Skocz do zawartości
set2004

...::PYTANIE DOTYCZĄCE ABITA NF7-M::...

Rekomendowane odpowiedzi

Mam olbrzymie pytanie, mam zamiar kupic sobie płyte ABITA NF7-M i tu mam pytania

1. Jakie wyniki mam zintegrowany Geforce 4MX w 3D MARKU

2. Czy pujdzie mi na zasilaczy 300W Codegenta jest on wyposarzony w obsługe P4 i tu jest wał bo jak narazie mam MSI KT3V i podepne TV'ka to mam restart i pikanie :? i boje sie czy wytrzyma na nim ABIT tylko niepiszczie kup nowy bo cienko z kasą :D

3. Czy musze podpinac te 4 pinowe złoncze zasilające ?? i co ono daje

4. Czy zalerzy jakom pamięć włorze i czy zwiekszy to wydajność karty

5. Jak tam z opcjiami Overclokingu

Za wszystkie odpowiedzi jestem wdzięczny :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No fakt z napięciami na tej zasiłce jest extremalnie :( Jak zmieniam napięcie dla proca to masakrycznie się robi... Ustawień jest odpowiednio dużo :) Wejście 4 pinowe jest niekonieczne, ale ja w swoim codegenie mam. Podłączenie powinno dostarczyć "więcej" napięcia 12V (o ile coś mi się nie poplątało- zweryfikujcie). Przy naszych zasilaczach i tak to niepomoże :( (ja mam prawie 13!!!) Zapraszam do wątku o Abicie wszelkie wątpliwości rozwieją sie po przeczytaniu, mam nadzieje...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok dzięki wacham sie kupić tego abita na tym zasilaczu ale jak patrze na twuj opis "muzycom" na dole to nawet niezle wykręciłeś go na tym zasilaczu :D

Zasilacz jest zdany na allegro :D Szczerze mówiąc przyprawia mnie on o palpitacje serca, podaje takie napięcia że mózg staje :( jutro wyślą mi Chiefteca 420W 8). Radze zmienić zasiłke dla bezpieczeństwa sprzętu...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. W zaleznosci od procka i pamieci 4000-5500

2. Jezeli niemasz zbyt wiele sprzetu to nie powinno byc problemu

3. Dodatkowe zasilanie +12v , poprawia stabilnosc przy OC

4. Od taktowanie pamieci bedzie zalezala wydajnosc wbudowanej karty. Najwydajniej bedzie przy dwoch kosciach DualDDR

5. Baardzo dobre opcje :) Poczytaj o tym w przyklejonym topiku o Abicie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tylko czy przy podkręceniu proca niezabardzo zwiększe czestotlisość na pamięci dla grafy i niezaznam jakiś zniekształcen czy artefaktów widze "gaz" że masz Codegen Slim 200W i chodzi ci ta płyta stabilnie bez zwisów spowodowanych niskią mocą zasilacza ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam jeszcze jedno pytanko jak tam z przydzieleniem pamięci dla zintegrowanego Geforce 4MX wiem ze jest to tryb UMA czyli wspułdzieli pamięć operacyjną z graficzną a dokładnie chcę sie dowiedziec ile mogę sobie ustawić na max 128MB czy np: tylko 32MB ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tylko czy przy podkręceniu proca niezabardzo zwiększe czestotlisość na pamięci dla grafy i niezaznam jakiś zniekształcen czy artefaktów widze "gaz" że masz Codegen Slim 200W i chodzi ci ta płyta stabilnie bez zwisów spowodowanych niskią mocą zasilacza ??

Zwiekszajac fsb zwiekszasz taktowanie pamieci - mozesz jednak ustawic w biosie odpowiednie dzielniki by pracowac asynchronicznie.

Tak. Plyta dziala bardzo stabilnie. Ale poza plyta glowna na ktorej znajduje sie procesor i pamiec mam w kompie tylko k.graf GF4 MX i dysk 40gb

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...