Hanu Opublikowano 9 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2003 Pracujący w firmie router musi zostać nieco przekonfigurowany. Wiąze się to ze zmianą providera i dostarczeniem nowych adresów.Czy bezpośrednia zmiana IP dla kart sieciowych w kompie spełniającym funkcje routera w module INETCFG nie wpłynie na jego poprawne funkcjonowanie. Słyszałem, że zmiana bezpośrednio w tym module może spowodować uszkodzenie usług typu iManage. Czy więc wystarczy zmienić tylko IP i maski i będzie ok? Proszę o wyjaśnienie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 20 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2003 Nie no, nie wierze,że nikt nie wie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hts Opublikowano 21 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2003 no patrz i modelator nie napisal Ci to juz bylo! hehe Ale wracajac do tematu. Pracowalem na Novellu 6 i wystarczy zmienic maski i IP. Wszystko powinno pracowac ladnie i nie powinno sie wysypac. :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hts Opublikowano 21 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2003 aha jeszcze do tych kart. Slyszalem wlasnie ze jak wymienisz karty to sa duze szanse ze sie to wszystko sypnie. Wiec zmien tylko IP i maski :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 21 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2003 to ja mam takie pytanie ;] jest jakis manual PL do novella :?: ale oprocz tego co jest na ich stronie.... cos jak prosto postawic serwer itp ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hts Opublikowano 22 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2003 yy dobre pytanie. :-) Ja spotkalem sie tylko z angielska wersja. Kiedys pisalem do nich pytajac sie o wersje polska to chyba juz rok temu i do tej porty nie dostalem odpowiedzi :) Jesli zdobende cos po polsku to Ci podesle. Pozdrawiam Bartek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 22 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2003 thx ;) bo szukalem juz wiele razy, ale nie spotkalem sie z niczym :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 23 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2003 Dzięki , HTS za uspokojenie. Tak myślałem, ale wolałem się upewnić. A co do manuali po polsku to mam tylko jeden .pdf będący wykładem z Politechniki o administracji Novellem 6. Za to po angielsku chyba wszystko co w sieci można znaleźć, z książkami do poszczególnych egzaminów CNE i MCNE włącznie. Wiele osób biadoli na Novella, ale ja uważam,że w wielu zastosowaniach sprawuje się lepiej niż Linux. Tak pomyślałem by może założyć jakiś topic tylko o Novellu i jak :D admin by się zgodził to może by i nawet przykleił..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 23 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2003 Pracujący w firmie router musi zostać nieco przekonfigurowany. Wiąze się to ze zmianą providera i dostarczeniem nowych adresów.Czy bezpośrednia zmiana IP dla kart sieciowych w kompie spełniającym funkcje routera w module INETCFG nie wpłynie na jego poprawne funkcjonowanie. Słyszałem, że zmiana bezpośrednio w tym module może spowodować uszkodzenie usług typu iManage. Czy więc wystarczy zmienić tylko IP i maski i będzie ok? Proszę o wyjaśnienie. Zmień spod inetcfg - nic sie nie sypnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 23 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2003 to ja mam takie pytanie ;] jest jakis manual PL do novella :?: ale oprocz tego co jest na ich stronie.... cos jak prosto postawic serwer itp ;) W Empiku jest dostępny komplenty Novel SBS Server + dość dobra instrukcja (bodajrze z PC WOrld Komputer Special) - za 50 zł. Nic lepszego nie znajdziesz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hts Opublikowano 23 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2003 Dzieki za info! :) Lece do EMPIKU :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...