slomczyk Opublikowano 7 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2003 Witam Wszystkich po raz pierwszy! Wybaczcie że jeszcze raz o CNPS 7000 Cu, ale przedarłem się przez Forum i nie znalazłem konkretnej odpowiedzi. Czy da się zamontować CNPS 7000 Cu na ASUS P4C800 Deluxe bez "robótek ręcznych"? Na podstawie zdjęć znalezionych w sieci i linijki wydaje się że tak, ale na bezpośrednie pytanie Zalman USA odpowiedział cytuję "...Unable to install the 7000 series cause of the capacitors around the socket..." Dostałem potwierdzenie że można montować na P4P800 Deluxe (dzięki Krg). Może założymy liste płyt na które ten cooler wchodzi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 7 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2003 z tego co widze obie płyty mają podobny układ wokół gnizada :| P4P800 P4C800 Ja moge powiedzieć tyle - na IC7, IS7 wchodzi bez problemu. Jaką mają wyskość te kondensatory :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slomczyk Opublikowano 7 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2003 Z wysokością kondensatorów mam problem bo nie znalazłem dobrego zdjęcia w skosie, ale wydają się nie wystawać ponad mocowanie coolera (tych siedem bliżej). Martwi mnie podłączenie zasilania do coolera które na P4C800 jest od strony mocowania Zalmana. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krg Opublikowano 8 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2003 w P4P800 wysokość tych kondensatorów jest 2cm (tak na oko) i nie wystają ponad mocowanie, a co do tej wtyczki od zasilania coolera to w P4C800 widać, że jest ona lekko z boku (równo z krawędzią jądra na sockecie[procku]), a szerokość tej wystającej zapinki Zalmana to jakieś 6-7mm (umiejscowiona jest w samiutkim środeczku), więc niepowinno zachaczać, jądro procka ma chyba 11-13 mm, więc bedziesz miał jeszcze troche luzu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...