ZeL Opublikowano 22 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2003 Cytat Zel gdzie kupiles taka szklana rurke... ? Mam juz diody 10MM a wiec rurke musze miec minimum 10mm ale nie mam pojecia gdzie to kupic. Poradz cos ;) rurke załatwił mi ojciec z pracy takze nie wiem gdzie mozna taka kupic.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonas Opublikowano 22 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2003 Cytat Zel gdzie kupiles taka szklana rurke... ? Mam juz diody 10MM a wiec rurke musze miec minimum 10mm ale nie mam pojecia gdzie to kupic. Poradz cos ;) We wsi u nas jest manufaktura żarówek, lampek choinkowych i tak dalej, stamtąd jeden kolega ma różne szklane falliczne perwersje. Albo to, albo jakiś znajomy chemik czy ktoś taki z dużą ilością mało pokruszonego sprzętu laboratoryjnego. Może jeszcze sklepy akwarystyczne. Nie rżeć i paluchami nie wytykać, nigdy tego nie kupowałem bo niespecjalnie potrzebowałem. Tak tylko idee podsuwam. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mrozik Opublikowano 24 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2003 Dobrze jonas mówi w zoologicznych sklepach sprzedają po 7 zł grzalki w takich szklanych rurkach - średnica gdzieś koło 12mm - trzeba by było mieć tylko nóż diamentowy lub uźyczyć sobie klejnotów od babci do tego czynu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KIULIK Opublikowano 29 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2003 Super katoda !!! :D Jutro ide do kumpla po led'y i po żel do fryzjera :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
...:::Piter:::... Opublikowano 29 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2003 Fajen! Jutro robie!!! :lol: Jak zrobie to postaram się zapodać fotki! :lol: A jagby tak do Zimnej Katody napuścic żelu? nie spalił by sie katoda? bo tam idzie taki kabelek, próbował ktoś? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mrozik Opublikowano 30 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2003 Tu znajdował się nieprawdziwy text :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
...:::Piter:::... Opublikowano 30 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2003 Mrozik, Prosze pokaż mi gdzie to jest??? Bo ja jakoś czytałem całt topic i nic takiego niema :x Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mrozik Opublikowano 31 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2003 Zwracam honor twój topic chyba trochę się zmienił od ostatniego czasu - a wtedy wynikało z niego że chodzi ci o katode z rurki i diod - już kasuje to co napisałem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arthx Opublikowano 31 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2003 a wracajac do tematu - nie wlewal bym nic do normalnej katody - tam jest kilkaset woltow ... arthx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Khunu Opublikowano 1 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2004 Próbowałem zrobić ten numer z katodą żelową i nie za bardzo wyszedł. Przezroczysta szklana rurka i czerwone diody superjasne nie dają tego efekty jak na zdjęciach, całość wyszła dość cienko...ehh... ale w sobote będę miał lepsze diody i wtedy zobaczymy, bo podejrzewam że to właśnie sprawa LEDów. Przy okazji tej zabawy odkryłem mały patent na rurkę szklaną: Jak potrzebujecie rurke szklaną to rozbierajcie stare neonówki, w środku jest taki biały proszek jak się go wysypie i wyczyści od środka to rurka jest przezroczysta i można z nią robić co się chce :) Może już ktoś na to wpadł, nie wiem, ale zawsze warto przypomnieć. Rzecz dość dobra bo nie trzeba się ruszać z domu żeby mieć to co się chce, a każdy ma w domu jakiś stary/niepotrzebny neonik. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mrozik Opublikowano 2 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2004 Kupiłem se za grosze uszkodzony skaner i mam od niego katodke jutro lub dzisiaj podeśle skan układu zasilającego może mnie ktoś uświadomi jak to podłączyć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xantos2001 Opublikowano 3 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2004 Cytat Przy okazji tej zabawy odkryłem mały patent na rurkę szklaną: Jak potrzebujecie rurke szklaną to rozbierajcie stare neonówki, w środku jest taki biały proszek jak się go wysypie i wyczyści od środka to rurka jest przezroczysta i można z nią robić co się chce :) O ile sie nie myle to ten proszek zawiera metale ciezkie i rtec... Minister zdrowia ostrzegal:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CHECK-IT Opublikowano 10 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2004 Mam pytanie... czyktos robil zelową katode z białymi /zwykłymi/przezroczystymi diodami? jakies ffoty jak to wyszlo? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S!nY Opublikowano 13 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2004 Ja Wymysliłem cos nowego : :idea: Mianowicie idziemy do jakiegos sklepu z narzędziami i szukamy działu z WIERTŁAMI bo niekture sa w bardzo fajnych TUBACH z Plexy i z zaślepkami :!: Ja kupiłem jakieś wiertełko w tubie za 1.80zł tuba ma 17cm i grubość 11mm. Wiedz panowie po WIERTŁA W TUBACH :] P.s Te diody podłączyłem pod zasilacz 7.5V a powinno być 12V chciałem szybko zdjecie pstryknąć a tylko taki miałem pod ręką. Na 12 efekt jest o niebo lepszy a i aparacika niemam zadobrego :roll: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-inf Opublikowano 13 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2004 tez zel w srodku jest przezroczysty? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S!nY Opublikowano 13 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2004 Cytat tez zel w srodku jest przezroczysty? Tak żel jest bezbarwny innego niemiałem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vadeer Opublikowano 13 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2004 a co by tu zrobic aby taki zel dobrze napowietrzyc? bo niby sa bombelki ale jakby bylo wiecej to jeszcze lepiej chyba... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CHECK-IT Opublikowano 13 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2004 Ludzie naprawde nikt nie ma foty na ktorej jest zelowa katoda biala?!?!?! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Khunu Opublikowano 23 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2004 Cytat Cytat Przy okazji tej zabawy odkryłem mały patent na rurkę szklaną: Jak potrzebujecie rurke szklaną to rozbierajcie stare neonówki, w środku jest taki biały proszek jak się go wysypie i wyczyści od środka to rurka jest przezroczysta i można z nią robić co się chce :) O ile sie nie myle to ten proszek zawiera metale ciezkie i rtec... Minister zdrowia ostrzegal:) No dzięki, przynajmniej wiem czego się najadłem i nawdychałem wciągając przez tą rurkę żel... Miło wiedzieć, jak będę umierał to przynajmniej będę wiedział czemu. Na razie większych problemów ze zdrowiem nie mam, ale jeszcze wszystko przede mną :D Jak będę umierał to powiem żeby mi na nagrobku napisali Tweak.pl :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xantos2001 Opublikowano 24 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2004 Za pare lat poczujesz- metale ciezkie maja dlugotrwale dzialanie. Masz juz dzieci? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
...:::Piter:::... Opublikowano 25 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2004 )U mnie wyszła ta kotoda naprawde zajebiście..... komu moge przesłac foto żeby wrzucił na stronke? to zobaczycie, porobie foto, niebieska, czerwnoa, biała, i róże inne..... :lol: :lol: (mam akurat dużo diud w domu :lol: 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Torwald Opublikowano 25 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2004 ...:::Piter:::... mi mozesz podaeslac to wrzuce na serwer. PW juz poszla. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 28 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2004 Witam wszystkich... Modding to niestty nie moja dzialka, ale wpadlem na tp forum zeby tak "poszperac" :) I wiecie do zego doszedlem? Oto zestaw i najczesciej odwiedzane sklepy typowego moddera: -> FRYZJER -> OBI -> Sklek zoologiczny -> Wedkarski -> Samochodowy -> Rurki -> Rurki wedkarskie -> Pudelko od wiertel -> Rozwalone neonowki -> Zel do wlosow -> Brokat -> Koraliki i paciorki -> Slicon -> Swiecace lampki No niezle - niech mi jeszcze raz ktos zarzuci ze komputerowcy to tylko w te swoje "maszynki" i "kondensatory" to podam tego likna :) Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vadeer Opublikowano 1 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2004 hehe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 4 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2004 hmmm to ujme to tak fajowo to wyglada i znalazlem sobie juz odpowiednie bajery czyli zel :D rurke(mam taka gumowa ale wyczytalem ze szklana leprza to ja juz prawie tysz mom) diody (narazie w sklepie jutro kupiem) i tam kabelki to pryszcz. Teraz mam problem bo nie wiem jak cala siec zrobic bo tam to zamocowanie tych diod to pikus ale jak polutowac te kable z rezystorami i do czego i jak podlaczyc. P.S jak mozna to jakis schemacik P.S 2 prosze o niezjechanie mniem bo czytalem caly temat dzisiaj 4 razy i juz nie wiem sam :evil: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smylek Opublikowano 28 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2004 ..::ryba::.. - widac ze poczatkujacy jestes. ja niedawno zaczalem sie w to bawic, bo jakis tydzien temu ale od razu wiedzialem co i jak, no ale Ci wytlumacze bierzesz rurke, wciagasz do niej zel do wlosow. co z diodami?? bierzesz diode dolutowujesz do dluzszej nozki rezystor (120ohm powinien wystarczyc) no i dolutowujesz do tego kabelek, a do drugiej nozki drugi kabelek. teraz ten kabelek z rezystorem podlaczasz pod 5V a ten drugi to masa. 5V to zolty kabelek w molexie (molex to wtyczka od zasilacza do np. dysku czy CDromu), a masa to czarny kabelek w molexie. robisz sobie dwie takie diody i umieszczasz je na koncach rury. wszystko izolujesz i jest cool. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
azi Opublikowano 28 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2004 Tak, a robił ktoś z was takiego żel neona tylko, że na dioda UV i dodatkiem tuszu UV w żelu - bo ja tak :) EFEKT s-u-p-e-r-! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartool Opublikowano 28 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2004 azi a mozesz to jakos pokazac na foto :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ponury Opublikowano 28 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2004 Akurat jak przeglądałem forum zobaczyłem, że jest nowy post w tym temacie, no i sobie przypomniałem pewną rzecz. Otóż, zamiast żelu do włosów można zastosować żel pod prysznic firmy FA który jest "tak fajnie" napowietrzany. Miałem taki raz w chacie, a bąbelków to ci w nim od groma i ciut-ciut...:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 28 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2004 ejj normalnie mialem diody miecha ale mi sie spalily bo dalem do nich za duzo bateri i nie zobaczylem jak piknie swieca kupie se nastepne i bedzie siuper bo juz wiem jak to zrobic tylko mam pytanie jaka moze byc dlygosc rurki na dole w obudowie ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...