g3rwazy Opublikowano 9 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2003 po miesiacu uzytkowania wymiekl mi wiatrak na radku 9100 (sapphire). Nie bardzo chce mi sie oddawac karte na gwarancje i czekac 2 czy 3 tygodnie zeby mi oddali znowu ta sama karte z przesmarowanym wiatrakiem (ktory za miesiac znowu padnie). WIec pytanko, co zastosowac zamiast tego gownianego oryginalnego wiatraczka ? Znalazlem cos takiego - wymiary 40x40x10 wentyla i 40x40x5 radiatora... troche gownianie sie to zapowiada (szczegolnie 6500 obr). Moze TT blue orb ? Albo moze polecicie jeszcze cos innego ? p.s. karta nie ma dziur montazowaych wokol GPU, wiec tak czy siak bede musial kleic :/. Czy posmarowanie calosci GPU pasta i na rogach tylko klejem, badz zwyklym silikonem utrzyma radiator z wentylem na miejscu (zrobilem tak na SB, tyle ze tam nie ma wentyla ktory troche wazy i do tego wibruje)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
finalcell Opublikowano 9 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2003 a nie możesz odkręicć wentyla i dać coś innego ale sam wentyl ps. nie miłem tej karty więc nie wiem jak wygląda Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 9 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2003 na radiator na karcie daj ten wentyl bez radjatora I na swoim radku na orginalnym radjatoże mam wentyl z celerona 500 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lopo Opublikowano 9 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2003 na radiator na karcie daj ten wentyl bez radjatora I na swoim radku na orginalnym radjatoże mam wentyl z celerona 500 najlepiej walnąć jakiś wentyl 80x80... ja mam tak na moim radku...jest przykręcony 1 śrubą do radiatora standartowego a także grubą gumką recepturką do karty... dzięki temu schłodzisz też memy... :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 9 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2003 :idea: - odkrec wentylator i zostaw sam radiator - kup wiekszy wentylator (minimum 60x60x15 ale lepszy 80x80x25) - zrob takie cos http://www.scs.prv.pl/chlodny_radek.htm - pusc ten wentylator na 7V (80mm na 5V) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g3rwazy Opublikowano 9 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2003 hehe, rzeczywiscie ... myslalem o zamontowaniu 80x80 w slocie obok, ale nie wpadlem na motyw z uzyciem sledzia :D (muslalem o jakichs podkladkach miedzy rogi wiatraka a karte tak zeby smiglo nie wadzilo o ten maly radiatorek), ale to zdecydowanie najprostsze rozwiazanie... zaraz lece po jakies smiglo. thx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIOSKARPA Opublikowano 11 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2003 Zawsze możesz zrobić "mały" extremalny modzik jaki zrobił ZIELONY MEGAMEN! :twisted: :twisted: http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=46442 ..pozdro..:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaan Opublikowano 12 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2003 na radiator na karcie daj ten wentyl bez radjatora I na swoim radku na orginalnym radjatoże mam wentyl z celerona 500 najlepiej walnąć jakiś wentyl 80x80... ja mam tak na moim radku...jest przykręcony 1 śrubą do radiatora standartowego a także grubą gumką recepturką do karty... dzięki temu schłodzisz też memy... :twisted: ja mam podobnie tylko ze cala roznica w tym ze wntyl to 60x60 tez na jedna srubke :lol: ( opiera sie na pci :lol: :lol: ) , dzieki temu calkiem niezle jade z 250@310 / 230@280 bez krzaczkow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...