Skocz do zawartości
Bartuch

Dyskietka 5.25????????

Rekomendowane odpowiedzi

Poszła mi stacja dyskietek. Po kilku próbach klikania na ikone dyskietki, ikona zamieniła się na ikonę zz opisem dyskietka 5,25!! Wymieniłem stację odpalam kompa a tam dalej 5,25. A Flop w dalszym ciągu nie działa. Po kliknięciu na ikonę myśli z 2 min i mówi, że nie ma dyskietki w stacji a:. Reinstalowałem winde (Win 98) i też nie pomogło - nadal 5,25 :? Wie ktoś może w czym rzecz??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poszła mi stacja dyskietek. Po kilku próbach klikania na ikone dyskietki, ikona zamieniła się na ikonę zz opisem dyskietka 5,25!! Wymieniłem stację odpalam kompa a tam dalej 5,25. A Flop w dalszym ciągu nie działa. Po kliknięciu na ikonę myśli z 2 min i mówi, że nie ma dyskietki w stacji a:. Reinstalowałem winde (Win 98) i też nie pomogło - nadal 5,25  :?  Wie ktoś może w czym rzecz??

Zerknij na ustawienie w Biosie - czy masz ustawioną odpowiednią dyskietkę - czy przypadkiem nie przestawiło ci się na 5,25".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jezeli na kablu masz 2 zlaczki to przepnij ja na ta przed ktora pare wiazek jest obroconych o 180 stopni (zwykle jest to ostatnia zlaczka) nie wiem czemu ale jak ja podpiolem stacje pod zlaczke bez obroconych kabelkow to sie cyrki dzialy (fakt stacja ma pare lat)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jezeli na kablu masz 2 zlaczki to przepnij ja na ta przed ktora pare wiazek jest obroconych o 180 stopni (zwykle jest to ostatnia zlaczka) nie wiem czemu ale jak ja podpiolem stacje  pod  zlaczke bez obroconych kabelkow to sie cyrki dzialy (fakt stacja ma pare lat)

Jak podpiales na ta przed odwroceniem to czasem Ci sie nie stalo tak, ze stacja ma lierke B zamiast A? Tak przynajmniej bylo dawnij (dawniej=10 lat temu), gdy w kompach krolowaly dwa rodzaje stacji - 5,25 i 3,5

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...