boy Opublikowano 7 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2003 Witam, od niedawna jestem szczęśliwym :lol: posiadaczem tego dysku, ale słychać go w drugim pokoju, tak powinno być? Czy reklamować dziada? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 7 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2003 Witam, od niedawna jestem szczęśliwym :lol: posiadaczem tego dysku, ale słychać go w drugim pokoju, tak powinno być? Czy reklamować dziada? Ja mam Seagate i jak na razie (odpukać) jest OK. A jesteś pewien że to dysk a nie zasilacz albo coś innego? Bo ja po zmianie dysku na obecny usłyszałem jak hałasuje moje ATI Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boy Opublikowano 7 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2003 No 100% dysk, daje jak jakiś stary ATA 66, ale mówisz, że u Ciebie jest cicho? W ogóle go nie słychać? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 7 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2003 No 100% dysk, daje jak jakiś stary ATA 66, ale mówisz, że u Ciebie jest cicho? W ogóle go nie słychać? Gdy wiruje prawie nie słychać - na ile pozwala usłyszeć hałas wiatraka na ATI. Jak założe WC na grafikę to będę mógł powiedzieć coś więcej Gdy odczytuję, zapisuję dane - trochę słychać, ale na pewno nie tak głośno jak mój poprzedni Seagate Barracuda II ATA66-to był dopiero młynek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boy Opublikowano 7 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2003 Gdy wiruje prawie nie słychać - na ile pozwala usłyszeć hałas wiatraka na ATI. Jak założe WC na grafikę to będę mógł powiedzieć coś więcej Gdy odczytuję, zapisuję dane - trochę słychać, ale na pewno nie tak głośno jak mój poprzedni Seagate Barracuda II ATA66-to był dopiero młynek No wirowania nie słyszę, ale odczyt/zapis to masakra, właśnie jak Twój Seagate Barracuda II :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 7 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2003 Gdy wiruje prawie nie słychać - na ile pozwala usłyszeć hałas wiatraka na ATI. Jak założe WC na grafikę to będę mógł powiedzieć coś więcej Gdy odczytuję, zapisuję dane - trochę słychać, ale na pewno nie tak głośno jak mój poprzedni Seagate Barracuda II ATA66-to był dopiero młynek No wirowania nie słyszę, ale odczyt/zapis to masakra, właśnie jak Twój Seagate Barracuda II :evil: Może niestety uszkodzony :?: Hmmm, czy z powodu hałasu można dysk reklamować :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boy Opublikowano 7 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2003 Cholera wie...dysk kupiłem wczoraj i już po sformatowaniu zaczął się cyrk...może powinienem z ryjem skoczyć do gościa w sklepie, żeby mi dał od ręki nowy, bo inaczej czekam z 2-3 tygodnie! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 7 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2003 Cholera wie...dysk kupiłem wczoraj i już po sformatowaniu zaczął się cyrk...może powinienem z ryjem skoczyć do gościa w sklepie, żeby mi dał od ręki nowy, bo inaczej czekam z 2-3 tygodnie! Wczoraj kupiony i już takie rzeczy się dzieją :?: :!: Chyba lepiej od razu. Bo jak to zrobisz po jakimś czasie, to czekanie na serwis. Nie pamiętam dokładnie liczby dni, ale warto od razu po kupnie Niech koleś nawet w sklepie podłączy inny egzemplarz, zobacz czy hałasuje tak samo. Może walnięty egzemplarz? może cała seria? Ja na hałas swojego nie mogę narzekać Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boy Opublikowano 7 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2003 No dzisiaj nie mam czasu się z nimi ścierać, jutro pójdę do sklepu i niech mi nowy dają, bo coś tutaj jest nie tak. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zajkos Opublikowano 7 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2003 barakudy na SATA czasem tak mają, wątpie czy uznają to za wadę podlegającą reklamacji Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 7 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2003 No dzisiaj nie mam czasu się z nimi ścierać, jutro pójdę do sklepu i niech mi nowy dają, bo coś tutaj jest nie tak. A masz jakiś soft do odczytania danych ze SMART'a dysku? Może coś się psuje. Ja odczytuję te dane przy pomocy programu z pakietu Norton System Works Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kittek Opublikowano 7 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2003 mi tez tak seagate chrobocze przy pracy, talerzy nie slychac, a chroboczenie/chrobotanie(?). Faktycznie troche to glosne, ale chyba taki urok barracudy...bo z dyskiem nie mam problemu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boy Opublikowano 7 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2003 No ale u Was to jest też takie głośne? Bo gadałem z gościem ze sklepu i powiedział, że mogę go przynieść i mi dadzą nowy od ręki (powiedzieli mi tak przez neta, a jak będzie na żywo, to cholera wie). Nie wiem tylko czy opłaca mi się to wszystko co na tym dysku mam przegrywać...Trochę tego będzie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 8 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2003 No ale u Was to jest też takie głośne? Bo gadałem z gościem ze sklepu i powiedział, że mogę go przynieść i mi dadzą nowy od ręki (powiedzieli mi tak przez neta, a jak będzie na żywo, to cholera wie). Nie wiem tylko czy opłaca mi się to wszystko co na tym dysku mam przegrywać...Trochę tego będzie Przez net powiedział mailem? To wydrukuj maila i weż go ze sobą do sklepu A jeśli to chrobotanie to oznaka psującego się dysku? Chyba warto odżałować ten czas potrzebny na skopiowanie danych? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kittek Opublikowano 8 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2003 boy: jak wymienisz dysk to piśnij w tym topicu czy nowy też tak ma, czy nie, moze tez sie przejde do sklepu... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boy Opublikowano 8 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2003 Byłem przed chwilą w sklepie, wymienili bez problemu...zaraz go sformatuję i napiszę co i jak. Macie może jakieś pomysły jakim programem utworzyć partycje pod DOS'em? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 8 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2003 Byłem przed chwilą w sklepie, wymienili bez problemu...zaraz go sformatuję i napiszę co i jak. Macie może jakieś pomysły jakim programem utworzyć partycje pod DOS'em? windą xp Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 8 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2003 Nawet mnie nie straszcie ze takie szopki z ta Baracuda....Zamierzam na dniach takiego kupic....Jak cos to wezme Maxtora SATA. Boy- zapusc pozniej HDTACHA i podaj wyniki na forum Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boy Opublikowano 8 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2003 No nie powiem, jest o wiele ciszej. Ale nie jest to bezgłośny dysk, tak jak to było w przypadku mojej starej Barracudy V 80GB ATA100, tej nie było słychać wcale. Zaraz puszczę HDTACH'a i zapodam obrazek. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 8 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2003 No nie powiem, jest o wiele ciszej. Ale nie jest to bezgłośny dysk, tak jak to było w przypadku mojej starej Barracudy V 80GB ATA100, tej nie było słychać wcale. Zaraz puszczę HDTACH'a i zapodam obrazek. Czyli "walnięty" egzemplarz? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boy Opublikowano 8 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2003 Cholera sam już nie wiem, ten co mi dzisiaj dali jest z całkiem innej serii, ale słychać go dalej. Na te dźwięki ma jakiś wpływ podkręcona magistrala? Teraz mam 200MHz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 8 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2003 magistrla nie ma zadnego wpływu nie wiedziec czemu baraki na sata sa cholernie głosne - sam sprawdzałem około 15 egzemplarzy z róznych serii i dostaw wiekszosc z nich była zdecydowanie powyzej przecietnej jesli chodzi o odgłosy nie tyczy sie to baraków na ata - te sa raczej cichutkie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 8 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2003 No nie powiem, jest o wiele ciszej. Ale nie jest to bezgłośny dysk, tak jak to było w przypadku mojej starej Barracudy V 80GB ATA100, tej nie było słychać wcale. Cholera sam już nie wiem, ten co mi dzisiaj dali jest z całkiem innej serii, ale słychać go dalej. Na te dźwięki ma jakiś wpływ podkręcona magistrala? Teraz mam 200MHz. To w końcu słychać go, czy nie :?: Ten drugi słychać tak samo głośno jak pierwszy :?: Może Twoje oczekiwania są zbyt duże :?: Może ten sklep całą serię taką ma :?: Próbowałeś położyć dysk na zewnątrz obudowy :?: Tak, żeby leżał na podlodze, dywanie, poza obudową :?: Może obudowa wibruje :?: Ja tak mam ze swoją tandetną big tower Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boy Opublikowano 8 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2003 To w końcu słychać go, czy nie :?: Ten drugi słychać tak samo głośno jak pierwszy :?: Może Twoje oczekiwania są zbyt duże :?: Może ten sklep całą serię taką ma :?: Próbowałeś położyć dysk na zewnątrz obudowy :?: Tak, żeby leżał na podlodze, dywanie, poza obudową :?: Może obudowa wibruje :?: Ja tak mam ze swoją tandetną big tower No już napisałem wcześniej, że ten jest z innej serii i jest cichszy, ale wciąż go słychać... Być może przyzwyczaiłem się do Barracudy ATA100. Też mam bigtower, teraz nie mam czasu kombinować z wyciąganiem tego dysku, wieczorem coś napiszę. Ma ktoś możliwość postawienia tutaj obrazka, mam zrzut ekranu z testu HDTACH'em, nie wiem czy to dobry wynik. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 8 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2003 Ma ktoś możliwość postawienia tutaj obrazka, mam zrzut ekranu z testu HDTACH'em, nie wiem czy to dobry wynik. Napisz teraz jakie masz osiągi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boy Opublikowano 8 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2003 Read speed: maximum 56284.0kps, minimum 24916.0kps, average 45632.2kps Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 8 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2003 Read speed: maximum 56284.0kps, minimum 24916.0kps, average 45632.2kps W weekend wrzucę swoje ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr_sek Opublikowano 8 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2003 Posiadam 2 Baracudy SATA 80 GB 7200.7 - kupione w różnych okreach i miejscach - jeżeli chodzi o hałas to SHIT TOTALNY - głosne jak cholera podczas czytania lub zapisywania,u kolegi 7200.7 ATA 80GB chichutka - szkoda że nie wybrałem Maxtora :((( HDTach : RAID Striped 0 65000 - MAX 45000 - Average 19000 - MIN Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boy Opublikowano 8 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2003 Maxtory podobno są jeszcze głośniejsze. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 8 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2003 Ludzie nie dołujcie mnie nawet z tym Seagatem bo chciałem go kupić :evil: Rzeczywiście jest taki głośny :?: Czy jest to hałas wysokiej częstotliwości :?: A może po prostu dysk przenosi drgania na obudowę i trzeba pokombinować.... :idea: Chyba będe musiał się wstrzymać z zakupem dysku SATA bo w przeciwnym razie moja idea cichego PC-ta legnie w gruzach :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...