Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

zaczne od tego ze mam nowo zakupionego Prolinka Geforce 4mx 440 Ultra

Pryz konfiguracji ponizej mam w 3dmark2001se prawie 4000 pkt a w 3dmark2000v11 TROCHE PONAD 4000 - mysle ze to przez procka, czy zmiana na p3 np 800 MHz "przyniesie mi" lpsze wyniki ?

i jescze jedno pytanko dla uzytkownikow gf4mx (albo tych co wiedza) - jakie najlepsze detonatry do tej karty???

z gory dzieki, pozdrawiam, Kochan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

29.42 WHQL

www.nvidia.pl

Racja !!! 29.42 rulezzz ewentualnie 29.41 8)

widze ze mamy ten sam chipset graficzny (moj akurat suiedzi na Prolinku) ciekawy jestem co o nim myslsiz, jak sie zachowuje i czy go krecisz ? przesiadka z celerona 600 na p3 800 duzo mi da w grafice 3d ? pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest tam, ze sprzet powinien ze soba jakos wspolgrac. Mozna miec gf4Ti4600 z kiepskim procem i byc niezadowolonym z wynikow, na odwrot to samo (grafa - proc). W Twoim przypadku jest tak, ze ten celek troche "blokuje" mozliwosci tej karty. Na dzisiaj ta karta jest nawet spoko ale tylko z dobrym procem minimum 1Ghz. Lepiej zmien tego celka na PIII 800 (tak jak miales w planach) a wynik powinien podskoczyc znacznie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lepiej zmien tego celka na PIII 800 (tak jak miales w planach) a wynik powinien podskoczyc znacznie.

Gdyby byl ktos wstanie mi zrobi moda "TUALATIN-BX" to wsadzil bym na Abita nowego celka, a tak musze byc skaazany na max p3 :( slyszal ktos o kims kto robi takei mody? (POLSKA - bo "ameryka" to cuda) :o

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pryz konfiguracji ponizej mam w 3dmark2001se prawie 4000 pkt a w 3dmark2000v11 TROCHE PONAD 4000 - mysle ze to przez procka, czy zmiana na p3 np 800 MHz "przyniesie mi" lpsze wyniki ?

i jescze jedno pytanko dla uzytkownikow gf4mx (albo tych co wiedza) - jakie najlepsze detonatry do tej karty???

Wez najnowsze detonatory z www.nvidia.com i zalatw se tego Pentiuma 3.

Dam se paznokiec uciac ze wydajnosc ci wzrosnie...

Ps. Glowy nie dalem bo sie boje :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mysle ze do gf4 mx potrzebny jest procek okolo 1.3 - 1.5 ghz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mysle ze do gf4 mx potrzebny jest procek okolo 1.3 - 1.5 ghz...

1.2 wystarczy na 100%, moze nawet 1ghz, ale tego to juz nie jestem pewien

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdyby byl ktos wstanie mi zrobi moda "TUALATIN-BX" to wsadzil bym na Abita nowego celka, a tak musze byc skaazany na max p3 :( slyszal ktos o kims kto robi takei mody? (POLSKA - bo "ameryka" to cuda) :o

Jak chcesz moda tualatin-bx to wejdź na www.overclockers.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest tam, ze sprzet powinien ze soba jakos wspolgrac. Mozna miec gf4Ti4600 z kiepskim procem i byc niezadowolonym z wynikow, na odwrot to samo (grafa - proc). W Twoim przypadku jest tak, ze ten celek troche "blokuje" mozliwosci tej karty. Na dzisiaj ta karta jest nawet spoko ale tylko z dobrym procem minimum 1Ghz. Lepiej zmien tego celka na PIII 800 (tak jak miales w planach) a wynik powinien podskoczyc znacznie.

tylko piii tez lepiej podkrecic, bo bedzie slabszy od c600@prawie1000 ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...