poca Opublikowano 8 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2003 Mam możliwość brania udziału w konkursie z infy. Stawka jest duża bo niebęde musiał pisać egzaminu. Ale mniejsza z tym. Wie ktoś może jakie mogą być pytania? Żebym wiedział czego się spodziewać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 8 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2003 Konkursow moze byc duzo, wiec skad ma ktos wiedziec jakie beda pytania ? :> Moze chodzi Ci o OI ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 8 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2003 Chodzi mi o to. Że może ktoś brał udział w takim konkursie w gim i mi powie/napisze jakie były pytania. Kurcze, nie proszę Was o gotowy test :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 8 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2003 hmm pewnie nic trudnego np: co do czego służy w worldzie czy exelu z czego się składa komp itp. bo wątpie aby dali programowanie no chyba że w programie nauczania gimnazjum jest programowanie ja tam nie wiem. A tak wogule to jest konkurs ogólno Polski ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 8 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2003 zalezy ktory konkurs, jezei chodzi o oi to wejdz na ich strone ogolnie moze byc all w zaleznosci od konkursu!!! moze byc programwoanie, jak i pakiet biurowe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuChyY Opublikowano 8 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2003 Hmm ja bralem, w 1 i 2 klasie w olimpiadzie organizowanej przez wojewodzkie costam, wiec jakas oficjalna. Dalo mi to 8 pkt i tyle, nie bylem zwolniony z nieczego - bo niby z czego ? Z humanistyczneog czy z przyrodniczego ? Pomimo ze dwa razy bylem laureatem (konczylo sie na wojewodztwie - dalszych etapow nie bylo) Odbywalo sie to tak, ze napoczatku byl test w szkole - chyba 35 czy 40 pytan o hardware (co widac na rysunku obok - byl dysk w kieszeni ;] ) internet (domena wojska, jaki protokol do wysytlania poczty troche HTML) windowsa i office. Dalej do etamu powiatowego przechodzili wszyscy ktorzy mieli pow 80% pkt - czytaj tylko ja ;] w pierwszej klasie, pozniej chyba Grucela z tego forum tez przeszedl. Powiat - to samo tylko trudniejsze, tez 80% pkt trzeba miec. Wojewodztwo - ja mialem w WSIZ w Rzeszowie - i byla praktyka... hmm nie pamietam dokladnie juz co bylo - napewno office i internet - to wszytko. Wiesz... sporo excela, cos z powerpointa itp. Przerobienie strony WWW w dowolnym programie (ja zrobilem w notatniku, iinni robili w wordzie - wszystko jedno) wyslanie maila itp... i dalej 80% pkt i jestes laureatem. W pierwszej klasie bylo 9 laureatow w wojewodztwie - byla jakas pseudo gala w sali kolumnowej tego tam budynku oswiaty - dostalem dyplom i zasiwadczenie, grala orkiestra z jakiegos gimnajzum i dawali sook pomaranczowy ;] W drugiej klasie nie bylo juz nic, ale poziom chyba sie podniosl bo laureatow bylo z 30 To wszystko co wiem ;] Sorry za blady, spieszylem sie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 8 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2003 Jesli sie Pocahontas interesujesz konkursami z informatyki proponuje zainteresowac sie Olimpiada Informatyczna. Tam jest coprawda duzo wiecej matematyki na wysokim poziomie niz informatyki, ale gra jest warta swieczki :> A wszysciutkie info na ten temat masz tu: www.oi.edu.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuKaSeKbP Opublikowano 8 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2003 z tego forum to mi o tym nie powiedziano ;] jest jeszcze konkurs na pajdz twojej szkoly.. mozesz lanac kika punktow.. a zeby cie zwolnili z jakeigos egzaminu musisz byc niezly kozak.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qpa111 Opublikowano 8 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2003 mhm... jesli to jest typowy konkurs przedmiotowy (olimpiada) i dostaniesz sie przynajmniej chyba na szczebel wojewodzki to nie piszesz egzaminu z maty. jesli przejdziesz powiatowy to mozesz miec chyba 4pkt lub 10pkt jako osiagniecie. pamietaj zebys sie klocil w liceum, bo te mloty np. mnie za Eurpe w Szkole, lauretem jestem szczebla wojewodzkiego, dawali mi po 4pkt a powinni 10 poniewaz to jest konkurs org. przez Kuratorium Oswiaty (u mnie akurat katowickie). Wez udzial w Eur. w szkole bo to banal kompeltny... jak bede miec czas to przerzuce www ktora robilem na server i sobie zobaczysz co odwalilem :lol: :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 8 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2003 Jesli sie Pocahontas interesujesz konkursami z informatyki proponuje zainteresowac sie Olimpiada Informatyczna. Tam jest coprawda duzo wiecej matematyki na wysokim poziomie niz informatyki, ale gra jest warta swieczki :> A wszysciutkie info na ten temat masz tu: www.oi.edu.pl wrecz moim zdaniem powinno sie tonazywac olimpiada matametyczna :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 8 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2003 Jesli sie Pocahontas interesujesz konkursami z informatyki proponuje zainteresowac sie Olimpiada Informatyczna. Tam jest coprawda duzo wiecej matematyki na wysokim poziomie niz informatyki, ale gra jest warta swieczki :> A wszysciutkie info na ten temat masz tu: www.oi.edu.plwrecz moim zdaniem powinno sie tonazywac olimpiada matametyczna Olimpiada Matematyczna Z Elementami Informatyki ;> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 8 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2003 jest tak: oi: troche pytan o sprzet + soft (np kolorki w rgb, jak sie poslugiwac ftp, przeliczanie na system bianrny, albo z bianrnego na dziesietny, szestnastkowy + algorytmy) w sumie to nie pamietam co jeszce bo pisalem to w lata temu :P (4pkt mi zabraklo do wojewodzkich :?) konkurs informatyczny organizowany przez prokom (nie bylo mnie na nim, ale powiem co mi qmple mowili ;)): cwiczenia praktyczne, typu pisanie na czas + liczenie w excelu, jakies wykresy itp + zrobienie www i jeszcze jakies <span style="color:red;">[ciach!]</span>ly (potem cos trudniejszego bylo, ale nie pamietam :?). tyle co pamietam ;) jak mi sie cos przypomni to zapodam :P a tak w ogole: jezeli nie zrobisz tego http://www.oi.edu.pl/zadania/ to o wogole nie idz :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 8 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2003 oi: troche pytan o sprzet + soft (np kolorki w rgb, jak sie poslugiwac ftp, przeliczanie na system bianrny, albo z bianrnego na dziesietny, szestnastkowy + algorytmy)Na Olimpiadzie Informatycznej ???? 8O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 8 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2003 nom ;] a co w tym zlego :?: ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viod Opublikowano 8 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2003 W klasie sredniej OI jest tylko brana na powarznie , ale nie ma sie co do tego pchac jesli nie zna sie na tych klockach jak mi raz pokazali zadanka w 2 klasie to myslalem ze zemdleje ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 8 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2003 Z tego co wiem, a moge sie mylic, to na OI zawsze jest trudne zadanie z maty do ktorego nalezy napisac program :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viod Opublikowano 8 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2003 A co ty myslisz ze po co ja siedze 4 rok w LO zeby obslugiwac Exela czy Worda? :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...