OZON Opublikowano 7 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2003 po resecie systemu windows (XP) czeka kilkanaście sekund zanim zacznie wie ktoś ktory wpis w rejestrze to zmienia? wylaczenie nie zawsze pomaga bo bez scandisc'a restartuje sie i bajka zaczyna sie od początku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sir_Yaro Opublikowano 8 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2003 jedyny wpis apropos scandiska w rejestrze znajduje sie tu: HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftShared ToolsMSInfoToolSetsMSInfoscandisk ale czy to jest to i jak to zmienic nie mam pojecia. mozna by potestowac ze zmiana wpisow ale ja nie bede tego u siebie testowal... :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jester Opublikowano 8 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2003 poszukaj na http://www.tweakxp.com tam gdzies to bylo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stiff75 Opublikowano 8 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2003 a ja bym zmienil system plikow na NTFS... problem odpada, bezpieczniej i dochodzi pare funkcji.. np. kompresja plikow, maly klaster Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał1 Opublikowano 8 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2003 a ja bym zmienil system plikow na NTFS... problem odpada, bezpieczniej i dochodzi pare funkcji.. np. kompresja plikow, maly klastera propo, mały klaster powinno sie uzywac do partycji z malymi plikami czy duzymi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stiff75 Opublikowano 8 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2003 jak masz duzo plikow mniejszych od wielkosci klastra na HD to tracisz miejsce (plik na dysku i tak bedzie zajmowal tyle co wielkosc klastra) wiec czym mniejszy klaster tym mniejsza mozliwosc straty miejsca z powodu malych plikow... ale za maly klaster tez wplywa na "szybkosc" dysku (za maly... dysk wolniejszy).. standardowo 4 kilo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OZON Opublikowano 8 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2003 a ja bym zmienil system plikow na NTFS... problem odpada, bezpieczniej i dochodzi pare funkcji.. np. kompresja plikow, maly klasterto nigdy system Ci nie robil scana dysq systemowego :?: bo umnie sie zdarzalo a partycje systemowa mam na ntsf :roll: chyba ze tylko partycja z systemem jest w razie czego testowana Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OZON Opublikowano 8 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2003 poszukaj na http://www.tweakxp.com tam gdzies to bylono rzeczywiście jak w mordę strzelił, thx :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stiff75 Opublikowano 8 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2003 to nigdy system Ci nie robil scana dysq systemowego :?: bo umnie sie zdarzalo a partycje systemowa mam na ntsf :roll: chyba ze tylko partycja z systemem jest w razie czego testowana nie robi.. moze miales zaplanowanego scandiska Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OZON Opublikowano 8 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2003 to nigdy system Ci nie robil scana dysq systemowego :?: bo umnie sie zdarzalo a partycje systemowa mam na ntsf :roll: chyba ze tylko partycja z systemem jest w razie czego testowana nie robi.. moze miales zaplanowanego scandiska nie harmonogram mam wylaczony scandisk robil sie po resecie (nie kazdym, tylko czasami) 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...