Soften Opublikowano 26 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2004 A ja mam poważną sprawe i pytanie mam kategorie A i moja sytuacja rodzinna sie zmieniła :( i wiem ze moge ubiegać sie o zmiane kategorii na D na opieke nad osobą z rodziny najbliższej tylko gdzie ja mam wysłac podanie opis sytuacji wypisy ze szpitala itd ? tu w Łodzi pani powiedziała mi ze " panem o zmianie kategori zajmiemy sie za rok " bo sie ucze wieczorowo i na rok znów dali mi odroczke a ja mam możliwośc pracy itd znacie moze adres nie wiem ciach!ego WKU czy coś wiecie w tym temacie może ktoś składał coś takiego ?? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szuwarek Opublikowano 26 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2004 D :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GreeN_DG Opublikowano 27 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2004 A ja mam poważną sprawe i pytanie mam kategorie A i moja sytuacja rodzinna sie zmieniła :( i wiem ze moge ubiegać sie o zmiane kategorii na D na opieke nad osobą z rodziny najbliższej tylko gdzie ja mam wysłac podanie opis sytuacji wypisy ze szpitala itd ? tu w Łodzi pani powiedziała mi ze " panem o zmianie kategori zajmiemy sie za rok " bo sie ucze wieczorowo i na rok znów dali mi odroczke a ja mam możliwośc pracy itd znacie moze adres nie wiem <font color="#FF0000">[ciach!]</font> WKU czy coś wiecie w tym temacie może ktoś składał coś takiego ?? Pozdrawiam zmiana rodzinna teraz jusz ci nic nie da :( no chyba że naprawde narobisz duuuzo szumu.. teraz w takich sytuacjach mogą przyznać osobe z opieki spolecznej ( a także wspomoge finansową ) .. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soften Opublikowano 27 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2004 Nie nie własnie nie mają miejsc w wojsku i jak masz powód to zmieniają nawet na ciocie mozesz dostac zmianeboo u mnie 2 kolesi tak zrobiło tylko tej pani nie chciało sie ruszyc pupy zeby wypisac wnioski itd bo dla niej to tez duzo pisania kurde musze radzić sobie inaczej i chce napisać do głównego WKU tylko nie mam adresu ani nic i to jest ten problem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Proximo Opublikowano 27 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2004 ja mam 11 pazdziernika wezwanie na komisje kwalifikacyjna ; F oczywiscie A bedzie :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 27 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2004 Najlepiej czas z woja wykorzystac lepiej - ghyhy, ale zabrzmialo. Taka byla moja dewiza gdy sie uczylem i nie zaluje bo teraz bym dopiero pracy szukal. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 27 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2004 a ja dzisiaj ide na spis przedpoborowych ;]]]]]]]]]]]]]]]] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLANTMEN Opublikowano 30 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2004 Mam pytanie. Rozmawiałem dzisiaj z kolegą i troche mi namieszał w głowie. Powiedział, że przed rozpoczęciem studiów trzeba iść załatwić nowe odroczenie od wojska. I teraz nie wiem co zrobić 8O Ja mam odroczenie do 1 października, i teraz nie wiem czy lecieć do szkoły po zaświadczenie i potem do jednostki czy co .... Co wy na to ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 30 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2004 Pamietam, ze co roku trzbabylo zanosic do WKU potwierdzenie, ze mnie nie wywalili jeszcze ze studiow :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wukillah Opublikowano 30 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2004 Pamietam, ze co roku trzbabylo zanosic do WKU potwierdzenie, ze mnie nie wywalili jeszcze ze studiow :)dziwne .... mi dali odroczenie na 4.5 roku. od marca sie nie odezwali. od pazdziernika kolejne studia, takze mam ich w duzym powazaniu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 30 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2004 nic im nie trzeba zanosic chyba ze sie sami upomna mi tez kazali przyjezdzac co rok a nie byłem ani razu i cisza jest !! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 30 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2004 nic im nie trzeba zanosic chyba ze sie sami upomna mi tez kazali przyjezdzac co rok a nie byłem ani razu i cisza jest !! Do czasu :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GreeN_DG Opublikowano 30 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2004 Pamietam, ze co roku trzbabylo zanosic do WKU potwierdzenie, ze mnie nie wywalili jeszcze ze studiow :)dziwne .... mi dali odroczenie na 4.5 roku. od marca sie nie odezwali. od pazdziernika kolejne studia, takze mam ich w duzym powazaniu. to jest dokladnie tak... jesli zaczynasz studia musisz im zawiesc papierek z uczelni.. wtedy jesli pomyslnie będziesz zdawał to no problemo ... niestety w przypadku zmiany studiof, nalezy znof im zawieść odroczenie bo uczelnia sama wysyla powiadomienie do WKU ze dany student oblał lub olał sobie nauke ... :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLANTMEN Opublikowano 30 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2004 Tak też mi kolega powiedział. W sobote trzeba będzie <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> zaświadczenie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 30 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2004 nic im nie trzeba zanosic chyba ze sie sami upomna mi tez kazali przyjezdzac co rok a nie byłem ani razu i cisza jest !! Do czasu :lol: no to dopiero wtedy ruszam dupe w troki i im zawoze swistek ze jeszcze studiuje ewentualne ze juz jestem absolwentem uczelni wyzszej ...;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 30 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2004 Pamietam, ze co roku trzbabylo zanosic do WKU potwierdzenie, ze mnie nie wywalili jeszcze ze studiow :)dziwne .... mi dali odroczenie na 4.5 roku. od marca sie nie odezwali. od pazdziernika kolejne studia, takze mam ich w duzym powazaniu. to jest dokladnie tak... jesli zaczynasz studia musisz im zawiesc papierek z uczelni.. wtedy jesli pomyslnie będziesz zdawał to no problemo ... niestety w przypadku zmiany studiof, nalezy znof im zawieść odroczenie bo uczelnia sama wysyla powiadomienie do WKU ze dany student oblał lub olał sobie nauke ... :? Za moich czasow tak nie bylo. Cos mi sie otarlo o uszy na ostatnim roku, ze jak teraz zaniose zaswiadczenie na WKU (taki jak co roku) to nie bede musial do konca studiow. Czyli na jedno wychodzilo bo mialem rok do konca :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ygbd Opublikowano 30 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2004 ja też nic nie zanosiłem, nawet zaświadczenia, że się załapałem na studia. Później była niespodzianka, bo WKU wcześniej wiedziało, że mnie z nich wydalili, niż ja. Następnego dnia po tym jak się dowiedziałem, że już nie jestem studentem, miałem już wezwanie do WKU i to nie był priorytet, tylko zwykły polecony . I trzeba było kombinować, chociaż nawet się specjalnie nie zestresowałem, jakoś to po mnie spłynęło :twisted: .Nie wiem jak jest teraz, ale możesz być pewien, że jak przestaniesz być studentem, to WKU się o Ciebie upomni :evil: . Znajomy wykombinował inaczej, tylko nie wiem, czy to teraz przejdzie. Zameldował się u babki na jakimś zadupiu, mieszkał u dziewczyny, legalnie pracował i tym sposobem dotrwał do wieku, w którym WKU mogło go pocałować w . IMO wygląda na to, że oni oprócz wysyłania wezwań i monitorowania miejsca zameldowania, specjalnie nie szukają delikwentów :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 30 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2004 przedwczoraj mi wezwanie na rejestrację przyszło ;( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hajper Opublikowano 30 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2004 No a ja ide do czegoś na wzór wojska - zastępcza służba wojskowa w policji :> Jutro o 9 znikam...ech ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 30 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2004 hajper powodzenia moj brat od 1 lipca odrabia armie w prewencji w katowicach mlodziezowo tam maja ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 30 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2004 a ja mam takie pytanklo czy jak (teorytycznie) pujde(i mnie przyjma) do legii cudzoziemskiej i po 3 latach dostane obywatelstwo francuskie to czy po powrocie do kraju beda mnie scigac za uchylanie sie od sluzby wojskowej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
=KrAnKeD= Opublikowano 30 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2004 przedwczoraj mi wezwanie na rejestrację przyszło ;( A ja już jutro gdzieś po godzinie 11 będe zarejestrowany :? Mam się cieszyć czy płakać :?: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEFENCE Opublikowano 30 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2004 a ja mam takie pytanklo czy jak (teorytycznie) pujde(i mnie przyjma) do legii cudzoziemskiej i po 3 latach dostane obywatelstwo francuskie to czy po powrocie do kraju beda mnie scigac za uchylanie sie od sluzby wojskowej?Tak oraz beda scigac za sluzbe w obecj armi. A dzieki temu ze jestesmy w UE to jezeli zdezerterujesz z Legii to przyjada po ciebie do Polski, kiedys nie mogli cie sciagnac z kraju bo niebylismy UE. pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 30 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2004 wybierac legie cudzoziemska zamiast naszej sluzby zasadniczej :lol: toztojest wybor miedzy pieklem a niebem , Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 30 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2004 ale ja teorytycznie pytalem :) www.legiacudzoziemska.pl podobno nie jest wcale tak zle :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 30 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2004 przedwczoraj mi wezwanie na rejestrację przyszło ;( A ja już jutro gdzieś po godzinie 11 będe zarejestrowany :? Mam się cieszyć czy płakać :?: :lol: Sama rejestracja to nic, szykujcie się na komisję :P :twisted: . Arnie - no po prostu Legia jest zajebista, takie egzotyczne wakacje :wink: :P . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hajper Opublikowano 30 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2004 hajper powodzenia moj brat od 1 lipca odrabia armie w prewencji w katowicach mlodziezowo tam maja ;] Hehe, thx. No ja będe pod Wawą odrabiał ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
=KrAnKeD= Opublikowano 30 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2004 Crazy_Ivan a co ciekawego robią ( ze szczegółami :D ) na komisji i kiedy mam się spodziewać kolejnego wezwania, jak teraz mam dopiero rejestrację :roll: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 30 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2004 takie egzotyczne wakacje :wink: :P .national geographic i discovery w jednym :D mozna ciekawe miejsca zwiedzic :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 30 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2004 Nie no spokojnie nie robią nic złego (bez skojażeń proszę :P ), trzeba się poprostu przygotować co by nie iść w kamasze, ale mam nadzieję, że wszyszcy tutaj wybierają się na studia więc problemu nie będzie :P . Jak dobrze pamiętam to od rejestracji do komisji to chyba jakiś rok czekałem ale mogę już nie pamiętać :P . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...