Skocz do zawartości
g3rwazy

wymiekl mi wiatrak na r9100 :/

Rekomendowane odpowiedzi

po miesiacu uzytkowania wymiekl mi wiatrak na radku 9100 (sapphire). Nie bardzo chce mi sie oddawac karte na gwarancje i czekac 2 czy 3 tygodnie zeby mi oddali znowu ta sama karte z przesmarowanym wiatrakiem (ktory za miesiac znowu padnie). WIec pytanko, co zastosowac zamiast tego gownianego oryginalnego wiatraczka ? Znalazlem cos takiego Dołączona grafika - wymiary 40x40x10 wentyla i 40x40x5 radiatora... troche gownianie sie to zapowiada (szczegolnie 6500 obr). Moze TT blue orb ? Albo moze polecicie jeszcze cos innego ?

p.s. karta nie ma dziur montazowaych wokol GPU, wiec tak czy siak bede musial kleic :/. Czy posmarowanie calosci GPU pasta i na rogach tylko klejem, badz zwyklym silikonem utrzyma radiator z wentylem na miejscu (zrobilem tak na SB, tyle ze tam nie ma wentyla ktory troche wazy i do tego wibruje)?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na radiator na karcie daj ten wentyl bez radjatora

I na  swoim radku na orginalnym radjatoże mam wentyl z celerona 500

najlepiej walnąć jakiś wentyl 80x80... ja mam tak na moim radku...jest przykręcony 1 śrubą do radiatora standartowego a także grubą gumką recepturką do karty... dzięki temu schłodzisz też memy... :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehe, rzeczywiscie ... myslalem o zamontowaniu 80x80 w slocie obok, ale nie wpadlem na motyw z uzyciem sledzia :D (muslalem o jakichs podkladkach miedzy rogi wiatraka a karte tak zeby smiglo nie wadzilo o ten maly radiatorek), ale to zdecydowanie najprostsze rozwiazanie... zaraz lece po jakies smiglo. thx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na radiator na karcie daj ten wentyl bez radjatora  

I na  swoim radku na orginalnym radjatoże mam wentyl z celerona 500

najlepiej walnąć jakiś wentyl 80x80... ja mam tak na moim radku...jest przykręcony 1 śrubą do radiatora standartowego a także grubą gumką recepturką do karty... dzięki temu schłodzisz też memy... :twisted:

ja mam podobnie tylko ze cala roznica w tym ze wntyl to 60x60 tez na jedna srubke :lol: ( opiera sie na pci :lol: :lol: ) , dzieki temu calkiem niezle jade z 250@310 / 230@280 bez krzaczkow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi