Skocz do zawartości
poca

Konkurs informatyczny na poziomie gimnazjum

Rekomendowane odpowiedzi

hmm pewnie nic trudnego np: co do czego służy w worldzie czy exelu z czego się składa komp itp. bo wątpie aby dali programowanie no chyba że w programie nauczania gimnazjum jest programowanie ja tam nie wiem.

A tak wogule to jest konkurs ogólno Polski ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm ja bralem, w 1 i 2 klasie w olimpiadzie organizowanej przez wojewodzkie costam, wiec jakas oficjalna. Dalo mi to 8 pkt i tyle, nie bylem zwolniony z nieczego - bo niby z czego ? Z humanistyczneog czy z przyrodniczego ? Pomimo ze dwa razy bylem laureatem (konczylo sie na wojewodztwie - dalszych etapow nie bylo)

Odbywalo sie to tak, ze napoczatku byl test w szkole - chyba 35 czy 40 pytan o hardware (co widac na rysunku obok - byl dysk w kieszeni ;] ) internet (domena wojska, jaki protokol do wysytlania poczty troche HTML) windowsa i office. Dalej do etamu powiatowego przechodzili wszyscy ktorzy mieli pow 80% pkt - czytaj tylko ja ;] w pierwszej klasie, pozniej chyba Grucela z tego forum tez przeszedl.

Powiat - to samo tylko trudniejsze, tez 80% pkt trzeba miec.

Wojewodztwo - ja mialem w WSIZ w Rzeszowie - i byla praktyka... hmm nie pamietam dokladnie juz co bylo - napewno office i internet - to wszytko. Wiesz... sporo excela, cos z powerpointa itp. Przerobienie strony WWW w dowolnym programie (ja zrobilem w notatniku, iinni robili w wordzie - wszystko jedno) wyslanie maila itp... i dalej 80% pkt i jestes laureatem.

W pierwszej klasie bylo 9 laureatow w wojewodztwie - byla jakas pseudo gala w sali kolumnowej tego tam budynku oswiaty - dostalem dyplom i zasiwadczenie, grala orkiestra z jakiegos gimnajzum i dawali sook pomaranczowy ;] W drugiej klasie nie bylo juz nic, ale poziom chyba sie podniosl bo laureatow bylo z 30

To wszystko co wiem ;]

Sorry za blady, spieszylem sie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli sie Pocahontas interesujesz konkursami z informatyki proponuje zainteresowac sie Olimpiada Informatyczna. Tam jest coprawda duzo wiecej matematyki na wysokim poziomie niz informatyki, ale gra jest warta swieczki :> A wszysciutkie info na ten temat masz tu: www.oi.edu.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mhm... jesli to jest typowy konkurs przedmiotowy (olimpiada) i dostaniesz sie przynajmniej chyba na szczebel wojewodzki to nie piszesz egzaminu z maty. jesli przejdziesz powiatowy to mozesz miec chyba 4pkt lub 10pkt jako osiagniecie. pamietaj zebys sie klocil w liceum, bo te mloty np. mnie za Eurpe w Szkole, lauretem jestem szczebla wojewodzkiego, dawali mi po 4pkt a powinni 10 poniewaz to jest konkurs org. przez Kuratorium Oswiaty (u mnie akurat katowickie). Wez udzial w Eur. w szkole bo to banal kompeltny... jak bede miec czas to przerzuce www ktora robilem na server i sobie zobaczysz co odwalilem :lol: :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli sie Pocahontas interesujesz konkursami z informatyki proponuje zainteresowac sie Olimpiada Informatyczna. Tam jest coprawda duzo wiecej matematyki na wysokim poziomie niz informatyki, ale gra jest warta swieczki :> A wszysciutkie info na ten temat masz tu: www.oi.edu.pl

wrecz moim zdaniem powinno sie tonazywac olimpiada matametyczna :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wrecz moim zdaniem powinno sie tonazywac olimpiada matametyczna
Olimpiada Matematyczna Z Elementami Informatyki ;>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jest tak:

oi: troche pytan o sprzet + soft (np kolorki w rgb, jak sie poslugiwac ftp, przeliczanie na system bianrny, albo z bianrnego na dziesietny, szestnastkowy + algorytmy) w sumie to nie pamietam co jeszce bo pisalem to w lata temu :P (4pkt mi zabraklo do wojewodzkich :?)

konkurs informatyczny organizowany przez prokom (nie bylo mnie na nim, ale powiem co mi qmple mowili ;)): cwiczenia praktyczne, typu pisanie na czas + liczenie w excelu, jakies wykresy itp + zrobienie www i jeszcze jakies <span style="color:red;">[ciach!]</span>ly (potem cos trudniejszego bylo, ale nie pamietam :?).

tyle co pamietam ;) jak mi sie cos przypomni to zapodam :P

a tak w ogole: jezeli nie zrobisz tego http://www.oi.edu.pl/zadania/ to o wogole nie idz :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oi: troche pytan o sprzet + soft (np kolorki w rgb, jak sie poslugiwac ftp, przeliczanie na system bianrny, albo z bianrnego na dziesietny, szestnastkowy + algorytmy)

Na Olimpiadzie Informatycznej ???? 8O

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi