ReDi Opublikowano 7 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2003 mam sprzęcior jak w podpisie i tego celka na napięciu 1.7 który chodzi na 900 Ciut się zawiodlem bo mialem nadzięję że osiągnę wymarzony 1 ghz. Czy jest jakiś sposób na modowe podniesienie napięcia bo zdaję mi się ze 1.7 niewystarcza a na wyższym poleci na te 112 x 9. Pozdro i z góry thx. ReDi :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YoSHi Opublikowano 7 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2003 z tego co sie orientuje to na socket 370 jak plyta nie obsluguje zmiany Vcore to raczej nic nie zdzialasz :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReDi Opublikowano 7 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2003 płytka jest na socket 370 na podstawce fcpga gdzieś czytałem że można odpalić na niej nawet celki tulatiany czy nie mylę się? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 7 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2003 BYLO ze 100x :P jest sposob http://www.4max.com.pl/dokument.asp?id=29 http://www.vr-zone.com/guides/p3mod/ skoro masz procka na 1.7V to niezle bo masz duze pole manewru - fabrycznie rozlaczony VID0 VID1 VID2 do polaczenia z Vss uzyj najprostszej metody :arrow: drutmod Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReDi Opublikowano 7 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2003 hmm drut mod... przy moich zgrabnych paluszkach coś spieeeprze 8) Ale raz się zyje.... Mam tylko jedno pytanie: Czy da się to zrobić łącząc piny pod socketem na drugiej stronie płyty? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 7 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2003 :!: da sie :D ja tak musialem robic zeby w starym kompie odpalic Celka 1000 (a o drut modzie wtedy malo kto slszal) - uzylem lakieru przewodzacego prad ELECTON 40AC zeby zrobic cienutka kreseczke VID1 <-> Vss Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReDi Opublikowano 7 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2003 hmm tylko gdzie ja kupie w mojim WIELKim mieście lakierek... cóż narazie próbuje ugrade biosu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YoSHi Opublikowano 7 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2003 wloz podkowke z drutu w dziurki od socekta - najprostsza i najbezpieczniejsza metoda - musisz tylko uwazac zeby drut przy wkladaniu nie rozciagnal sie i wleciala w socketa - to samo przy wyciaganiu procka - sorry za wprowadzenie w blad ale myslalem ze nie ma drut moda na intele - ja siedze w amd :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YoSHi Opublikowano 7 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2003 benek na atari juz byl internet? :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReDi Opublikowano 8 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2003 oki biorę się za drutmoda... Zobaczymy co z tego wyniknie:]. Jak tylko się uda pochwalę się wam co uzyskalem :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReDi Opublikowano 8 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2003 dałem mu więcej jeść a on nadal nie chce iśc wyżej ;( może przez zasilke? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YoSHi Opublikowano 8 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2003 zmierz napiecia miernikiem i napisz jakie masz wachania idle/stress Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReDi Opublikowano 8 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2003 w sandrze bodaje mi jakieś nie ludzkie napięcia :wink: : Cpu core voltage 0.53V Aux voltage 0.53V +3.3V voltage 0.53V +5V 0.89V +12V 2.01V -12V -1.84V -5V -0.79V Niezłe prawda? Narazie nie mam miernika pod ręką jak dorwe to zmierzę... Ale myśle ze to pamięci bo do cholery nie chcą chodzić na pc133 chociaż są pc133... Ja juz zbieram kasiorke na new zasilacz... A jeszcze jedno w sandrze pokazuje mi board temperature 84* C a w budzie mam zimno... Ciekawe Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReDi Opublikowano 8 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2003 machnąłem się chodzi mi o to ze zasilacz nie wyrabia przy pc133 na pamiątkach bo wcześniej chodziły spox na 133 ztymże na athloniku 1700+ którego zresztą zjarałem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...