Skocz do zawartości
klaster

AthlonXP2400 na plycie do XP2100

Rekomendowane odpowiedzi

mam jedno pytanie, ale najpierw co mam Plyte głowna Soltek 75DRV z update biosu który wykrywa procki do AthlonXP 2100,

a teraz konkreto, mam zamiar kupic AthlonaXP 2400 ale teraz nie wiem czy one maja mnoznik zablokowany i jaki jest ich mnoznik??

a o co mi chodzi, chodzi mi o to ze sie troche boje wsadzic procek wiekszy niz mi plyta rozpozna, czestotliwosc ustawie na auto choc moge na 133MHz i nic innego mi nie pozostaje jak ustawic mnoznik na auto.

Bo jesli te athlony maja mnoznik zablokowany to chyba jest szansa by mi chodził tak jak powinien

nie wiem czy zozumieliscie o co mi chodzi??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powinno chodzić wszystko w porządku jedyni nie będzie wyświetlać ci przy starcie kompa Athlon XP 2400 tylo bedziesz widział częstotliwość proka. Znajdź najnowszy biosik do płyty i go załaduj. Co do Athlona xp 2400 to ma odblokowany mnożnik. Jako auto jest ustawione 15x133.

Athlon XP2400 @(13x166). Epox 8k9a, GeForce 2 MX 400@260/187, 256 DDR 333, HDD Samsung 8,4, SB Live 5.1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no i walsnie to mnie martwi, w ksiazeczce pisze mnoznik manualny do 14 , bios juz zupdateowany dawno i nowszego nie ma a to ze nie bedzie pokazywac Athlon XP 2400 to mam to gdzies jedynie martwie sie o to ze moze mi sie zjarac przy pierwszym odpaleniu, a skoro procek ma odblokowany mnoznik to bym musiał zablokowac czyli zamalowac czyms sciezki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Możesz sptóbować. Ja miałem wcześniej jaką płytke ecs'a i w książeczce pisało o maksymalny procesorze p3 500, a gdzieś w sieci czytałe,że u gościa chodził bez najmniejszego problemu p3 700 czy jakoś tak. Raczej nic nie powinieneś zjarać.

Athlon XP2400 @(13x166). Epox 8k9a, GeForce 2 MX 400@260/187, 256 DDR 333, HDD Samsung 8,4, SB Live 5.1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...