Skocz do zawartości
Anti

Wielki Problem!! (Mam nadzieje ze nie :) )

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie!!!

Mam pewnien problem !!! Nawet nie wiem z czym może on być związany: Podczas przegrywania Danych np: z CD na Hdd i słuchając muzyki z Winampa mam okropne trzaski, zniekształcenia dzwięku! Po skończeniu przegrywania wszystko wraca do normy! - Tak samo jest podczas zgrywania z jednego Hdd na drugi.

Mam nadzieje, że ktoś znajdzie jakieś rozwiązanie!!! :idea:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam tak samo!

To chyba wina IRQ. U mnie hdd jest sam na IDE1 a CDrom i nagrywarka jest na IDE2. Przy czym CDrom to master i na nim sa trzaski przy sluchaniu muzy z HDD jako MP3. Przy kopiowaniu z nagrywarki na HDD nie ma problemów ale z CDromu są.

Ciekawe co? :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem to samo, ale to była wina RAID u mnie, miałem stare sterowniki i podczas kopiowania słychać było trzaski. Pod win 98se było dobre, tylko w XP to miałem, zainstalowałem nowe stery i wszystko wróciło do normy, napisz jaki masz konfig i sys operacyjny?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam karte zintegrowana z plyta glowna, - wiec raczej nie moge jej przelozyc do innego slotu, Mp3 z Hdd Twardy jest na oddzielnej tasmie i Nagrywarka tez. System operacyjny 98 SE Płyta glowana P6BAT - A+, karta muzyczna znajdujaca sie na płycie - The Elite PCI Audio CMI 8738

Ech...... chyba jednak nie poradze sobie z tym :cry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja kiedyś miałem trzaski z CD to poprostu dałem wyciszenie CDka pod windą i już było OK :lol:

Gorzej z twardzielem bo tego się nie da wyciszyć :?

Wiem że po wymianie karty przestało trzaskać, więc u mnie problem był hardwarowy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...