Skocz do zawartości
TanneR

Blok wodny z Trójmiasta lub Torunia

Rekomendowane odpowiedzi

Najszybciej to coś takiego można zrobić samemu.

Materiały to miedziana blacha do krycia dachów (0.4-0.6 mm)

miedziana rurka od instalacji domowych (CO i wodnych), lut cynowy 40-60% do blachy, lutownica miniaturowa gazowa (kiedyś były po ok 5zł w supermarketach), przewody wodne igielitowe średnicy 5-8mm(sklepy akwarystyczne), pompka wodna (np od spryskiwacza szyb 12-24V lub akwariowa 220V). Na koniec trochę kleju (distal lub poksipol, i silikon) i pianka pouliretanowa (nie w tubach lecz węże i mata).

Praktycznie cały ten badziew mam w domu lecz jeszcze nie wpadłem na pomysł instalacji wodnej do kompa. Ostatnio moda na: wodę, freon, a nawet azot doprowadza ludzi do obłędu. Taniej wychodzi chwilę poczekać i kupić nowego procka (może chyba poza wodą, jak samemu wszystko się zrobi).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

TanneR, w przyszlosci planuje zalozyc sklep dla overclockerow, cos na ksztalt 4-max-cool albo pc-cooler :) Dlaczego? Bo w calym 3miescie nie uraczysz ani jednego porzadnego wiatraka poza CoolerMaster'ami ktore sa tylko w MediaMarkt :P, o bloku wodnym i peltierach nie wspominajac... Dlatego za jakies 5 latek zapraszam do mojego sklepu ktory bedzie mial swoja siedzibe prawdopodobnie we Wrzeszczu :)

Pozdr...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi