set2004 Opublikowano 7 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2003 Mam olbrzymie pytanie, mam zamiar kupic sobie płyte ABITA NF7-M i tu mam pytania 1. Jakie wyniki mam zintegrowany Geforce 4MX w 3D MARKU 2. Czy pujdzie mi na zasilaczy 300W Codegenta jest on wyposarzony w obsługe P4 i tu jest wał bo jak narazie mam MSI KT3V i podepne TV'ka to mam restart i pikanie :? i boje sie czy wytrzyma na nim ABIT tylko niepiszczie kup nowy bo cienko z kasą :D 3. Czy musze podpinac te 4 pinowe złoncze zasilające ?? i co ono daje 4. Czy zalerzy jakom pamięć włorze i czy zwiekszy to wydajność karty 5. Jak tam z opcjiami Overclokingu Za wszystkie odpowiedzi jestem wdzięczny :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
set2004 Opublikowano 8 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2003 te no byście napisali coś :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andriu Opublikowano 8 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2003 do abita na enforsie rekomendowany jest zasilacz minimum 300 W, natomiast 300 - watowy kodegen to nawet chyba 200 Watt nie daje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muzycom Opublikowano 8 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2003 No fakt z napięciami na tej zasiłce jest extremalnie :( Jak zmieniam napięcie dla proca to masakrycznie się robi... Ustawień jest odpowiednio dużo :) Wejście 4 pinowe jest niekonieczne, ale ja w swoim codegenie mam. Podłączenie powinno dostarczyć "więcej" napięcia 12V (o ile coś mi się nie poplątało- zweryfikujcie). Przy naszych zasilaczach i tak to niepomoże :( (ja mam prawie 13!!!) Zapraszam do wątku o Abicie wszelkie wątpliwości rozwieją sie po przeczytaniu, mam nadzieje... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
set2004 Opublikowano 8 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2003 ok dzięki wacham sie kupić tego abita na tym zasilaczu ale jak patrze na twuj opis "muzycom" na dole to nawet niezle wykręciłeś go na tym zasilaczu :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muzycom Opublikowano 8 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2003 ok dzięki wacham sie kupić tego abita na tym zasilaczu ale jak patrze na twuj opis "muzycom" na dole to nawet niezle wykręciłeś go na tym zasilaczu :DZasilacz jest zdany na allegro :D Szczerze mówiąc przyprawia mnie on o palpitacje serca, podaje takie napięcia że mózg staje :( jutro wyślą mi Chiefteca 420W 8). Radze zmienić zasiłke dla bezpieczeństwa sprzętu... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaz Opublikowano 8 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2003 1. W zaleznosci od procka i pamieci 4000-5500 2. Jezeli niemasz zbyt wiele sprzetu to nie powinno byc problemu 3. Dodatkowe zasilanie +12v , poprawia stabilnosc przy OC 4. Od taktowanie pamieci bedzie zalezala wydajnosc wbudowanej karty. Najwydajniej bedzie przy dwoch kosciach DualDDR 5. Baardzo dobre opcje :) Poczytaj o tym w przyklejonym topiku o Abicie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
set2004 Opublikowano 9 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2003 tylko czy przy podkręceniu proca niezabardzo zwiększe czestotlisość na pamięci dla grafy i niezaznam jakiś zniekształcen czy artefaktów widze "gaz" że masz Codegen Slim 200W i chodzi ci ta płyta stabilnie bez zwisów spowodowanych niskią mocą zasilacza ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
set2004 Opublikowano 9 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2003 mam jeszcze jedno pytanko jak tam z przydzieleniem pamięci dla zintegrowanego Geforce 4MX wiem ze jest to tryb UMA czyli wspułdzieli pamięć operacyjną z graficzną a dokładnie chcę sie dowiedziec ile mogę sobie ustawić na max 128MB czy np: tylko 32MB ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaz Opublikowano 9 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2003 tylko czy przy podkręceniu proca niezabardzo zwiększe czestotlisość na pamięci dla grafy i niezaznam jakiś zniekształcen czy artefaktów widze "gaz" że masz Codegen Slim 200W i chodzi ci ta płyta stabilnie bez zwisów spowodowanych niskią mocą zasilacza ??Zwiekszajac fsb zwiekszasz taktowanie pamieci - mozesz jednak ustawic w biosie odpowiednie dzielniki by pracowac asynchronicznie. Tak. Plyta dziala bardzo stabilnie. Ale poza plyta glowna na ktorej znajduje sie procesor i pamiec mam w kompie tylko k.graf GF4 MX i dysk 40gb Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...