Puffy Opublikowano 7 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2003 Dziwne kupiłem kartę Geforce 2mx 400 z 32 mb pamieci ddr taktowania 200/333 karta ma 64 bitowa szynę pamieci ale czemu jewst wolniejsza niz geforce 2mx400 z SDR przeciez ma dwa razy wyzej taktowana pamiec to powinno być przynajmniej blisko lub to samo.Czy moze to wina dętek lub czegos.Siedzialem na dwoch 40.72 i 28.32 co robic?SIedzi w kompie z Celeronem 550mhz i 160mzb ramu a osiaga tylko 2400pkt w 3dmarku 2000 chyba za malo coś? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 7 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2003 Może tego na SDR miałeś jakiegoś ultra z pamięciami taktowanymi 180Mhz? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Puffy Opublikowano 7 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2003 Czyli 2500 to normalne w 3dmarku 2000? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 7 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2003 Na tym co masz w konfigu masz? Jak MX nie kręcony, to jakoś tak. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Puffy Opublikowano 8 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2003 Ten Geforce na Celeronie 550mhz a ile na czyms takim moze wyciagnac na 3dmarku 2001? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 8 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2003 kolega ma celerona 533@800, 256 ramu płyte na VIA apollo 133 pro i gf 2 titanium prolinka. wynik w 3dm'01 ma ok 2100, po podkręceniu grafy 2500. ciesz się tym co masz. on na lepszym sprzęcie ma mniej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukk Opublikowano 8 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2003 wina sa 64 bitowe pamieci...co w przypadku ddr znacznie obniza wydajnosc...ja jak mialem cel 433@541 i gf2mx to mialem ok 3400pkt w 01...btw potem zamienilem na gf2ti i mialem tylko 3500pkt...wiec po pierwsze karta do kitu a po drugie za wolny procek... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 8 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2003 Może tego na SDR miałeś jakiegoś ultra z pamięciami taktowanymi 180Mhz?:lol: :lol: :lol: Na mx: zawsze!!! albo sdr 128 bit albo ddr 64 bit. Wydajność zbliżona... Więc ujmując prościej: ddr na ej karcie to pomyłka - już znacznie lepiej było wziąć clapa lub innego gf 256 na ddr Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
combat Opublikowano 8 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2003 MX SDR 128bit @ mem 166mhz to dokladnie to samo co: MX DDR 64bit @ mem 333mhz Sęk w tym ze ten SDR byl pewnie wyzej taktowany moze 175, 180 wtedy DDR zeby mu doruwnac musialby miec 350, 360mhz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 8 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2003 Może tego na SDR miałeś jakiegoś ultra z pamięciami taktowanymi 180Mhz?:lol: :lol: :lol: Na mx: zawsze!!! albo sdr 128 bit albo ddr 64 bit. Wydajność zbliżona... Więc ujmując prościej: ddr na ej karcie to pomyłka - już znacznie lepiej było wziąć clapa lub innego gf 256 na ddr Tylko nie wiem, po co mnie cytujesz, lub po co te lole. Wydajność DDR/64bit i SDR/128bit przy tych samych taktowaniach będzie podobna. A np. Prolink miał MX400 (SDR) w wersji "ultra", pamięci miał taktowane chyba 184Mhz. Karta na DDR kolegi ma efektywne 333, czyli 166, czyli tak, jak MX400 taktowany jest zazwyczaj. Gdyby karta na SDR miała 184Mhz, to tłumaczyłoby to różnice. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 8 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2003 Tylko nie wiem, po co mnie cytujesz,Dlatego cytuję Ciebie bowiem za główną prawdopodobną przyczynę różnicy wydajności uznałeś nie 64 bitowość ddr tylko wysokie taktowanie sdr, ot tyle... ps. Kłocić się chcę ... bo to do niczego nie prowadzi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 8 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2003 ten ddr na mxie to pic na wode, teoria mowi ze powinny byc rownie przpustowe co za tym idzie rownie wydajne praktyka pokazala co ddr jest wart na tej karcie.... Tylko nie wiem, po co mnie cytujesz, [ciach!] ps. Kłocić się chcę ... bo to do niczego nie prowadzi :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :-D ;-) ;-) ;-) tez sie chce klocic chlopaki chodzcie sie poklocimy :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :-D ;-) ;-) ;-) reszte przepraszam za OT ktore moga miec miejsce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 8 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2003 Komuś banan pachnie? Da się załatwić... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 8 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2003 Komuś banan pachnie? Da się załatwić... Gratuluję udanego moderatorowania. Zapomniałem głęboko się ukłonić i jeszcze przy okazji stópki wylizać - podeszwy tez mogę jeśli Ci tak zależy.... A co do banana - to smeacznego życzę. Widać Cię żal ściska iż sam nie możesz tego zrobić :? ps. Widać iż Cię uraziłem iż coś nie tak jak trzeba napisałeś - bo nawet jeśli z góry założyłeś iż owa osoba zdaje sobie sprawę z 64 bit. dr wówczas by takiego takiego tematu nie było... Ale oczywiście to Ty masz jako mod rację. :x No chyba że to nie do mnie - ale wątpię :? Ale jeśli tak to przepraszam za uniesienie... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 8 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2003 Tomasir: Już po poście o comarach i czołgach zastanawiałem się, czy z tobą wszystko w porządku, ale teraz jestem już prawie pewien, że nie. NIE, TO NIE DO CIEBIE, tylko do forest kila zbila, który wyskoczył nie na temat i w ogóle nie wiadomo, a propos czego. Ponadto powiedziane żartem, bo za takie coś bana jeszcze nikt nie dostał. Fakt, że Ty pierwszy wspomniałeś o kłótni ps. Kłocić się chcę ... bo to do niczego nie prowadzirobiąc przy okazji znamienne przejęzyczenie (bo zakładam, że tym właśnie było zgubienie partykuły przeczącej "nie" w tym zdaniu), i bierzesz do siebie to, co skierowane do Ciebie nie było (bo nie było powodu), każe mi się zastanowić, czy to aby nie paranoja. W twoich postach nie raz dało się zauważyć, że administratorzy i moderatorzy wręcz niesamowicie ci przeszkadzają. A co do przedmiotu rozmowy: jesteś w stanie mi wytłumaczyć po diabła mnie cytowałeś lolując przy tym, jeżeli: Dlatego cytuję Ciebie bowiem za główną prawdopodobną przyczynę różnicy wydajności uznałeś nie 64 bitowość ddr tylko wysokie taktowanie sdr, ot tyle...a wcześniej: Na mx: zawsze!!! albo sdr 128 bit albo ddr 64 bit. Wydajność zbliżona... Więc ujmując prościej: ddr na ej karcie to pomyłka - już znacznie lepiej było wziąć clapa lub innego gf 256 na ddr Więc sam sobie przeczysz, mnie lolujesz, moderator ci bana chce dać bo cie nie lubi... Weź łyknij sobie valium i przeczytaj cały temat jeszcze raz. EOT. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 8 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2003 A co do paranoi to ja mam monopol. Zobaczę u kogoś to wykopię. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 8 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2003 A co do paranoi to ja mam monopol. Zobaczę u kogoś to wykopię.Więc ja jednak jestem "bezpieczny",ale ty 8O A cała sprawa z Dijkstrą została na pv wyjaśniona.. ps. Sorki za off Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomachock Opublikowano 8 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2003 ja na tym co poniżej to mam 3600 pkt po podkręceniu grafy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marasek Opublikowano 8 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2003 wina sa 64 bitowe pamieci...co w przypadku ddr znacznie obniza wydajnosc...ja jak mialem cel 433@541 i gf2mx to mialem ok 3400pkt w 01...btw potem zamienilem na gf2ti i mialem tylko 3500pkt...wiec po pierwsze karta do kitu a po drugie za wolny procek... a czy Ci się ten wyniczek ok 3400 punktów na celeronie 541 Mhz i gf2mx to ci się troszeczkę nie pomylił. :?: :lol: rekord na 2mx to jest 5796 punktów, ale to przy chłodzonym wodą athlonie na 2100 Mhz i grafie wykręconej c290/m324 spójrz w bazę 3dmarka najlepsze wyniki na celeronie do 550 tylko dwa są powyżej 2 tysięcy punktów reszta to jest poniżej 1700 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIOSKARPA Opublikowano 9 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2003 ja jak mialem cel 433@541 i gf2mx to mialem ok 3400pkt w 01Potwierdzam słowa Maraska przetestuj jeszcze raz i DOKŁADNIE spisz cyferki :lol: Mój wynik 3dmark2001 1024x768x32---> 2852 karta wykręcona narazie na 215/358 ale ciągle jeszcze jest poddawana o/c! :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukk Opublikowano 9 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2003 ja jak mialem cel 433@541 i gf2mx to mialem ok 3400pkt w 01Potwierdzam słowa Maraska przetestuj jeszcze raz i DOKŁADNIE spisz cyferki :lol: Mój wynik 3dmark2001 1024x768x32---> 2852 karta wykręcona narazie na 215/358 ale ciągle jeszcze jest poddawana o/c! :wink: dobra koledzy popierdzielilo mi sie...tzn nie moge jeszcze raz zrobic testu bo tamtego juz nie mam...ale mi sie przypomnialo ze to bylo w 3dmarku 2000 a nie 2001 :oops: :oops: :oops: sorry moj blad, a w 2001 mialem ok 1700 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...