w 1024 i wynik troche spadl :) Az do 124fps :) a z HQ dzwiekiem 116fps. No i już ok. A te 300/500, to ustawienia, którcy obecnie nie używam, bo karta dopiero co z serwisu przyjechała i chcę trochę odczekać. Normalnie mam 250/460. Weź też pod uwagę, że Q3 lubi Ramy - Jak zmieniłem z 256MB na 512MB, to Q3 dostał skrzydeł, a winnych grach było tak sobie. No a ty masz DDRy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HQ12 Opublikowano 19 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2002 zmiana grafy zmiana wyniku :D 158.5 bez dzwiku z 139.5 wyzej dawalwm pod gf2pro i szczeze mowiac spodziewalem sie duzo wiecej w przypadku R8500 ! ale to sie da jeszcze podkrecic :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...