Jabol Opublikowano 10 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2002 jaka moze byc przyczyna, ze moj duron nie laduje sie przy podkreceniu magistrali do 140 MHz, przy najgorszych timingach pamieci chyba powinny tyle wytrzymac. Pamieci mam seitec 6ns (256 MB) i m-tec 6ns (128 MB). Moze to przez zasilacz albo za stary bios.. wersja 1007A. Chociaz po ostatnich przygodach z biosem wole juz nie kombinowac... Chyba ze to asus update jest calkiem bezpieczne Napiecia jakie daje zasilacz to: +12V - 11,98V +5V - 4,75V :( +3.3V - 3,75V Vcore - 1,77V (probowalem wyzszych ale bez zmian) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dARIO Opublikowano 10 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2002 Może poprostu niewydoli 9x140. W końcu to 1000@1260. A jeśli nie on to może PCI wiesza, choć raczej to pierwsze :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
UFO55 Opublikowano 10 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2002 Chyba trochę pokory, FSB 133 na taki procek to bardzo dużo, 140MHz to musisz zmienić mnożnik na mniejszy, za dużo chcesz osiągnąć prostymi metodami. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabol Opublikowano 10 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2002 Może poprostu niewydoli 9x140. W końcu to 1000@1260. A jeśli nie on to może PCI wiesza, choć raczej to pierwsze :wink:a wiec 1260 wydoli, max stabilne dla mojego procka to dokładnie 1272. Ale tu chodzi tylko o magistrale, po prostu na nizszym mnozniku tez nie startuje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 10 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2002 Może poprostu niewydoli 9x140. W końcu to 1000@1260. A jeśli nie on to może PCI wiesza, choć raczej to pierwsze :wink:a wiec 1260 wydoli, max stabilne dla mojego procka to dokładnie 1272. Ale tu chodzi tylko o magistrale, po prostu na nizszym mnozniku tez nie startuje. Sam sobie udzieliles odpowiedzi... Jak nie wydolilo na 140 MHz magistrali znaczy, ze pamieci nie wytrzymuja takiegoi taktowania, ja tez mialem SEITEC-a i MTec-a kostek kilka w karierze i wszystkie lataly max na fsb 140 MHz. Teraz mam RAMos i Infineon i hula nawet na 145 MHz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabol Opublikowano 10 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2002 ach no coz myslalem ze chociaz te m-teci cos wyciagna z siebie ale strasznie badziewne sa w takim razie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzoza Opublikowano 10 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2002 Tez mam taka plytke jak Ty na kt133a. A jak masz ustawione timingi dla pamieci? Moje Kingstony chodza aktualnie na 157 MHz bez zmiany napiecia, ale wstaja tez na 160, wiecej chyba nie wydala procek... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 10 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2002 moje pamieci to no name i chodza bez zadnych problemoow na 143, a dalej, to jush przez chipa nie idzie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabol Opublikowano 10 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2002 A jak masz ustawione timingi dla pamieci?no wlasnie timingi mam 3,3,3, wiec dlatego mnie dziwi slabosc tych pamiatek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 10 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2002 moze trafiles na wyajatkowo lipne egzemplaze? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dARIO Opublikowano 10 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2002 A jak masz ustawione timingi dla pamieci?no wlasnie timingi mam 3,3,3, wiec dlatego mnie dziwi slabosc tych pamiatek To może zostaw w kompie tylko procesor, grafikę, pamięci i tę barracudę i spróbuj odpalić ... a może nawet i bez tej barracudy :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzoza Opublikowano 10 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2002 A co jest lepsze? By SPD czy 3-3-3? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 10 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2002 spd ustawi ci zapewne wlasnie 333 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabol Opublikowano 10 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2002 spd ustawi ci zapewne wlasnie 333no to spd takie sprytne jest ze zawsze tak ustawia :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzoza Opublikowano 10 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2002 Jabol jak masz skonfigurowanego biosa? Np jak masz ustawione DRAM Read Latch Delay, Memory Early/Delay Write? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabol Opublikowano 10 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2002 Jabol jak masz skonfigurowanego biosa? Np jak masz ustawione DRAM Read Latch Delay, Memory Early/Delay Write? Obydwa ustawione sa na auto. A do czego one służą jeśli moge wiedzieć?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tMQ Opublikowano 10 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2002 jaka moze byc przyczyna, ze moj duron nie laduje sie przy podkreceniu magistrali do 140 MHz, przy najgorszych timingach pamieci chyba powinny tyle wytrzymac. Pamieci mam seitec 6ns (256 MB) i m-tec 6ns (128 MB). Moze to przez zasilacz albo za stary bios.. wersja 1007A. Chociaz po ostatnich przygodach z biosem wole juz nie kombinowac... Chyba ze to asus update jest calkiem bezpieczne Napiecia jakie daje zasilacz to: +12V - 11,98V +5V - 4,75V +3.3V - 3,75V Vcore - 1,77V (probowalem wyzszych ale bez zmian) A masz cos takiego jak I/O Voltage ? jak tak to podnieś je. sprawdx, czy ci sie mostek nie grzeje... jak tak zdejmij z niego (mostka) radiator i zeszlifuj na lustro, załóż na nieg wentyl, uzyj srebrnej pasty (mozesz też to samo zrobić z radiatorem na procku). Otwórz obudowe, wyjmij niepotrzebne karty... zrób w obudowie tzw. komin powietrzny... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...