Zachar Opublikowano 8 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2003 Podobają mi się komentarze w stylu.Ja chce iść do wojska!!!!Tylko 90% ludzi ktorzy to piszą mają kat.D.Znam takich kolegów którzy mowią wojska się nie boje!!!Ale co innego by powiedział gdyby mial kat.A.Zazwyczaj najwięksi "krzykacze" to najwięksi tchórze.Jak dochodzi co do czego to chowaja się za kolegami. A co do wojska ja ma kat.A 20 lat na karku i odroczke na 2 lata i nie zamierzam tracić roku(podobno ma być 9 miecha) aby jakis 22 latek wyrzywał się na mnie w imie patriotyzmu.Potem tacy wojacy wychodzą na przepustke i łażą nachlani obrażajać innych.Oczywiście nie wszyscy się tak zachowują ale prawda jest taka że w pamięci zostają tylko ZŁE "uczynki" osoby z danej grupy społecznej. W każdym bądz razie Wojsko tylko zawodowe lub żadne!!!!PEACE BROTHERS & SISTERS :)) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YoSHi Opublikowano 8 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2003 jest jeszcze taka sprawa ze wiara chce isc do wojska dlatego, ze np pochodzi z rodziny wielodzietnej - siana brak, skonczona zeta (o ile w ogole) - praca to z takim wyksztalceniem gdzies za 600-700zl o ile w ogole sie cos znajdzie - dla takiego delikwenta lepiej isc do wojska - ubior i jedzenie za darmo, niz mialby stac i z winem za 3,8zl zapijac wlasna biede na ulicy i przeksztalcac sie w kryminaliste, np kradnac. Druga sprawa jest taka, ze tak jak ktos zaznaczyl wiekszosc poborowych to frajerzy 60 kg wagi okularki i nieuczesane wlosy - i taki ma isc do wojska i bronic ojczyzny jak na ulicy boi sie wlasnego cienia - jak sie nie ma warunkow fizycznych to powinni od razu dac takiemu D, a nie ze taki jest zdolny do sluzby, skoro przebiegniecie 1km i podniesienie 50kg na klate to dla niego wyzwanie nie do przejscia. Ja mam dobre warunki fizyczne, ale mnie to jakos nie bawi i raczej skupie sie na skoczeniu studiow informatycznych z ktorych zreszta wlasnie wrocilem - a dokladniej z w-f - kulturystyki (ladna nazwa na silownie :)) - ja jako jedyny z jednym qmplem cos tam umielismy (100 na klate :D), jeszcze moze z 3 osoby co by jakis w miare ciezar podniosly, a reszta czyli jakies 20 osob to z 40kg im sie lapy trzesly - dlatego wedlug mnie jedyne sluszne wojsko to zawodowe do ktorego ida ci ktorzy sie do tego nadaja, a dwa ze maja motywacje w postaci pieniedzy ktore za ta sluzbe otrzymuja. OVER Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sid Opublikowano 8 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2003 NIE dla wojska - na 100% nie chce iść... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MicJes Opublikowano 8 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2003 Wojsko - NIE. Dla mnie to glupota to wojsko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
07 Opublikowano 8 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2003 A ja mam kategorie D i jestem z tego dumny :P.. ..no, ze udalo mi sie wymigac (doslownie), bo w sumie na komisji lekarskiej bylem 3 razy (dostalem 2xB + na koncu D :P). Moim sposobem na nie pojscie do wojska byli prywatni (oplaceni ;)) lekarze + wcale ci lekarze wojskowi (niektorzy) nie sa tacy zli (czasami wystarczy poprosic zeby cos ci napisali, a raz mialem przypadek, ze babka mnie sie spytala wprost czy chce isc ? lol :P). Taktyka jest taka - max. zaswiadczen od lekarzy prywatnych (ktore i tak beda weryfikowane ale o tym dalej) i pozniej jestes kierowany do jakichs tam lekarzy wojskowych (wystarczy, ze wsrod nich trafi sie 1, ktory bedzie mial humanitarne podejscie i cos ci napisze, ze ci dolega :P) - chodzi mi tu o badania specjalistyczne (np. okulista itp.) a nie o tych ciolkow z "komisji". A patriota nie jestem i nie zamierzam byc poki ten kraj sie nie zmieni (choc szczerze mowiac nie licze na to bardzo wiec raczej "aktywnie" mysle o emigracji :P). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 8 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2003 Mi jeszcze duzo czasu zostalo do wieku poborowego, ale juz wiem, ze nie chce isc do woja. To jest n miesiecy wycietych z zyciorysu. Co mi to da ? Ja nie jestem patriota - chce sie jak najszybciej wyniesc z tego kraju, nie widze jego przyszlosci zbyt dobrze. Moze jeszcze studiowac sie uda za granica. I popieram wojsko zawodowe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szuwarek Opublikowano 8 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2003 Qrde nie straszcie ja mam za 2 tyg spis przedpoborowych czyli za jakies 2 miechy komisja. Licze na D :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=Maq=- Opublikowano 8 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2003 Już się naoglądałem afer związanych z wojskiem (pijani oficerowie zarąbali poborowego itp. a szefowstwo nic nie wie na ten temat :( ) no way. BTW: kto może napaść na Polske? Chyba nikt. Tak czy siak ten kraj kiedyś padnie i amba. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 8 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2003 NIE dla wojska - na 100% nie chce iść...I ja ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BiAłY Opublikowano 8 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2003 Reed widze, że ty strasznie patriotyczny jesteś. Powiedz mi co takiego zrobiłeś dla tej Polski? A co ona dla Ciebie? Wojsko Tak, ale takie jakie było za czasów mojego ojca czyli jakieś 20 lat temu teraz cały czas są jakieś afery (pijane cwaniaki z wyższym stopniem zabijają poborowych itp). Ja Pier takie wojsko. Zresztą zastanów się jaki imbecyl napadałby na Polske? Co oni u nas ukradną, zagrabią? Zresztą nasz kraj już jest napadnięte przez zbiry, które siedzą w Rządzie! Dzisiejsze wojsko NICZEGO nie uczy. Ja mam dość i chętnie bym się z tej Ojczyzny wyprowadził i wrócił może później na starość. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rout Opublikowano 8 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2003 wojsko , hm... nie chcialbym tam isc ze wzgledu na przynajmniej 3 rzeczy. -fala [normalne kocenie a'la szorowanie kibli szczoteczka do zebow moze byc ale to co sie w polsce wyprawia to juz przesada] -brak sensu[po cholere isc do woja jak i tak polska zmierza ku upadkowi?] -jak tylko skoncze studia to zamierzam uciec[bylo co innego ale nie zaciachowalo] byle jak najdalej od tego kraju , i zamierzam zabrac ze soba rodzinke jak sie uda. -jesli juz to tylko sluzba zawodowa yoshi->dowartosciowuje cie jakos ze podnosisz te 100kg? bo mnie szczerze mowiac gowno obchodzi ile wyciskam na klate i inne duperele. a tak btw. co z tego ze nie podniose 100kg na klate? 0becnie 30 nie podnosze a mam 16 lat. i co mi to daloby ze podnioslbym chociaz te 30kg? ja stawiam przede wszystkim na rozwoj umyslu ale co prawda o cialo tez trza dbac.spotkalem juz wielu ludzi ktorzy maja dobre warunki fizyczne , np dobrze graja w kosza itd. ale co z tego? niektorzy z nich nie potrafia rozwiazac zadan z x kl gim .[a maja 16 lat] jak zawsze no offence Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 8 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2003 Ja uciekam jak mogę . Gadałem z kumplami którzy byli już w woju i rozwiązanie jest proste. Nie iść! Mopowac to ja już umiem , a pić się uczyć nie chcę. Jeden z moich znajomych spędził wiekszość czasu w areszcie. Chętenie bym poszedł gdyby naprawdę miał się czegoś tam nauczyć . Gdyby była możliwość tak jak kiedyś to odsłużyłbym chociaż 2 lata służby zastępczej w straży pożarnej. Przynajnmiej miałbym świadomość że robię coś pozytecznego. Ale kto wie , może jeszcze pójdę? Poważnie się nad tym zastanawiam , szkoda mi czasu i kasy na uciekanie a nie mam 4000pln . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 8 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2003 A1 - komandosi, hehe :) Sytuacja podobna jak u krootkiego - wtopiłem mnóstwo pieniędzy w interes i do końca nie widziałem czy mnie wezmą, czy nie... Na szczęście przed tygodniem wbili rezerwe. Co do patriotyzmu to nie czuję go w stosunku do okupującej nasz kraj 3RP. Ale migać się nie migałem. Armia kotów niech się schowa, tylko armia zawodowa! 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
volteq Opublikowano 8 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2003 A1 - komandosi, hehe :) Sytuacja podobna jak u krootkiego - wtopiłem mnóstwo pieniędzy w interes i do końca nie widziałem czy mnie wezmą, czy nie... Na szczęście przed tygodniem wbili rezerwe. Co do patriotyzmu to nie czuję go w stosunku do okupującej nasz kraj 3RP. Ale migać się nie migałem. Armia kotów niech się schowa, tylko armia zawodowa!8) dobry rym :D co do A1, wlasnie dzis gadalem z kumplem i mowil ze ma ta kategorie i jak najszybciej musi sie tego pozbyc :) bo do gromu go wezma, hehe [komandosi lub pletwonurkowie, chyba to jest A1 8) ] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YoSHi Opublikowano 8 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2003 rout jak nie podnosisz 30kg to do SWAT'u moze cie od razu wezma - o co ci chodzi - ja pisalem ze zeby isc do wojska i moc gdzies walczyc to trzeba miec do tego warunki fizyczne - a ty bys pewnie karabinu nie uniosl i co bys tam zdzialal w tej armii - ja porownywalem wiare ze wzgledu na przydatnosc do wojska a nie ogolnie - jak nie chwyciles watku to nie najezdzaj na mnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zoltar Opublikowano 8 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2003 YoSHI 20 letnie konie i 40 kg nie podniosa ? :P:P:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEFENCE Opublikowano 8 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2003 Nie ciagnijcie tematu o podnoszeniu na klatke a sluzby mundorowe, w woju nieliczy sie ile kto podnosi na klatke a ogolna sprawnosc fizyczna co z tego ze gosc wezmie na klatke 120kg a podciagnie sie 3-4 razy?? statystyczny polski zolnierz wazy 65-80 kg przy wzroscie 170-180 cm.Niezgodze sie z tymi slowami "wiekszosc poborowych to frajerzy 60 kg wagi okularki i nieuczesane wlosy " tak to wyglada wiekszosc studentow lub uczniow z LO. Wracajac do tematu Bylem w woju i mi sie podobalo nawet szkoda bylo odchodzic. Poczatki w woju napewno nie sa latwe ale napewno bedzie co wspominac. A jezeli chodzi o narkotyki to nie jest tak ze duzo osob zaczyna w woju 98% tych ktorzy zazywaja narkotyki w wojsku robili to w cywilu. BYLEM i poszedl bym raz jeszcze 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rout Opublikowano 8 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2003 nie najezdzam na ciebie i wiem ze wspomniales o tych ciezarach , by oddac wymagania do woja. ale ja ten kawalek txtu odebralem tak , jakbys chwalil sie ze ty i qmpel to jestescie niewiadomo jakie pakiery ;) pewnie zle odebralem to , ale po co mierzyc wartosc czlowieka w ciezarze ktory potrafi uniesc? peace Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ruido Opublikowano 8 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2003 wiekszosc poborowych to frajerzy 60 kg wagi okularki i nieuczesane wlosy "lol czlowieku znasz wogole kogos z lo lub ze studiow ? :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEFENCE Opublikowano 8 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2003 Ruido ja nie napisalem ze wszyscy tak wygladaja ale duza czesc osob ma taki styl wygladu przynajmiej u mnie w miescie dredy i dlugie wlosy. Ja bylem w takiej formacji ze mialem duzo do czynienia z zlonierzami i wiem jak na codzien wygladali. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 8 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2003 ja tam bym nie poszedl chocby ze wzgledu na to, ze musialbym sciac wlosy :D a jako stary buntownik rowniez dlatego, ze to obowiazkowe :D a wogole nie lubie rpzemocy i te sprawy :D dodatkowo jako higienista i pedant nie wytrzymalbym tam ;] zreszta...o czym my tu mowimny.... z moimi nogami i tak dostane D bez gadania :] a jak nie dostane, to znajomosci w wojsku moja amtka (sama pracownica wojska) ma na szczeblu pulkowniczym i najprawdopodobniej w niedlugiej rzyszlosci generalskim :] iwec ja sie tym nie amrtwie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shantillas Opublikowano 8 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2003 Siemka @ll Hmmm polskie wojsko ? jest do d*** ale jest i zajebiste, ile bylo przykladow ze jedna kompania sie opier*** i nonstop balowala a druga miala nonstop cwiczenia itp wypady na poligon ???? Mam kat. A i nie mialem potrzeby sciemniac na komisji, bo po jakiego ch*** miec kat. D ??? Przeciez z taka kat. nie mozna zrobic prawaka na samochod itp, albo co najgorsze jak idziesz do roboty i koles zobaczy ze masz kat.D i do woja sie nie nadajesz to jak mozesz u niego pracowac (doty, bardziej fizycznej pracy)????? Chetnie bym poszedl do woja ale gdzies na pilota albo zupelnie indziej--> snajpera :twisted: mialem bardzo dobre wyniki ze strzelania :D Moj kumpel starszy o jakies 3 lata jest teraz gdzies na Balkanach, mial normalna robote, studiowal ale zapragnal czegos wiecej no i sie zglosil i jak sam mowil nie zaluje. Ale takich ludzi jest za malo, wojsko powinno byc nieobowiazkowe i dobrze platne bo wtedy ono cos znaczy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 8 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2003 dostałem A do wojska nie che isc bo wiem jak tam jest, jezeli moglbym cos porzytecznego z tamtad wyniesc to bym sie zastanowil powaznie. Chce skonczyc studia na tych na ktorych jestem mam b.duze szanse na znalezienie pracy. Wedlug mnie taka armia jaka teraz mamy to tylko strata kasy, powinno byc wojsko zawodowe. takie wojo jak teraz to przezytek teraz nie liczy sie ilosc a jakosc. nasza armia jest kompletnie nie mobilna nie mamy kasy na zadne operacje zagraniczne mozemy tylko campowac w Polsce zreszta i tak jestesmy w NATO...... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CePeK Opublikowano 8 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2003 Puffy > Do szeregu :!: I przestań ćwiczyć oko :!: :D PS.Ciekawe kto zna te powiedzenie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IGI Opublikowano 8 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2003 reed zeby byc patriota nie trzeba isc do wojska - ja sie uwazam za patriote a do wojska nie mam zamiaru isc mimo ze lubie sie zmeczyc i tez mialem bardzo dobre wyniki w strzelaniu (trenowalem 4 lata kbks i karabinek pneumatyczny) i lubie bron Moze bym poszedl gdyby to sie odbywalo inaczej cos na ksztalt przeszkolenia nawet z niezlym wyciskiem ale konstruktywnego - i najwazniejsze bez zamykania ludzi w koszarach jak w wiezieniu. Powiedzmy wstajesz masz zbiorke na 6 rano i zap..... po poligonie do 14, masz zajecia z naprawde dobrymi zolnierzami ktorzy cie czegos NAUCZA - niestety nasza armia o tym zapomniala i UCZY tylko tego jak przetrwac pol roku bedac ponizanym. gnebionym Zachowasz godnosc zwyciezyles, nie uda ci sie pozostaniesz dupkiem do konca zycia .... - nie chce i nie mam zamiaru nigdy sprawdzac czym ja bym zostal po takim PRZESZKOLENIU Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 8 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2003 o ile wiem to każdy kto ukonczy uczelnie wyższa od razu ma wbijana rezerwe przynajmiej tak jest u mnie ewentualnie 3 misiace przeszkolenia na szkolce czy cos takiego Jak wyjdzie uchwała to tak jest. Bodajże od 3 lat jest to wprowadzone. Ale zawsze uchwała wychodzi na konkretny rok. W przyszłym roku niekoniecznie również tak będzie... PADNIJ DWIEŚCIE SYNKU :) (joke) no raczej bedzie bo szukają oszczędności gdzie się da , a trzymanie kotów w koszarach kosztuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CePeK Opublikowano 8 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2003 Można powiedzieć, że się jest pacyfistą i nie chcesz strzelać itd. to zastąpią czymś innym, np. Jest taki woźny w mojej szkole co powiedział że jest pacyfistą i dostał 18 miesiecy pracy w szkole 8) (Nic by nie było tyle, że on jest mistrzem strzelania z wiatrówki :D ) PS.Mój kuzyn poszedł dobrowolnie do woja po studiach ("bo mu się nudziło") :roll: Mnie się też tam spodobało... Przynajmniej na przysiędze :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 8 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2003 Mam A i się nie chwalę :P A do woja pójdę, jak mi się zechce, czyli po studiach. Trochę przez ten czas się dopakuję i będę Commando :D PS- a jak ktoś nie chce iść do woja, to niech przed komisją struga wariata :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YoSHi Opublikowano 9 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2003 ze mnie paker jak z koziej pupy klarnet - chodzi mi o to ze tylko niewielki procent osob (wlasnie temu sluzyl ten przyklad) maja rozsadne warunki fizyczne zeby cos dzialac i sie nie polamac - a ta reszta to co - karabin do rak i po 200m wysiadka z przemeczenia bo ani oni zachartowani ani silni - wiec nie wiem o co sie do mnie doczepiacie - po prostu uwazam ze zeby cos zamiesc w walce trzeba miec troche powera - a niestety pewnie ponad 80% poborowych tego powera nie ma :( PS 100kg na klate to zaden wyczyn czy pakerstwo - jednak uwazam ze z takim wynikiem mozna uznac sie juz za silnego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zoltar Opublikowano 9 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2003 YoSHI nic dodac, nic ujac :) Wszyscy widze sa jednakowo nastawieni :P Pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...