Skocz do zawartości
MortMW

Mode Com Winner - jakiej firmy zasilacz w środku?

Rekomendowane odpowiedzi

W różnych cenach widzę obudowę w sklepach i zastanawia mnie, czy czasem niektóre serie nie mają zwykłych zasilaczy ModeComa, podczas kiedy inne mają (spotkałem się na jednej witrynie -cena 259zl) zasilacz Hunt Keya.

Wiecie coś o tym?

Pozdrawiam,

Mort

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W różnych cenach widzę obudowę w sklepach i zastanawia mnie, czy czasem niektóre serie nie mają zwykłych zasilaczy ModeComa, podczas kiedy inne mają (spotkałem się na jednej witrynie -cena 259zl) zasilacz Hunt Keya.

Wiecie coś o tym?

Pozdrawiam,

Mort

Jakiś miesiąc temu miałem podobny dylemat - na niektórych witrynach pisało że obudowa ma zasilke huntkeya (mi chodziło o prostation), a na innych modecoma - co się okazało ?

otórz - moja obudowa już od 2 miesięcy ma zasilke modecoma (ponoć lepszą i bardziej zaawansowaną niż huntkey) - i już nie produkują jej z zasilaczem huntkeya. Obszedłem cały wrocław - i nawet w sklepach w których cennikach pisało, że buda ma huntkeya - okazywało się, że w środku jest modecom (po prostu zapomnieli uaktualnić strony)

ja ze swej strony jeszcze się wstydu najadłem i wyszedłem na głupka - bo jak rano feralnego dnia sprawdzałem na stronie modecoma - była tam informacja że buda ma huntkeya, poszedłem do sklepu - mówą: modecom już nie robi z huntkeyem, ja na to: a może jednak - niech pani sprawdzi na stronie ....

laska sprawda i ..... zmieniony jest opis - zamiast: cichy, wydajny i zaawansowany zasilacz hunt key, pisze (ta forma jest tak samo poprawna jak "jest napisane"): cichy i wydajny zasilacz...

więc zapewne może gdzieś jeszcze trafisz w magazynie starą (sprzed 3 miesięcy) budę z huntkeyem - jakkolwiek te sprowadzane w ostatnim terminie już ich nie mają

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiecie coś o tym?

Pozdrawiam,

Mort

Jakiś miesiąc temu miałem podobny dylemat - na niektórych witrynach pisało że obudowa ma zasilke huntkeya (mi chodziło o prostation), a na innych modecoma - co się okazało ?

otórz - moja obudowa już od 2 miesięcy ma zasilke modecoma (ponoć lepszą i bardziej zaawansowaną niż huntkey) - i już nie produkują jej z zasilaczem huntkeya. Obszedłem cały wrocław - i nawet w sklepach w których cennikach pisało, że buda ma huntkeya - okazywało się, że w środku jest modecom (po prostu zapomnieli uaktualnić strony)

ja ze swej strony jeszcze się wstydu najadłem i wyszedłem na głupka - bo jak rano feralnego dnia sprawdzałem na stronie modecoma - była tam informacja że buda ma huntkeya, poszedłem do sklepu - mówą: modecom już nie robi z huntkeyem, ja na to: a może jednak - niech pani sprawdzi na stronie ....

laska sprawda i ..... zmieniony jest opis - zamiast: cichy, wydajny i zaawansowany zasilacz hunt key, pisze (ta forma jest tak samo poprawna jak "jest napisane"): cichy i wydajny zasilacz...

więc zapewne może gdzieś jeszcze trafisz w magazynie starą (sprzed 3 miesięcy) budę z huntkeyem - jakkolwiek te sprowadzane w ostatnim terminie już ich nie mają

Teraz jest pytanie: czy zasilasz "ponoc lepszy i bardziej zaawansowany" rzeczywiscie taki jest?

Co sądzisz po swoich doświadczeniach?

Dobry jest?

I czy jest dużo lepszy od tych zniesławionych codegenów?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiecie coś o tym?

Pozdrawiam,

Mort

Teraz jest pytanie: czy zasilasz "ponoc lepszy i bardziej zaawansowany" rzeczywiscie taki jest?

Co sądzisz po swoich doświadczeniach?

Dobry jest?

I czy jest dużo lepszy od tych zniesławionych codegenów?

Do codegena/feela/deera nie ma wogóle porówania - wcześniej miałem deera i go zamieniłem (komp się cały czas wieszał), potem była buda z codeshitem (napięcia miałem 3,3 - 2,5; 5 - 4,3) i po pół roku zasilka zadymiła i .... się spalił - powiedziałem: nigdy więcej shitu !

Teraz mam tego modecoma i jestem b.zadowolony - 3,3V - 3,3 do 3,4 a 5V ma 4,95 do 4,98)

znajomy sprzedawca b. zachwalał - i mówił że modecoma montują do zestawów z 2-letnią gwarancją.

WG mnie zasilka modecoma 300W będzie sporo lepsza niż zasilka Feel/Deer/Codeshit 400W - bo będzie miała 300W, a nie 230 ;)

(zresztą w ramach porównania (jeszcze zanim spalił mi się code) podłączyłem sobie 250W zasilacz Enlighta - i napięcia dawał o niebo lepsze niż ten 300W codegen)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tam juz nie ufam takim zasilka, z pewnoscia nie wytrzymalaby mojego tempa :) Spalilem juz 2 zasilki dajac procka na 2,3 ghz i napiecie tylko 1,7. Jakies shitowe. Chieftec i inne zasilacze z gornej polki i nic poza tym.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehehe a feela to kto sprzedaje ? o ile mnie oczy nie myla to na kazdym nowym feelu pisze wielkimi literami modecom

A możesz podać źródło sojej wiedzy ?

Bo wg moich informacji Modecom to Fortron - a feel do fortrona jest tak samo podobny jak jamnik do wilka ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehehe a feela to kto sprzedaje ? o ile mnie oczy nie myla to na kazdym nowym feelu pisze wielkimi literami modecom

A możesz podać źródło sojej wiedzy ?

Bo wg moich informacji Modecom to Fortron - a feel do fortrona jest tak samo podobny jak jamnik do wilka ;)

W obudowach ModeCom są montowane różne zasilacze. Kiedyś wszystkie nazywały się Feel (niezależnie od zawartości obudowy), teraz zdarza się że trafiają do sprzedaży obudowy z zasilaczami innych firm. Niedawno była w sprzedaży seria obudów z zasilaczami Forton, ale z tego co wiem już nie da się ich zamówić.

Jeśli koniecznie chcesz, to mogę ci wysłać fotkę zasilacza z obudowy ModeCom -> na naklejce ma kolejno nazwy "Feel", 'ModeCom" i "Essun Co.". A na każdym zasilaczu Feel sprzedawanym "luzem" rzeczywiście jest napis "ModeCom" - przynajmniej teraz, jak było rok temu nie wiem.

Pozdr

AT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

doradzcie mi! mam zamiar ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> Deera 400w czy warto za 100zl? Bo jezeli nie to nie ma sensu wydawac pieniadzy na taka zasilke... w tej chwili jade na Codegenie rocznym i na razie dziala bezproblemowo...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...