Skocz do zawartości
Kura-

Creative EXTIGY - poprosze o opinie uzytkownikow

Rekomendowane odpowiedzi

Kumpel przymierza sie do zakupu ww karty.

Slyszalem z niepotwierdzonych zrodel, ze moga byc problemy z wydajnascia portu USB, przez ktory sie karte podlacza do kompa.

Powodowac to ma ponoc pogorszenie jakosci dzwieku.

Prosze wiec o + i - EXTIGY

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wielki minus na potworne obciążenie procesora przez Extigy, oraz za bardzo niekorzystny stosunek możliwości do ceny tej zabawki. Zakup jest uzasadniony (chociaż też nie do końca) chyba jedynie w przypadku podłączania do laptopa, który z natury nie posiada normalnych gniazd PCI.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma kart 2.1, najwyżej są stereofoniczne. Jeśli mówisz o Sound Blaster MP3+, to oprócz wyjść analogowych stereo posiada on również wyjście cyfrowe SPDIF i można podłączyć go do zewnętrznego dekodera AC3/DTS np. w amplitunerze:

http://pl.europe.creative.com/products/pro...ct.asp?prod=448

Natomiast oprócz leciwego już Exdigy, firma Creative ma w swojej ofercie obecnie coś lepszego - Sound Blaster Audigy 2 NX (7.1):

http://pl.europe.creative.com/products/pro...ct.asp?prod=517

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Swietny ten Audigy. Mnie interesuje tylko jedna kwestia. Czy potrafi zagrac sam, bez komputera. Chodzi mi o to zeby byl procesorem DSP a ja sobie dorabiam 6 wzmacniaczy i mam amplituner. Czy da sie kontrolowac jego funkcje poprzez pilota a nie poprzez komputer. Chodzi glownie o te podstawowe funkcje jak glosnosc , standard (2.1 5.1 itp)

Pozdro

Dexter

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mniej est tak - stacjonarne DVD (pionner) - extigy+głośniki 5.1 creativa - no i mam pełne kino domowe..:)

Oczywisce paraametry nie są z najwyższej półki, ale na dzień dzisiejszy mi wystarcza.

Oczywiscie podstawowe parametry można kontrolowac pilotem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...