marcinsz0 Opublikowano 8 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2003 czy ma ktoś z was taki wentylator , mam możliwośc kupienia ,sprzedawca mówi że są bardzo ciche ,ale nigdzie nie mogę znaleść informacji o tych wentylatorach jedyne co wyczutałem to że są montowane w codegenach proszę o opinie czy jest on cichy i jak z wydajnością Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
finalcell Opublikowano 8 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2003 zdziwił bym sie gdyby w codegenach było coś dobrego bo je miałem i pioruńsko głośne były szczegulnie po jakimś czasie traktor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jitro Opublikowano 9 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2010 Wątek jest stary, ale mam możliwości odpowiedzi. Właśnie wymontowałem ten wentyl z codgena i zastąpilem w. z czujnikiem. Wentylator sam w sobie nie jest głośny - w sensie wykonania technologicznego. Daje się jednak słyszeć z dwóch powodów: primo - jest bardzo szybki 3000RPM; secundo - w obudowie codegena szybki przepływ wiatru powoduje duży hałas z uwagi na szeroką osłonę/kratkę wentylatora. Dlaczego twierdzę, że nie jest głośny ? Bo podłączałem go po wymontowaniu i jedynie daje się słyszeć pęd powietrza. Coś co wieje 3000RPM nie może być ciche jak wentylki =<2000RPM - te są bezgłośne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cad9 Opublikowano 15 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2011 (edytowane) Witam! Wątek stary, ale Ja też się dołącze. Mam taki sam wentylator u siebie w obudowie, wyciaga powietrze. Tricod ma około 42 CFM, ale w mojej obudowie wpada juz w wibracje i jest stanowczo za głośny. W mojej obudowie jest tylko jeden wentylator wlaśnie Tricod wyciagajacy powietrze plus jeden w zasilaczu. Chcę go wymienic na jakiś cichszy model najlepiej z czujnikiem temperatury. Niestety maja one CFM na poziomie 28. U mnie siedzi Celeron D 2,8 GHz na socket 478. Tutaj moje pytanie, jak wymienie głośny wentylator z CFM 42, na cichszy z CFM 28, to jak to wypadnie na temperatury w obudowie? Będzie jakiś stanowczy wzrost, czy moze utrzymają się na podobnym poziomie? szczerze powiedziawszy organoleptycznie to Tricod wydmuciach!e głównie zimne powietrze i wydaje mi się (organoleptycznie) że trochę za mocno dmucha. Wentylator w zasilaczu ma CFM 28 i wydmuciach!e ciepłe powietrze, a Tricod trąci chłodem :wink: :wink: Czytałem gdzieś, że wentylator wydmuciach!ący powietrze nie musi mieć wcale bardzo dużego CFM, Proszę o jakieś informacje. Edytowane 15 Stycznia 2011 przez cad9 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...