Gość ArkiTech Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2010 W wojsku byłem jako poborowy z kategorią A chociaż ma okulary -4,25 -4,50 w WKU nie mówią czy to przeszkadza czy nie, właściwie to w Białej Podlasce nic konkretnego nie wiedzą, a ja chciałbym służyć w wojsku bo to całkiem przyzwoita praca, a w mojej okolicy o dobrą robotę w której płacą nie na raty to ciężko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OCM4n14k Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Polecam zapoznać się z tym forum >>KLIK<<. Powinieneś znaleźć tam odpowiedź na większość pytań. Niestety od czasu kiedy armia dobiła do 100 tys. wojskowych przyjmowanie szeregowych jest utrudnione i trzeba się nieźle postarać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Kolega ma brata, który jest obecnie w armii zawodowej i z tego co mówi, ciężko o jakiekolwiek pobór teraz, krucho z kasą. Co do WKU - to nie powinni odstawiać takich cyrków. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ArkiTech Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2010 "Ostrość wzroku każdego oka co najmniej 0,5 z korekcją szkłami sferycznymi powyżej ±3,0 D do ±6,0 D lub cylindrycznymi powyżej ±1,0 D do ±3,0 D" Z tego wynika chyba, że jak przekroczę -6 D to już mogę się pożegnać ze służbą ? Ale nie mogłem się doczytać co by było gdyby miał korekcję sferycznymi i cylindrycznymi ? P.S. To strona na której to znalazłem Dz.U.2004.133.1422 - Orzekanie o zdolności do zawodowej służby wojskowej oraz właściwość i tryb postępowania wojskowych komisji lekarskich w tych sprawach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...