=KrAnKeD= Opublikowano 10 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2005 Ja byłem we wtorek na komisji lekarskiej i dali mi kategorie A z jednym paragrafem §14 p.5 :lol: kij im w plecy :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AbsoluT Opublikowano 10 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2005 Nie tak łatwo miec podwyzszona bilirubine, na to że tak powiem trzeba sobie zasłużyć:D A jak dostałes kategorie A to juz nie mozesz sie od tego odwołac, np. jak bys teraz sie rozchorował <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymoon Opublikowano 11 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2005 Dzisiaj dostałem wezwanie na komisję wojskową :| I teraz trzeba zacząć kombinować żeby mieć D/E. Napewno mam niedowagę (60kg i 185cm), okulary -3, jakieś tam skrzywienie kręgosłupa i cholera wie co jeszcze :P Jakie by tu jeszcze badania porobić :) Co to jest ta podwyższona bilirubina ?? Może bym jeszcze to miał to by już super było :) 1268940[/snapback] Na ten kregoslup idz do jakiegos lekarza i zapisz sie na jakies leczenie, ogolnie miej jks papierek, ze sie leczysz z tego powodu i w ogole poswiadczenie, ze takow skrzywienie masz. Na bilirubine nie licz raczej - normalny czlowiek zazwyczaj chyba ma podwyzszona bilirubine, kiedy jest chory na zoltaczke :) Tak samo na wade wzroku papierek przynies. Jak czlowiek nie przchodzi z tecza papierkow, to moga sie w ogole nie zainteresowac, a tak bedzie jakas dokumentacja, poswiadczenie, ze naprawde gowno widziz itp. itd. to wezma to pod uwage. Zreszta jak ja bylem na komisji, to mieli caly spis za jakie ulomnosci jaka katgoria sie nalezy i wedlug tego spisu dawali mi moje kategorie. Wydaje mi si, ze albo za skrzywieniekregoslupa(na ktore sie leczylem), albo za niedowage bylo D (a moze jedno z drugim). Jest jeszcz trzecia opcja, ale nie bede cie dolowal :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 11 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2005 Hmmm, tak sobię myślę - ja nie mam typowej krótkowzroczności. To jest chyba astygmatyzm. Muszę się dobrze odżywiać, brać witaminy, ćwiczyć wzrok. Zapewnią mi to w wojsku ?? Jadę na dniach do okulistki (która mi powiedziała że mam wojsko z głowy na samym początku) i mi wypisze historię choroby :) Trzymajcię kciuki żebym D dostał :D Jeszcze tylko 2 tyg. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
volteq Opublikowano 12 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2005 Prawda moze byc tez taka im wiecej bedzie sie mialo papierkow tym wieksze szanse na D. Ale niestety musza to byc mocno udokumentowane choroby. Jak bylem na wku z grubym pliczkiem badan to kolesiom az sie odechcialo sprawdzac. Zapytali mi tylko co jest (hmmm wg komisji sie zwie to 'przewlekla hiperbilirubinemia' ) i to wszystko. Z jednej strony uwazam ze maxymalne kombinowanie jak tu nie trafic do woja jest troszke .... hmm chore? Ale z drugiej strony pojawia sie znow watek zawodowego wojska. Do ktorego powinni tylko isc ochotnicy. I tak powinno byc. Choc nadal najlepsza recepta zostaja studia, pozniej przeciez jest rezerwa ;) Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
picus Opublikowano 13 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2005 Bylem i nie żałuje, ale żeby zostac to az tak fajnie nie bylo :) BTW: 50/50 pkt z kalacha :)) wiem wiem, inni mieli po 76/50 ale to nie ich wina ze ktos pomylil tarcze :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daldron Opublikowano 13 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2005 Ja odwaliłem swój obowiązek ale jestem zadowolony,szkoda tylko że trwało to tylko 1,5 roku :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BrzozA1 Opublikowano 13 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2005 Ehh... wojsko było minęło rok czasu poza chatą nie było żle.Jestem z Poznania a byłem w jednostce w Biedrusku (dla niezorientowancyh to tuż pod Poznaniem).Pojeżdziłem sobie czołgiem po poligonie codziennie w domu :D:D.Jednym słowem plaża. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buzzy Opublikowano 13 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2005 Ja bylem na stawce 7lutego.. Dostalem kat A.. I nie moge sie doczekac az pojde do woja :D Tylko zrobie mature i ide słuzyc dla kraju .. :P Chyba ze matura dobrze mi pojdzie to na studia rusze :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 19 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2005 Szukam wszędzie wykazu chorób itp. które wykluczają z wojska i nie mogę znaleźć :> HELP !! Nie pójdę do wojska, prędzej kogoś zabije i mnie do więzienia wezmą. Nazwiecie mnie tchórzem ale co mi tam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jang Opublikowano 20 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2005 A mnie nie chcą ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> do wojska.Skonczylem zawodowke(piekarz)to poszedlem do technikum gastronomicznego,pozniej poszedlem studium informatyczne i po tym zaczalem prace po ktorej w grudniu zeszlego roku zostalem zwolniony.No wiec z nudow pojechalem do Rybnika zapytac co i jak, no i stwierdzili ze do woja mnie nie wezma(bylem karany za jazde autem pod %%)i ze w 2006 roku pojde do rezerwy.Lipa bo chcialem isc gdyz ciezko z praca,przewaznie u mnie chca miec ludzi juz po wojsku....takze ten rok i rezerwa... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzymonTER Opublikowano 20 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2005 (edytowane) Mam kategorie A, do woja nie chcę iść, no ale cóż, migać się nie będę :) Starszy ponad 25 lat służył w zawodowej armi wiec może dlatego :P Mam zamiar iść na studia, no ale różne sa przypadki (dostałem 4 z próbnej maturki z matmy więc moze jakoś się uda :P ) :) Więc jak nie na studia to pewnie: Baczność!!! :/ Edytowane 20 Lutego 2005 przez SzymonTER Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 20 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2005 No ja to mam szczęście :D Znalazłem paragraf wykluczający mnie ze służby wojskowej :D Paragraf 13 punkt 4: "Ostrość każdego oka co najmniej 0,5, z korekcją szkłami sferycznymi wklęsłymi lub wypukłymi powyżej 6,0 D albo cylindrycznymi wklęsłymi lub wypukłymi powyżej 3,0 D" A że ja mam tzw. astygmatyzm czyli noszę szkła cylindryczne wklęsłe (>3.0D) to mnie mogą "cmoknąć" na komisji teraz :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Butcher Opublikowano 22 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2005 Mi w ksiazeczce wojskowej pisze 34 p.1, 79 p.1 76 p.1. Nie mam pojecia co to oznacza ale mam Kategorie A :( Chcialbym nie isc do wojska ale jak trzeba bedzie to sie pojdzie wkacu to tylko 9 miesięcy :) Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phobosq Opublikowano 23 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2005 a ja dzis dostalem odroczenie na kolejne trzy lata.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deeejot Opublikowano 23 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2005 No ja to mam szczęście :D Znalazłem paragraf wykluczający mnie ze służby wojskowej :D Paragraf 13 punkt 4: "Ostrość każdego oka co najmniej 0,5, z korekcją szkłami sferycznymi wklęsłymi lub wypukłymi powyżej 6,0 D albo cylindrycznymi wklęsłymi lub wypukłymi powyżej 3,0 D" A że ja mam tzw. astygmatyzm czyli noszę szkła cylindryczne wklęsłe (>3.0D) to mnie mogą "cmoknąć" na komisji teraz :D 1287960[/snapback] 10 miesiecy od lipca 9 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BiAłY Opublikowano 23 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2005 Ja dostałem kategorie D, w zasadzie się ciesze, ale z drugiej strony wolałbym być zdrowy i dostać A :roll: . Później do roboty jak będom przyjmować i zobaczą, że dostałem D to pomyślom, że jakiś ułomny jestem i wezmom kogoś kto służył w wojsku. <_< . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbass Opublikowano 23 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2005 (edytowane) Dostałem kategorie "A" z trzema paragrafami...a mam wade wzroku na oba oka 4 D...banda pacanow u mnie siedziala...bez okularow nie przeczytalem zadnego znaku...jestem wkutrzony i nie wiem jakim cudem dostałem kat "A"...K%^&%^& Edytowane 23 Lutego 2005 przez qbass Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pain.exe Opublikowano 23 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2005 heh wojsko nie musi byc przeklenstwem :) wiecie jaki żołd brat dostaje ?! niecałe 400 zł ! ale on na straży granicznej w jednostce jest Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pałeł Opublikowano 23 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2005 twój brat nie jest w wojsku odrabia wojsko, można w straży granicznej, policji i jescze w paru innych miejscach poproś go żeby ci pokazął ksiażeczke wojskową to zobaczysz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaminski99 Opublikowano 23 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2005 Mnie ojczyzna wzywa 22 marca na komisje :sad: Naszczęscie jak narazie liceum, pozniej i tak bede sie zapierał rekoma i nogami a nie pojde :lol: Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stregobor Opublikowano 23 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2005 Ja mam sie zglosic do 20 pazdziernika za zaswiadczeniem, ze sie ucze. Jeszcze siedze w LO, ale po nim nie ma rady - trzeba dalej kontynuowac nauke. W przeciwnym wypadku dostane zostane powolany :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Butcher Opublikowano 25 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2005 Nie wiecie co zrobic zeby dostac słuzbe zastępcza ? I jaka jest szansa ze sie takową sluzbe dostanie :) Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 25 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2005 No i dostałem B12 :) Niby szmery w sercu znaleźli :D Mam zrobić badania i stawić się ponownie na komisję za rok. Później już tylko D... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiak Opublikowano 25 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2005 Ja poszedłem po A wyszedłem z D :-P , nie mam pojęcia jak to się stało... Hmmm... strach przed komisją... to były piękne czasy... :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yngwie Opublikowano 27 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2005 Nie wiecie co zrobic zeby dostac słuzbe zastępcza ? I jaka jest szansa ze sie takową sluzbe dostanie :) Pozdrawiam 1296508[/snapback] trzeba zlozyc podanie na pismie i oczywiscie przedstawic w nim dlaczego starasz sie o sluzbe zastepcza - popularne motywy: zasady moralne, etyczne, swiatopoglad, anarchia, pacyfizm, roznego rodzaju mixy, a moze sa juz jakies nowe trendy dodatkowo ;) szansa ze ja dostaniesz zdaje sie jest minimalna, gdyz w praktyce zapis o sluzbie zastepczej jest martwy (a przynajmniej byl) to tez wazne bo przeciez mimo wszystko chcesz miec swoj czas dla siebie a nie zginac kregoslup za niemal darmo przez 18 miesiecy zdaje sie - mozna ten czas znacznie lepiej wykorzystac natomiast szansa ze dostaniesz wpis w ksiazeczke skierowany do sluzby zastepczej jest duza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Butcher Opublikowano 27 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2005 To musze jakies podanie napisac i zaniesc do WKU :) W czerwu koncze szkole, nie mam zamiaru isc do wojska na 9 miesiecy. Troche to duzo w dodatku tyle czasu bez komputera to chyba bym nie wytrzymał ;) Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 27 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2005 ale zastępcza służba to 18 miechów ....... odrabiać można w straży pożarnej straży miejskiej :D w szpitalu ... będą cie wzywać na komisje i pytać czemu chcesz tam być ....... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue7 Opublikowano 27 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2005 Heh ja znalazłem się na tym forum, ponieważ szukałem sposobu na ominięcie wojska... Jutro o 8:00 bujam na komisje... żadnego sposobu nie znalazłem i nie chce mi się już szukać a debila z siebie na komisji nie zrobię... Jeśli dostane A, to dostanę... Proste nie? :D, po budzie pójdę do woja, to pójdę... To, też proste nie? :D Trochę sobie tam poskacze i pobiegam, ale jakoś to przeżyje... Przynajmniej mam taką nadzieję. PoZdro 4@ll :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pałeł Opublikowano 27 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2005 Do Powiatowej Komisji Poborowej w …….. Na podstawie art. 198 ustawy o powszechnym obowiązku obrony RP ( Dziennik ustaw nr 4/92 ) oraz art. 85 paragraf 3 Konstytucji RP wnoszę o skierowanie mnie do służby zastępczej. Moje podanie motywuje tym, to początek podania o zastępczą co pisać w uzasadnieniu to już na priwa dla tych którzy chcą się wymigać to polecam pare stron: http://pomocspoleczna.ngo.pl/labeo/app/cms/x/1943 http://www.jawsieci.pl/fachowo/sluzbawojskowa/ ustawa o służbie zastępczej wyszukanie tych stron zajęło mi raptem 5min Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...