quentin80 Opublikowano 7 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2003 Ludzie pomozcie, po zmianie sprzetu (zasilka, ram, grafa i cdrw/dvd) cos sie posypalo: komp sie nie odpala. Po paru godz. mieszania sprawa wyglada tak: Kiedy wyjme procek a potem wloze go znowu na miejsce i poskladam cala reszte to komp sie odpala bez problemu. Ale kiedy tylko go wylacze (poleceniem zamknij system lun po prostu przyciskiem power:) to drugi raz juz nie wstaje. Tak sie dzieje tylko przy WYLACZENIU kompa - resetowac moge do woli. Nie bardzo mi pasuje rozbieranie kompa za kazdym razem jak go chce wlaczyc, wiec LUDZIE RATUJCIE!!! Sprzet: Athlon XP 1700+ (na razie niepokrecony), Epox 8RGA+, 512MB DDR400, Radeon 9600 PRO, Chieftec Hpc-360-202, Lite-on 48x+DVD 16x, Baracuda IV 60GB. Dzieki za wszelkie podpowiedzi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sp1mta Opublikowano 7 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2003 Gdyby nie to że masz zasilacz Chieftec, to bym napisał "zmień zasiłkę". Ale tak ... pozostaje mobo (słynne kondensatory), w co też nie bardzo chce mi się wierzyć :( No ale coś jest uszkodzone, a objawy wskazują na problemy z poborem prądu przy rozruchu. Sprawdź czy po wyjęciu wtyczki z sieci na 5 minut też startuje (jeśli przyczyna jest tak jak myślę, to powinien). Pzdr AT Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIOSKARPA Opublikowano 7 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2003 Ja proponuje luknąć w ten sposób zdjąć bok obudowy i zobaczyć czy po wyłączeniu i włączeniu jest zasilanie na płycie czy dioda siek pali czy nie ! :roll: Ogólnie to sam jestem ciekaw co siek stało! 8) ..pozdrawiam..:P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 7 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2003 Spróbuj włozyc inna grafe to zobaczymy czy to cos zmieni. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonRedboX Opublikowano 7 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2003 Witam! a moze po prostu zainstaluj ponownie system? to zazwyczaj pomaga, ale wiadomo... sporo babrania sie z tym, jesli sie chce na nowo zainstalowac, a nie z obrazu. update: ale komp sie nie odpala w sensie systemu, czy w ogole nie reaguje na przycisk power? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kittek Opublikowano 7 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2003 objawy wskazują na to, że zasilacz dostarcza za mało prądu do kompa i ten nie startuje, ale to chieftec, wiec ta mozliwosc jest raczej teoretyczna,. Choc z drugiej strony mogłeś trafić na jakiś trefny egzemplarz. Dla pewności posprawdzaj napięcia miernikiem, ew. spróboj uruchomić kompa na dwóch zasilkach. Jak to nie pomorze to idź reklamować płyte ;). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 7 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2003 zrob clear cmosa , moze pomorze Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 7 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2003 1.Włóż inna grafe 2.Inny zasilacz 3.Pamięci ustaw na nizsze fsb i cl2 mopze one sa jakies lipne Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quentin80 Opublikowano 8 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2003 Dzieki panowie (panie?) za podpowiedzi. Na dzisiajsprawa ma sie tak: Wyglada na to ze winny byl Radek 9600 pro (karta firmy Ati). Po wlozeniu HIS'a 9200 chodzi bez problemu. Ten 9600 byl nowiutki, wiec wlasnie wrocil do sklepu i czekam na nowego. Martwi mnie tylko, czy sytuacja sie nie powtorzy na nowym radku 9600 pro, ktory przeciez jest bardziej pradozerny niz 9200. I wtedy plyta do wymiany..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 8 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2003 Dzieki panowie (panie?) za podpowiedzi. Na dzisiajsprawa ma sie tak: Wyglada na to ze winny byl Radek 9600 pro (karta firmy Ati). Po wlozeniu HIS'a 9200 chodzi bez problemu. Ten 9600 byl nowiutki, wiec wlasnie wrocil do sklepu i czekam na nowego. Martwi mnie tylko, czy sytuacja sie nie powtorzy na nowym radku 9600 pro, ktory przeciez jest bardziej pradozerny niz 9200. I wtedy plyta do wymiany..... To 9600 pro nie ma dodatkowego zasilania ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...