tukamon Opublikowano 12 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2006 wedlug mnie warto isc do woja bo co to za facet bez wojska ??poglad kategorii: intel jest zawsze lepszy niz amd, windows 95 bezpieczniejszy niz linux z firewallem, modem szybszy od lacza t-3, jestesmy objeci pelna i bezplatna opieka zdrowotna, rzadu pisu nie skoncza sie katastrofa zdecydowal bym sie na to nawet jak bym mial isc na te 9 miechow pomyscie ze nasi ojcowie byli w woju dwa lata :)hehe pewnie ci zimno po ostatnich sniegach, pomysl ze nasi przodkowie gnili w jaskiniach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZIBI_PL Opublikowano 12 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2006 hehe odpowiedziales w bardzo zabawny sposob - ale sama prawde :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubajew Opublikowano 12 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2006 Niezła bieda :D21 lutego odbieram mundur :P i zaczyna się moja przygoda... na szczęście to tylko studium wojskowe. Co do rozdawania kategorii... te skrzywienia kręgosłupa chyba niewiele dają :]. Ja na komisję wchodziłem z gościem co miał łuk z kręgosłupa, zanik prawego mięśnia na klacie(dokładnie to piersi ;p), przynajmniej 2 kg makulatury potwierdzającej chorobę i ...dostał A :] nie powiem co krzyknął jak to usłyszał :D ale było wesoło. Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
satoshie Opublikowano 12 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2006 poglad kategorii: intel jest zawsze lepszy niz amd, windows 95 bezpieczniejszy niz linux z firewallem, modem szybszy od lacza t-3, jestesmy objeci pelna i bezplatna opieka zdrowotna, rzadu pisu nie skoncza sie katastrofa hehe pewnie ci zimno po ostatnich sniegach, pomysl ze nasi przodkowie gnili w jaskiniach rozbawiłeś mnie do łez, ale to szczera prawda :) jestesmy objeci pelna i bezplatna opieka zdrowotna a za to należy Ci sie nagroda w kategorii dowcip miesiąca :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jkotor Opublikowano 13 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2006 Ja tam też żadnych papierów nie przynosiłem, a coś by się pewnie znalazło ;] ale chciałem dostać A i dostałem :D I tak jak biegi pisze też zamierzam pojechać na 6 tygodniowe przeszkolenie, ale na 9 miechów to już bym nie chciał iść :/ rzeczywiście strata czasu, a taki obóz to może być niezła przygoda :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
satoshie Opublikowano 13 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2006 Kategoria A też ma swoje plusy, np. jeśli chodzi o pracodawców...nie każdy chce przyjmować "kaleki".... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loco_pl Opublikowano 13 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2006 Czy istnieje mozliwosc odwolania sie od decyzji komisji lekarskiej np po 2 latach? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nieo Opublikowano 13 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2006 Kategoria A też ma swoje plusy, np. jeśli chodzi o pracodawców...nie każdy chce przyjmować "kaleki".... :blink: w życiu nie słyszałem żeby pracodawca pytał kiedykolwiek o kategorię jaką się dostało na komisji :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 13 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2006 Czy istnieje mozliwosc odwolania sie od decyzji komisji lekarskiej np po 2 latach? No jak Ci wypadlo oko to pewnie ta kat. moze byc zmieniona :) Szwagier przyszedl z makulatrura na wybity bark. Mial na niego 2 operacje, reki nie moze dzwignac do samego konca. Komisja stwierdzila, ze nie wezmie odpowiedzialnosci dajac mu kat. A dlatego skierowali go na specjalna komisje, ktora oceni wiarygodnosc papierow, ocenia stan jego barku i pewnie wlepia mu D bo na serio ma problem z tym barkiem. Na komende "padnij" z lapami do przeodu pewnie by mu wylecial. Zreszta ma plan, ze jak go wezma to pierwsze co zrobi to wybije sobie ten bark i wyjdzie do rezerwy z odszkodowaniem, a moze nawet renta (taki pomysl mu podsunal lekarz ktory go operowal). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
satoshie Opublikowano 13 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2006 :blink: w życiu nie słyszałem żeby pracodawca pytał kiedykolwiek o kategorię jaką się dostało na komisji :lol: W takim razie mało jeszcze słyszałeś... nie u wszyskich pracodawców, ale jednak......wiem z własnego doświadczenia, że najlepiej widziana jest kategoria A i uregulowany stosunek do służby wojskowej... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 13 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2006 Po prostu pytaja jaka kategoria. Odpowiadasz D to pytanie dlaczego. Odpowiadasz, ze masz plaskostopie bo gowno go to obchodzi. Odpowiadasz A to pytaja czy uregulowana. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
caleb59 Opublikowano 13 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2006 Bylem w wojsku i bylo zajeb.....!;-D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 17 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2006 (edytowane) a mnie zawolali dzis :D na odwrocie mam napisane ze musze przedstawic dokumenty stwierdzajace poziom wyksztalcenia lub pobieranie nauki. ucze sie jeszcze w L.O mam wziac jakis papier ze szkoly czy szkola sama ureguluje?? Edytowane 17 Lutego 2006 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 17 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2006 Pytanie do tych co odsłużyli już swoje- byliście już na ćwiczeniach rezerwy? Ja co pół roku dostaję wezwanie po odbiór karty mobilizacyjnej- jadę do najbliższej jednostki, podpisuję kwita na którym "stoi" że w wypadku mobilizacji (wojny znaczy) mam stawić się u nich np drugiego dnia do godz np 8. Teraz dostałem coś innego- bilet do odbycia "jednodniowych ćwiczeń wojskowych"... Ciekawe czy dadzą postrzelać (48pkt miałem)... a może w mundura ubiorą... Choć znając życie (bida w armi) czeka mnie kilkugodzinne siedzenie w jakiejś sali gimnastycznej i wysłuchiwanie trepiego gadania... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
::snoopy:: Opublikowano 17 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2006 a mnie zawolali dzis :D na odwrocie mam napisane ze musze przedstawic dokumenty stwierdzajace poziom wyksztalcenia lub pobieranie nauki. ucze sie jeszcze w L.O mam wziac jakis papier ze szkoly czy szkola sama ureguluje?? Musisz wziąć ze szkoły zaświadczenie, ...bo jak nie to Cie od razu biorą do woja :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 17 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2006 Czy ja wiem teraz mase ludzi przeniesli do rezerwy(podobno). Ja sam dostalem ostatnio wezwanie i okozalo sie ze do rezerwy. Wiec nie ma co zaraz panikowac :) Ale jak sie uczysz to do sekretariatu twojej szkoly idziesz z tym papierkiem co dostales od WKU i maja obowiazek wystawic ci zaswiadczenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stranded Opublikowano 19 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2006 ja dostalem na 24 lutego czyli niedlugo, a podobno niezle lole tam sa. jakies mundurowe chodza po poczekalni i strasza ludzi. natomiast w samej poczekalnij puszczja filmy typu gliniarz z beveryly hills czy akademia policyjna. potem jeden kumpel mowi, ze jakis dziadzio wzial go za parawan i golymi lapami (bez umycia ich) macal go po genitaliach, a inny kumpel mial tak, ze nawet nic mu nie sprawdzali jesli chodzi o te sprawy. na ksiazeczke niektorzy czekali nawet 2 dni zeby odebrac....jaki problem moze byc z wpisanie literki A czy D od kategorii? i dlaczego trwa to 2 dni :| co za kraj... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gerlath Opublikowano 21 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2006 Czy istnieje mozliwosc odwolania sie od decyzji komisji lekarskiej np po 2 latach?z tego co pamietam, to jeżeli masz odroczenia, i minęło min 6 mieś od poprzedniej komisji, to jeżeli dostajesz następne wezwanie i nie masz już odroczenia to MUSISZ stanąć przed komisją lekarską... obligatoryjnie. ja miałem np przez 5lat A z paragrafem, a jak już nie mogłem załatwić odroczenia, to w końcu zaniosłem resztę papierów na komisję... oczywiście nie uwierzyli i musiałem to potwierdzić u ICH lekarzy... wynik? -8/-9 diptrii i kat D. Zaś jeżeli chodzi Ci o to że dostałeś np D a po 2 latach uważasz że ci się polepszyło, to też jest taka możliwość, ale trochę papieru zużyjesz:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxim Opublikowano 22 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2006 Witam! Mam 24 lata i w marcu tego roku bronie pracy inżynierskiej. Nie zdążę zapisać sie na zimowy semestr na studia uzupełniające i mam pytanie w związku z uzyskaniem odroczenia od służby wojskowej. Mianowicie czy zaświadczenie ze studium wystarczy do przekonania WKU że na mnie jeszcze nie czas? Po wakacjach chce zapisać się na studia magisterskie. p.s. wcześniej założyłem nowy temat nie zauważyłem tego, sorki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EXO3 Opublikowano 22 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2006 (edytowane) Witam! Mam 24 lata i w marcu tego roku bronie pracy inżynierskiej. Nie zdążę zapisać sie na zimowy semestr na studia uzupełniające i mam pytanie w związku z uzyskaniem odroczenia od służby wojskowej. Mianowicie czy zaświadczenie ze studium wystarczy do przekonania WKU że na mnie jeszcze nie czas? Po wakacjach chce zapisać się na studia magisterskie. p.s. wcześniej założyłem nowy temat nie zauważyłem tego, sorki. zaświadczenie ze studium także jest ważne jakby co, ale może udałoby się to załatwić bez szkoły "dla picu" podobnie jak po oblaniu matury można napisać podanie o odroczenie - ze względu na chęć zdania w terminie poprawkowym - tak i w tym przypadku chyba dałoby rade coś zrobić - może przejdz się do WKU i zapytaj ? Edytowane 22 Lutego 2006 przez EXO3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxim Opublikowano 22 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2006 ok dzięki za odpowiedź, dziś do nich dzwoniłem i mnie ciągle przełączali jak sie chciałem czegoś dowiedzieć. Jutro będe dzwonił jeszcze raz z bardziej konkretnymi pytaniami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 23 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2006 Dzisiaj byłem i dostałem of course A :D Major był zajebi*** klnął jak stary szewc :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxim Opublikowano 23 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2006 Witamy w A-team:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nieo Opublikowano 23 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2006 Witam! Mam 24 lata i w marcu tego roku bronie pracy inżynierskiej. Nie zdążę zapisać sie na zimowy semestr na studia uzupełniające i mam pytanie w związku z uzyskaniem odroczenia od służby wojskowej. Mianowicie czy zaświadczenie ze studium wystarczy do przekonania WKU że na mnie jeszcze nie czas? Po wakacjach chce zapisać się na studia magisterskie. p.s. wcześniej założyłem nowy temat nie zauważyłem tego, sorki. hehehehe... z tego co się orintuję to studium chroni od woja do 22roku życia <_< chyba...??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxim Opublikowano 23 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2006 Właśnie wchodziłem na stronki różnych WKU i jest to napisane bardzo dwuznacznie. Nie przeglądałem jeszcze ustaw bo z prawem jestem tak średnio obeznany, może ktoś wie z jakiego zakresu ustawy przejrzeć? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcellus Opublikowano 24 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2006 Witam, Moze ktos bedzie mi w stanie odpowiedziec na moje pytanie. Majac 18-lat wyjechalem do Nowego Jorku. Tu skonczylem "liceum" i jestem obecnie studentem (teraz mam 22 lata). W Polsce od czasu wyjachania (sierpien 2002) jeszcze nie bylem ale planuje w przyszlym roku (2007, majac juz 23 lata) przyjechac do kraju na miesiac. Z tego co wiem po wyjechaniu z kraju (jesien 2002) na moj byly adres w Krakowie przyszedl list z Wojska. Zostal odeslany z dopiskiem, ze opuscilem kraj... Mam teraz problem, bo nie wiem czy nie bede mial problemow jak wroce do kraju. Powinienem cos zrobic zanim przyjade? Nie chce niespodzianek na lotnisku, ze mnie "zgarna" albo cos. Dodatkowo... czy zmienia sytuacje fakt, ze od urodzenia mam rowniez obywatelstwo francuskie? (urodzilem sie w Kraku ale matke mam francuske). Dzieki za odpowiedzi! Pozdrowienia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wintereq Opublikowano 24 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2006 Możesz być nawet 50 lat za granicą, ale jak wrócisz to WKU ma 18 miesięcy, by cię powołać. Jeśli nie wymeldowałeś się przed wyjazdem to bardzo prawdopodobne, że zrobią ci nalocik po powrocie do Polski. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 24 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2006 Mam teraz problem, bo nie wiem czy nie bede mial problemow jak wroce do kraju. Powinienem cos zrobic zanim przyjade? Nie chce niespodzianek na lotnisku, ze mnie "zgarna" albo cos.Tak, jasne, zrobią na Ciebie zasadzkę na lotnisku :lol: czasami niektórzy zapominają, że my żyjemy w Polsce :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 24 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2006 sprawność umysłowa poniżej przeciętnej - D hyhyhy jak bede udawal kretyna to mnie nie wezma [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wintereq Opublikowano 24 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2006 Tak, jasne, zrobią na Ciebie zasadzkę na lotnisku :lol: czasami niektórzy zapominają, że my żyjemy w Polsce :mur: Sugerujesz, że nie? Znajomy wracał z UK do Polski na ślub koleżanki, capnęli go na lotnisku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...