Gość Kaaban Opublikowano 2 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2006 a jak się uczyłeś? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 2 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2006 wlasnie, jak by nie to ze musze zdac mature w maju tez bym poszedl ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 4 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2006 A ja sie zgłosiłem na ochotnika, odpękałem swoje i teraz tylko do roboty :D ( o którą łatwiej po odbyciu służby wojskowej ) . Zawsze byłem zdania ze bez wojska facet to baba :D trza było poczekać to byś sie zgłosił za mnie :D... Prawda jest taka, że wojsko to pic na wodę... papierosy, chlanie, poranne bieganie i czasami dadzą Ci potrzymać karabin.. ogólnie strata czasu.. starczy mi zhp - przynajmniej po skałach się śmigało na linach :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tian Opublikowano 6 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2006 Zgłosiłem się dzisiaj w terminie jaki miałem o 7 rano w WKU w Jaśle. Szanowny pan "mejdżor" zje*** mnie za to, że tak późno się stawiam. Oczywiście moja uczelnia dała jak zwykle dupska, bo wysyłali późno papiery i nawet nie powiedzieli, że od tego roku zmieniły się zasady, że odroczenia trzeba odbierać osobiście. W końcu wypisał mi ten świstek, ale nie widzę żadnej pieczątki w książeczce wojskowej, jedynie adnotację służbową o WKU oraz dostałem na wezwaniu drugą pieczątkę i info, że stawiłem się wtedy i wtedy. Swoją drogą, to całe WKU, a raczej ludzie tam pracujący to klony facetów z posterunku z filmu "Pitbull"... chyba tylko chlają wódę, bo wyglądają okropnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 6 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2006 Zgłosiłem się dzisiaj w terminie jaki miałem o 7 rano w WKU w Jaśle. Szanowny pan "mejdżor" zje*** mnie za to, że tak późno się stawiam. Oczywiście moja uczelnia dała jak zwykle dupska, bo wysyłali późno papiery i nawet nie powiedzieli, że od tego roku zmieniły się zasady, że odroczenia trzeba odbierać osobiście. W końcu wypisał mi ten świstek, ale nie widzę żadnej pieczątki w książeczce wojskowej, jedynie adnotację służbową o WKU oraz dostałem na wezwaniu drugą pieczątkę i info, że stawiłem się wtedy i wtedy. Swoją drogą, to całe WKU, a raczej ludzie tam pracujący to klony facetów z posterunku z filmu "Pitbull"... chyba tylko chlają wódę, bo wyglądają okropnie. Nie znosza studentow z wzajemnoscia. Ja sie smialem czerwonemu pyskowi w twarz. Czerwienial jeszcze bardziej jak klepal pieczatke odraczajaca :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 6 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2006 łe, u nas w legnicy zrobili specjalną kase w której pani kasjerka rozdaje pieczątki bez wizytacji u mejdżora czy serdżenta... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarkazz Opublikowano 15 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2006 Yo! Wzywają mnie na służbę, bo nie doniosłem papierka. Jak zaniosę papierek, to już nie muszę służyć, nie? Bo biurokracja jest dziwna w polsce ;X Miał ktoś z was tak? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EXO3 Opublikowano 16 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2006 (edytowane) Weź papierek z AE, że poszerzasz swą wiedzę na ich zacnej uczelni, udaj się w wyznaczonym terminie do WKU i po sprawie :) Odroczenie na 5 lat (jak masz JSM) z tym, że niby co pół roku sie masz stawiać u nich z indeksem :lol: Ja zaniosłem i póki co mam spokój - po 3 roku mam zamiar odrobić wojo w wakacje - to dopiero będzie przygoda :twisted: :D ps. zapomniałem dodać, że jeśli powienieneś był to zanieść już dawno to możesz dostać okolicznościowy opi.erdol :oops: - tak przynajmniej słyszałem - mnie to niestety nie spotkało :D pozdrrr Edytowane 16 Grudnia 2006 przez EXO3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarkazz Opublikowano 16 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2006 Jest ciekawy motyw, bo na mocy Artykułu 50 to uczelnia się powinna tym zająć, a nie ja. :lol: Pismo mam, sobie leży od miesiąca chyba (odebrane po miesięcu) - to razem dwa miesiące :lol: Nawet podanie o odroczenie napiszę, żeby wszystko cacy było. 29/12 wzywają, ja się w poniedziałek o 7:30 przejdę, bo chce mieć przed sylwestrem spokój :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
studenc1k Opublikowano 17 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2006 Jest ciekawy motyw, bo na mocy Artykułu 50 to uczelnia się powinna tym zająć, a nie ja. :lol: Pismo mam, sobie leży od miesiąca chyba (odebrane po miesięcu) - to razem dwa miesiące :lol:Tylko uważaj, żeby nie kazali Tobie wrócić z powrotem na uczelnie celem uaktualnienia tego pisma. Ja taki papierek zaniosłem po 2 tygodniach od otrzymania i miła pani w WKU powiedziała, że mi tego nie przyjmie. Musiałem pójść do dziekanatu, aby zmienić datę na tym zaświadczeniu na aktualną. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarkazz Opublikowano 17 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2006 Ja taki papierek zaniosłem po 2 tygodniach od otrzymania i miła pani w WKU powiedziała, że mi tego nie przyjmie. Musiałem pójść do dziekanatu, aby zmienić datę na tym zaświadczeniu na aktualną. :blink: Z tego samego Art 50 uczelnia w ciągu 14 dni powinna informować o skreśleniu z listy studentów. Papierek jest na 5 lat, ja nic nie będę uzupełniał, no bez jaj. Może jeszcze mam spis obecności z ćwiczeń przynieść :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EXO3 Opublikowano 17 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2006 (edytowane) :blink: Z tego samego Art 50 uczelnia w ciągu 14 dni powinna informować o skreśleniu z listy studentów. Papierek jest na 5 lat, ja nic nie będę uzupełniał, no bez jaj. Może jeszcze mam spis obecności z ćwiczeń przynieść :lol:żebyś się nie zdziwił :lol: kumpel miał podobną sytuację - wziął papierek na początku roku akad., a zaniósł dopiero jak go wzywali - papierek był już nieaktualny - dostał reprymendę i musiał zapie.... iść po nowy :P O ile dobrze pamiętam to jak szedłem po nową wersję papierka (po przygodzie kumpla) to Pani w dziekanacie wiedziała, że trzeba tak zrobić :blink: nie często się spotyka, by 'sympatyczne' kobietki z Dz. wiedziały cokolwiek B-) aha - podanie o odroczenie to się chyba na miejscu pisze - według dostępnego tam wzoru - wszelkie inne wersje podania zapewne będziesz mógł sobie wsadzić wiesz gdzie :lol: tak to już jest w tym wojsku :D - nie pogadasz :D Edytowane 17 Grudnia 2006 przez EXO3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość BiF Opublikowano 17 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2006 (edytowane) Ja właśnie korzystam z uroków napisanego podania do komendanta uzupełnień :lol: Edytowane 17 Grudnia 2006 przez BiF Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarkazz Opublikowano 17 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2006 Nie no, spoko, ja pójdę, to nie jest jakiś super problem. Tylko że jakby mnie wywalili, to tym razem już sama uczelnia przysyła od razu, więc skoro od 01/10/2006 nie napłynęło pismo, to chyba znaczy że dalej studiuję, aiight? Ehh. Najwyżej parę wizyt złożę :wink: Grunt żeby mnie odroczyli B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegrz Opublikowano 18 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2006 Mi wlasnie przyslali zawiadomienie, tak na zaśke, zeby ladnie przyniesc zaswiadczenie o ukonczeniu poprzedniego i rozpoczeciu nowego roku studiów w terminie 2 tygodni. Na dodatek mam sie stawic z niniejszym zawiadomieniem w WKU do 20 grudnia :blink: Sprawdzają czy czasem nie zwialem za granice? :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarkazz Opublikowano 19 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2006 Mnie odroczyli B-) Jeszcze zakładam że politechnika, na której nie odebralem nic i nie studiuje, tez pewno im wysle ze mnie skreslili, bo masowo beda wysylac... Hehe, licze na panie z WKU bo PŚ to nie AE B-) W ogole spoko ludzi w WKU, to nie urząd miasta że nic się nie da załatwić :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TEUSZ Opublikowano 19 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2006 Skończyłem 26 lat i politechnikę, mam parę dyplomów i WKU podejrzanie cicho siedzi. Możecie mi powiedzieć co trepy knują, bo nie chce mi się do nich łazić :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 19 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2006 Matka zaniosłą i mnie też odroczyli B-) , bo mnie bierze na wymioty jak widze tych pijaków tam. :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mafia35 Opublikowano 19 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2006 Skończyłem 26 lat i politechnikę, mam parę dyplomów i WKU podejrzanie cicho siedzi. Możecie mi powiedzieć co trepy knują, bo nie chce mi się do nich łazić :] Powinienes do konca roku zaniesc swistek o zakonczeniu studiow i uzyskaniu dyplomu. Przeniosa cie do rezerwy. Ale masz czas do konca roku! Pozniej podobno nie bedzie tak latwo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TEUSZ Opublikowano 19 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2006 Powinienes do konca roku zaniesc swistek o zakonczeniu studiow i uzyskaniu dyplomu. Przeniosa cie do rezerwy. Ale masz czas do konca roku! Pozniej podobno nie bedzie tak latwo.Dzięki za radę! Już ich przed chwilą odwiedziłem, przenieśli mnie do rezerwy szybko bezproblemowo i od ręki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 19 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2006 Skończyłem 26 lat i politechnikę, mam parę dyplomów i WKU podejrzanie cicho siedzi. Możecie mi powiedzieć co trepy knują, bo nie chce mi się do nich łazić :] Ja ostatnio zanosilem im papiero o ukonczeniu studiow i powiedzieli, ze moga lyknac na 3 miechy na przeszkolenie, ale z mojego kierunku nie ma aktualnie zapotrzebowania. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mafia35 Opublikowano 19 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2006 Dzięki za radę! Już ich przed chwilą odwiedziłem, przenieśli mnie do rezerwy szybko bezproblemowo i od ręki. No widzisz... Ciesze sie, ze sie posluchales, bo inaczej bys siedzial i zawijal... ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość radioram 89'8 fm Opublikowano 20 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2006 (edytowane) Witam Chciałem zapytać obeznanych temacie i trzymających rękę na pulsie. Studia skończone jakies 3 tyg. temu. Od ponad roku ( jak to na 4. r. stawiłem się z indeksem ) nie odzywałem się ja do nich ani oni do mnie. Mam 24 lata (w kwietniu kończę 25). Mógłby mi ktos zwięźle i prosto powiedzieć na czym stoję ? ---------- Edytowane 20 Grudnia 2006 przez radioram 89'8 fm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
studenc1k Opublikowano 20 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2006 radioram 89'8 fm, jeżeli studia rozpoczęte przed rokiem 2002/2003 i skończone w tym roku --> automatyczne przeniesienie do rezerwy. :) Bardzo możliwe, że uczelnia wysłała papiery do WKU, a Twoim zadaniem jest już tylko udać się z książeczką po pieczątkę/wpis. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość radioram 89'8 fm Opublikowano 20 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2006 (edytowane) Niestety nie. Studia rozpoczęte w 2001 ( miałem obsuwę z obroną ). ---------------------------- Dzięki bardzo za info. Jeszcze tylko musze wymyślić jak uzasadnić brak książeczki wojskowej :/ Edytowane 20 Grudnia 2006 przez radioram 89'8 fm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
studenc1k Opublikowano 20 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2006 Czyli jest ok. Rozpocząłeś studia w 2001, w tym roku je ukończyłeś. Ponadto do rezerwy zostaną przeniesieni także poborowi - absolwenci szkół wyższych (przeznaczeni do odbycia przeszkolenia wojskowego absolwentów), którzy ukończyli studia w 2006 roku lub wcześniej, o ile studia rozpoczęli przed rokiem akademickim 2002/2003. Osoby zainteresowane powinny zgłosić się do właściwych, ze względu na miejsce pobytu stałego lub czasowego trwającego ponad dwa miesiące, wojskowych komend uzupełnień w okresie od dnia wejścia w życie rozporządzenia do 31 grudnia br., bowiem z tym dniem upływa termin składania stosownych wniosków w sprawie przeniesienia do rezerwy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wheelerfan Opublikowano 20 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2006 Niestety nie. Studia rozpoczęte w 2001 ( miałem obsuwę z obroną ). ---------------------------- Dzięki bardzo za info. Jeszcze tylko musze wymyślić jak uzasadnić brak książeczki wojskowej :/ A czemu jej nie masz?? Zgubiłeś?? No to musisz to zgłosić i wysłuchać gratis pogadanki jaki to ważny dokument i że trzeba go pilnować itp. Nie zapomnij zabrać zdjęcia ( chyba nawet 2 szt,) do duplikatu. Rezerwa, rezerwą a książeczkę wojskową, póki co trza mieć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 20 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2006 witamy w rezerwie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saitek22 Opublikowano 6 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2007 A ja mam jeszcze takie pytanie trochę głupie ale mam . Czy długo się czeka do tego pokoju co sie trzeba zgłosić ?? wezwanie mam 8-14 ale o 11 mam ważna prace klasowa czy przez 2 godziny się wyrobie ?? Może wiecie z własnych przeżyć moje wku to znajduje się w wawie na koszykowej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mafia35 Opublikowano 8 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2007 Jesli jest to wezwanie do uzupelnienia ewidencji to idz rano. Samo zalatwianie takiego "zawodnika" jak Ty trwa 10 minut. Tylko zalezy wszystko od tego, ktory bedziesz w kolejce :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...