Ramzes Opublikowano 8 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2003 Jak postawić serwer ftp gdy jestem użytkownikiem sieci, mamy dsl 512kb/s i 1 stały ip. Jaki mam wpisać adres ip żeby kumpel mógł ciągnąc przez neta z mojego kompa. Bo adres ip routera chyba nie wystarczy, jak zrobić żeby jeszcze router kierował podłączającą sie osobę na muj komp, wybierał muj sieciowy adres ip. To pytanie także dotyczy gier przez neta, i ten sam problem. Jak robie serwer to jaki mają wklepać ip żeby sie mogli przyłączyć? bo ip routera nie wystarczy, nie wykrywa giery. Z góry dzięki za pmoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 8 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2003 http://forum.purepc.pl/search.php Keywords: ftp, maskarada, dzielenie połączenia, NAT. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ramzes Opublikowano 8 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2003 poszukam na pewno, choć to żmudna robota ale przynajmniej powiedzcie czy da sie to zrobić bez większych problemów?? bo jeśłi tak to przynajmniej zapał d szukania będzie.........:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 8 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2003 Raczej bezproblemowo. W dobrym tempie spokojnie w pół godziny się wyrobisz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał1 Opublikowano 9 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2003 w windows do przekierowania może posłużyć program Port Tunel (albo Tunnel:) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 9 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2003 O to ciekawe. Od kiedy na routerach instalują windowsy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał1 Opublikowano 9 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2003 O to ciekawe. Od kiedy na routerach instalują windowsy?eee.....nie doczytałem..:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ramzes Opublikowano 9 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2003 No i znalazłem, ale żeby troche z tego zroumieć to już trudniej :):):) doedukuje sie i może jakoś powoli pójdzie I poza tym to więcej jest jak to zrobić przez serwer, o routerze ciężko znaleźć jakieś konkrety, jeśłi macie jakieś linki to podajcie. dzięx za helpa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał1 Opublikowano 9 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2003 No i znalazłem, ale żeby troche z tego zroumieć to już trudniej :):):) doedukuje sie i może jakoś powoli pójdzie I poza tym to więcej jest jak to zrobić przez serwer, o routerze ciężko znaleźć jakieś konkrety, jeśłi macie jakieś linki to podajcie. dzięx za helpa wrzuć tu co znalazleś, może sie przyda przyszłym pokoleniom..:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ramzes Opublikowano 9 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2003 http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=286...1&highlight=ftp http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=296...5&highlight=ftp no to sobie poczytajcie może coś więcej zrozumiecie:):) pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GrOOve Opublikowano 10 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2003 musisz ustawic w routerze ip mapping na twojego kompa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ramzes Opublikowano 10 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2003 a jak ja chcem mieć ftp u siebie a qmpel u siebie?????? Da rade coś zadziałać?? Jutro powinienem wiedzieć jak jest z możliwościami konfiguracji naszego routera i coś sie postaramy poszaleć, ma przyjść jakiś mózg co sie w tym zczaja, mam nadzieje że sie uda rozwiązać problem. dzięki wszystkim za rady pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 10 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2003 tia da sie.... jeden ma jeden port, drugi ma drugi i lecicie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...