Skocz do zawartości
wonsik

Nowy komp - prosze o konsultacje

Rekomendowane odpowiedzi

Mam zamiar kupic nowego kompa. Moge wydac ok 2000-2200 zl, szukam czegos co zapewniloby mi komfort w codziennym uzytkowaniu kompa oraz przy "drobnym" OC w grach. Przymierzam sie do :

- plyta glowna - Epox 8RDA3+ (nVidia nForce Ultra 400) lub - Abit NF7-S (v2.0)

- procek - AMD Athlon XP 1800+ BOX

- wentylator - Thermaltake® Volcano 10

- CD-RW - Samsung Combo SM-352BRNS BOX (x52x24x52x16)

- grafika - ?????

- obudowa z zasilaczem 350

- dysk - Seagate 80 GB Barracuda 7200.7 ST380011A

Da rade zlozyc z tego cos sesownego i jako grafe kupic, zeby byla w sam raz, nie za droga i nie za wolna.

Do tego mam 256 MB Kingstona 333

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiec tak po pierwsze jezeli kupujesz wentyl odzeilnie to po co ci voxowy athlon - zyskujesz tak tylko wiecej gwarancji i zbedny wentylator :) - co do grafy to rozsadnie jest dzis kupic gf 4 ti 4200 w komputroniku (msi) bo sa bardzo tanie :) - pozatym wszystko w miare ok...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiec tak po pierwsze jezeli kupujesz wentyl odzeilnie to po co ci voxowy athlon - zyskujesz tak tylko wiecej gwarancji i zbedny wentylator :) - co do grafy to rozsadnie jest dzis kupic gf 4 ti 4200 w komputroniku (msi) bo sa bardzo tanie :) - pozatym wszystko w miare ok...

Dokladnie.

Teraz bedzie ciezko z dostaniem 1800, ale 2000 bedzie na pewno. Do tego Volcano 10 i gf4ti4200.

UPDATE:

A ram, to wez za ta kase no-name DDR400. Wg mnie bedzie lepiej, bo bedzie gwarancja, ze pojdzie Ci na 200Mhz, a Kingston nie wiadomo (sam mam DDR333 Kingstona i narazie leci na 370, ale CL 2.5)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ogladalem te grafy w komputroniku wyglada obiecujaco tylko, ktory wziazc GeForce4 Ti-4200 MSI G4Ti4200-T 128MB tv-out bulk (MS-8879) czy GeForce4 Ti-4200 MSI G4Ti4200-TD 64MB tv-out bulk. Ktory z nich bedzie sie lepiej krecil i czy nie lepiej wziazc za to sama cene GeForceFX 5200 Gainward Pro660 TV/DVI 128MB BOX "GS. A boxowanego procka biore tylko dla 3 letniej gwarancji, i jeszcze jedno pytanko czy zasilacz 350 wystarczy bo bede bawil sie w OC?

Dzieki za pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ogladalem te grafy w komputroniku wyglada obiecujaco tylko, ktory wziazc GeForce4 Ti-4200 MSI G4Ti4200-T 128MB tv-out bulk (MS-8879) czy GeForce4 Ti-4200 MSI G4Ti4200-TD 64MB tv-out bulk. Ktory z nich bedzie sie lepiej krecil i czy nie lepiej wziazc za to sama cene GeForceFX 5200 Gainward Pro660 TV/DVI 128MB BOX "GS. A boxowanego procka biore tylko dla 3 letniej gwarancji, i jeszcze jedno pytanko czy zasilacz 350 wystarczy bo bede bawil sie w OC?

Dzieki za pomoc

Po co Ci 3letnia gwara?

- ukruszenie jadra - brak gwary

- spalenie - brak gwary

a proc tak sam z siebie nie przestanie dzialac, wiec... po co przeplacac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z ta gwarancja macie racje wezme za ta cene A XP 2000, a co do zasilacza to wezme 300 CODEGEN, FRONTIER,. I co z grafa lepiej G4Ti czy GeForceFX 5200 Gainward Pro660 TV/DVI 128MB BOX "GS cena za ta sama cene

tylko nie codszajs!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! . z grafy to oczywiście ti4200 -jest o wiele wydajniejsza od tego efiksika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i nie czasem megabajt 350 !!!!!!Kolega ma taki i placze bo mu nie chce udzwignac gf4mx440+celeron2,0+2x nagrywarka+2xdysk 40 gb - komp dziala ale jak jest mocno obciazony to sie resetuje albo calkiem wylacza

a co do grafy to ti zjada tego fxa (czasami nawet fxa5600)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Biore tego MSI G4Ti4200, co do zasilacza to moze byc z obudowy Modecom Magic II lub Hunt Key 300W? I jeszcze jedno pytanko czy lepiej ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> AMD Athlon XP 2000+ Thorton czy AMD Athlon XP 2000+ Thoroughbred.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej

A wiec tak ja mam modecoma 300w. I ciagnie to co w podpisie. Napiecia sa w normie. A co do box prockow to nie kiedy sie oplaca. Bo jak wiadomo po jakims roku bedziesz go chciał wymienic a wtedy 3 letnia gwarancja sie przyda. Bez gwarancji jest odrobine trudniej szprzedac.

Ale to taki szczegół ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...